Trolu609 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam. Ostatnio podzieliłem sobie łącze internetowe (Aster City). W obu komputerach podałem jeden ten sam MAC Address. Kabel sieciowy poprowadzony jest z modemu do Huba a nastepnie do Huba podłączone są oba komputery. Chciałbym aby komputery mogły nawzajem się widzieć i móc przesyłać między nimi dane. Czy jest to możliwe?? Jak próbowałem udostępniać pliki to pisało mi że coś typu: Jeżeli udostępnisz pliki to będą one widoczne z internetu czy coś takiego... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adithethe Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 z tego co wiem to hub sluzy bo wzmacniania sygnalu a nie to dzielenia lacza a poza tym jak mogles uzyc takiego samego mac - zeby sie laczyc z net to jedzen komp musi byc wylaczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) W obu komputerach podałem jeden ten sam MAC Address. Kabel sieciowy poprowadzony jest z modemu do Huba a nastepnie do Huba podłączone są oba komputery. Nie w ten sposób. Potrzebujesz router a nie hub. Podłączasz modem do routera i na nim ustawiasz mac który do tej pory używałeś na kompie podpiętym do netu. Następnie każdy komp podpinasz do routera (muszą mieć inne mac-i) po czym udostępniasz im net i siebie na wzajem też widzą. W jednej podsieci nie może być kilka urządzeń z tym samym mac-iem. Edytowane 11 Listopada 2005 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) taniej (czyli bez kupna rutera) ci wyjdzie udostepnienie polaczenia na jednym kompie dla drugiego, tylko zeby net byl na drugim to pierwszy tez musi byc wlaczony Edytowane 11 Listopada 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 taniej tylko początkowo, bo komp żer więcej prądu i hałasuje, a za 160zł i taniej można wyhaczyć na allegro dlinka 804v i miec spokój i cisze na lata, tylko nie bierz 604 bo to gów.. jakich mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...