Skocz do zawartości
isei

Problem Ze Sterownikiem Nvidia Do Gf2 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

od dłuższego czasu posiadam kartę nvidia gf2 ti. nigdy nie miałem z nią problemów. ostatnio przeinstalowałem system (winxp) i od tego czasu problemy się zaczęły. nie jestem w stanie zainstalować żadnych sterowników nvidii (forceware) z których korzystałem przed reinstalem systemu. komunikat który otrzymuję:

"program instlacyjny nvidia nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem"

przyznam się, że niewiele z tego rozumiem. przecież sprzęt jest absolutnie zgodny z wersją sterowników (przynajmniej tak mi się wydaje).

kiedy próbuje zaktualizować sterownik w managerze urządzeń windows aplikuje mi jakiś swój (karta widoczna jest na drzewku jako NVIDIA GeForce2 TI (Microsoft Corporation).

największy problem polega jednak na tym, że czasem podczas startu systemu windows wywala mi bluescreena z informacją, że jest problem z kartą graficzną i muszę dokonać wówczas ponownego rozruchu. również podczas pracy na kompie dostaje czasem informacje, ze sterownik przestał odpowiadać i musze sie restartować (rozdziałka i kolory spadają wówczas na maxa w dół)

jeżeli ktokolwiek będzie w stanie coś mi podpowiedzieć będę bardzo wdzięczny.

pozdrawiam

Edytowane przez isei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geforce 2 Titanium :wub: to była najlepsza karta grafiki jaką miałem i na zawsze pozostanie mi w pamięci. 4 lata temu to byl spręt i teraz rzałuje że wymieniłem ją na FX5600 :mur: Mialem problemy ze sterami w paru wersjach powyrzej 40'tek.

Ale drugiej tak swietnej karty chyba juz nie będe miał :sad:

Edytowane przez Xan02

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi