isei Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) witam, od dłuższego czasu posiadam kartę nvidia gf2 ti. nigdy nie miałem z nią problemów. ostatnio przeinstalowałem system (winxp) i od tego czasu problemy się zaczęły. nie jestem w stanie zainstalować żadnych sterowników nvidii (forceware) z których korzystałem przed reinstalem systemu. komunikat który otrzymuję: "program instlacyjny nvidia nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem" przyznam się, że niewiele z tego rozumiem. przecież sprzęt jest absolutnie zgodny z wersją sterowników (przynajmniej tak mi się wydaje). kiedy próbuje zaktualizować sterownik w managerze urządzeń windows aplikuje mi jakiś swój (karta widoczna jest na drzewku jako NVIDIA GeForce2 TI (Microsoft Corporation). największy problem polega jednak na tym, że czasem podczas startu systemu windows wywala mi bluescreena z informacją, że jest problem z kartą graficzną i muszę dokonać wówczas ponownego rozruchu. również podczas pracy na kompie dostaje czasem informacje, ze sterownik przestał odpowiadać i musze sie restartować (rozdziałka i kolory spadają wówczas na maxa w dół) jeżeli ktokolwiek będzie w stanie coś mi podpowiedzieć będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam Edytowane 5 Listopada 2005 przez isei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pisiek Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Mam taki sam problem co ty. Meczylem sie z roznymi sterownikami i wkoncu dalem sobie spokoj teraz dzialam na 71.89, chodzi wszstko ok. Moze poprostu te stery nie obsluguja naszych kart ale nie bede zgadywal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Geforce 2 Titanium :wub: to była najlepsza karta grafiki jaką miałem i na zawsze pozostanie mi w pamięci. 4 lata temu to byl spręt i teraz rzałuje że wymieniłem ją na FX5600 :mur: Mialem problemy ze sterami w paru wersjach powyrzej 40'tek. Ale drugiej tak swietnej karty chyba juz nie będe miał :sad: Edytowane 12 Listopada 2005 przez Xan02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Proponuję zainstalować sterowniki chipsetu (Via,nForce, SIS czy co tam masz). Jak nie pomoże, to Service Pack 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...