draak Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Bo "konkrety" nie są jeszcze znane, znamy zamierzenia PiSu i to akurat jest tam dobrze przedstawione. eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Taaaa.....PIS u władzy, a tu praktycznie każdy forumowicz deklaruje swoje wręcz liberalne poglądy nt polityczno – społeczno - gospodarcze. Gdzie byliście przed wyborami? Chodziliście ze spuszczonymi głowami przytakując swoim babciom\dziadkom lub rodzicom psioczącym na skorumpowanych do granic postkomuchów a jednocześnie głosującym na PISuary? Zamiast gdakać weźcie się do roboty i zacznijcie zmieniać nastawienie poprzednich lecz nadal żyjących pokoleń. Czy ktoś z Was szanownych przeprowadził szczerą rozmowę z rodziną by przekonać\naprostować ich światopogląd? Już widzę te posty: ”No jasne - TAAAAK – moją babinkę przekonałem, że dla dobra mojej przyszłości socjalne jałmużny, wyborcze masło maślane, absurdy ekonomiczne w zderzeniu z realiami panującymi na świecie to nie jest dobry pomysł” Za przeproszeniem sranie w banie...bo skąd do jasnej cholery przewaga partii rządzącej w sejmie i senacie? Teraz nikt nie przyznaje się do głosów na partie Kaczyńskich, zupełnie jakby wynik wyborów został ukartowany. Tak to jest jak “młodzi” brną na chama w krytykanctwo wygłaszając skrajne poglądy, radykalne działania wliczając w to samosądy. Kubeł zimnej wody mam dla Was – mamy taki rząd i takiego prezydenta na jakiego sobie zasłużyliśmy. Zabrzmi to strasznie naiwnie ale: Bierzcie sie do roboty zamiast biadolić. To na Was\Nas spoczywa obowiązek zmiany przyszłości i widzę że nie dociera do Szanownych – zmiany nie obejmą naszego pokolenia ( bo to nie jest kwestia 5 - 6 lat ) ale naszych dzieci. @draak & EsiuWWW Chryste....takim dialogiem niczego nie zmienicie. Idźcie sobie nad wodę, na spacer czy gdziekolwiek – odpocznijcie ;) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Bo "konkrety" nie są jeszcze znane, znamy zamierzenia PiSu i to akurat jest tam dobrze przedstawione. eot Wiesz co jak narazie nie jest tak tragicznie jak piszesz, wiadomo ze więcej kasy z FS i Funduszy Strukturalnych trafia do regionów słabszych, tak funkcjonuje Unia eot edit MeWho Nie moge bo nad Śląskiem burza Edytowane 8 Lipca 2006 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Za przeproszeniem sranie w banie...bo skąd do jasnej cholery przewaga partii rządzącej w sejmie i senacie? Teraz nikt nie przyznaje się do głosów na partie Kaczyńskich, zupełnie jakby wynik wyborów został ukartowany. Tak to jest jak “młodzi” brną na chama w krytykanctwo wygłaszając skrajne poglądy, radykalne działania wliczając w to samosądy.lezales pod lodem jak byly wybory na forum? PO:PiS glosy wynosily 3:1 ponad. niestety nie sam internet glosujeKubeł zimnej wody mam dla Was – mamy taki rząd i takiego prezydenta na jakiego sobie zasłużyliśmy.taaa, wiec po co walczyc, bedzie co ma byc i nikt i nic tego nie zmieni? :mur: Edytowane 8 Lipca 2006 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) lezales pod lodem jak byly wybory na forum? PO:PiS glosy wynosily 3:1 ponad. niestety nie sam internet glosujeJestem człowiekiem lekko zajętym, więc czasu brakuje aby śledzić każdy przeszły wątek – to po pierwsze. Po drugie – wynik ma się nijak do rzeczywistości – chyba nie rozumiesz ( więc tłumaczę ) nie chodzi o czynne oddanie głosu, ale o udział w zmianie mentalności naszego społeczeństwa, które przełoży się na głosowanie uprawnionych. Proste? taaa, wiec po co walczyc, bedzie co ma byc i nikt i nic tego nie zmieni? :mur:Brawo!!! Nic nie zrozumiełeś. Czyli masz rację >>>>> :mur: Pozdr. Edytowane 8 Lipca 2006 przez MeWho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Pnkt w chwili obecnej jest nieprawdziwy, oni teraz domagali sie kwoty od ZYSKU z kopalni Pozatym nudzi mnie ta gadka należy/ nienależy, każdy ma tyle ile jest sobie wstanie wywalczyć, pretensje trza mieć nie do górników że chcą mieć lepsze pensje (bo kto nie chce??) lecz do rządu, tyle, a zanim kogoś nazwiesz nierobem to się głeboko zastanów czy go aby nie obrażasz to tyle kończe ot która nie ma nic wspólnego z watekim i nie powinień się tu znaleźć A jaki to zysk ? 30 mld dopłat ,oddłużania wcześniej ? Teraz zarobili łącznie ok 700 mln zł, a długi spółki węglowe mają ! Ile ? Słysze głos z widowni :>? Tak 1.5 mld. To że część kopalni miała zysk, ale to 3 (nie pamiętam dokładnie nazw ale kopalnia + koksowania jastrzębia góra chyba i jeszcze 2 (obie duże ).). Oczywiście (związki). Wyciągneły ręke po pieniądze ! A kasa z zysku miała iść na restruORT: ORT: ORT: kturyzacje ale po co pewnie by rozkradli i itd. Lepiej dać górnikom kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) A jaki to zysk ? 30 mld dopłat ,oddłużania wcześniej ? Teraz zarobili łącznie ok 700 mln zł, a długi spółki węglowe mają ! Ile ? Słysze głos z widowni :>? Tak 1.5 mld. To że część kopalni miała zysk, ale to 3 (nie pamiętam dokładnie nazw ale kopalnia + koksowania jastrzębia góra chyba i jeszcze 2 (obie duże ).). Oczywiście (związki). Wyciągneły ręke po pieniądze ! A kasa z zysku miała iść na restruORT: ORT: ORT: kturyzacje ale po co pewnie by rozkradli i itd. Lepiej dać górnikom kase. Ze co ??, zysk był we wszystkich spółkach i w Jastrzębskiej SW i Kompanii Węglowej, kasa z zysku nie idzie na restruORT: ORT: ORT: kturyzacje i gwarantuje ci że nie pójdzie, wystarczy popatrzyć kto i jak zarządza polskim górnictwem, jakie wały i przekręty się tam robią, czyje są firmy - córki, spółki i kto obsługuje długi kopalń. Ja zgadzam się z tym że kopalnie trzeba restruORT: ORT: ORT: kturyzować, wcale nie twierdze że postulaty górników były słuszne, nie wiem skąd ta napaść na mnie z twojej strony http://www.wnp.pl/analizy/10920.html Edytowane 8 Lipca 2006 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Jestem człowiekiem lekko zajętym, więc czasu brakuje aby śledzić każdy przeszły wątek – to po pierwsze.ja pisząc takiego posta o ludziach z tego forum przynajmniej wbiłbym w szukajke "wybory", poczytał opinie/sprawdził wynik ankiety i potem wytykać dwulicowość. no ale nadgorliwy jestemPo drugie – wynik ma się nijak do rzeczywistości no prosze prosze, za coś takiego to tylko dla Pana za odkrycia w naukach społecznych – chyba nie rozumiesz ( więc tłumaczę ) nie chodzi o czynne oddanie głosu, ale o udział w zmianie mentalności naszego społeczeństwa, które przełoży się na głosowanie uprawnionych. Proste?i kolejny za teorie "jak jedna osoba przekonując swoją babcie zmienia wynik wyborów" Brawo!!! Nic nie zrozumiełeś. Czyli masz rację >>>>> :mur: Pozdr. powinieneś czasem też muru spróbować, dobrze na zatoki działa [tak jak chodzenie w kółko na krążenie] Edytowane 8 Lipca 2006 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Esiu Resort gospodarki, który na bieżąco monitoruje wyniki spółek węglowych, podsumował dane za dwa pierwsze miesiące tego roku. Pozytywnie ocenił fakt, że kopalnie na bieżąco regulują zobowiązania publicznoprawne. Ich długi spadły o 615 mln zł. Nadal jednak wynoszą ponad 6 mld zł. Na koniec lutego spółki węglowe wypracowały 91 mln zł zysku netto, czyli o 189,3 mln zł mniej niż w tym samym okresie 2005 r. To tyle, według resortu, dobrych wiadomości o branży - napisał "Puls Biznesu". Gdzie jest ten zysk? http://www.teberia.pl/news.php?id=3444 link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 No ok biorąc pod uwagę zadłużenie górnictwa to zysków nie ma, ale chodziło mi o to że w chwili obecnej kopalnie nie powiekszają strat, z tym że ja wcale nie twierdze że ich postulaty były dobre i że nie należy reformować górnictwa, co chyba wciąz mi zarzucasz, oburzyło mni tylko nazwanie tych ludzi nierobami i tyle, a to ze górnictwo ma swoje problemy, że praktycznie CAŁA Kompania Węglowa bedzie likwidowana to już inna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 :lol: wyobraz sobie samochod w ktorym marcinkiewicz siedzi na miejscu kierowcy, a kaczynski na miejscu pasazera. wszyscy mysla, ze marcinkiewicz prowadzi auto, ale okazuje sie ze jego kierownica to atrapa, a samochodem po cichu kieruje pasazer. zgadzam sie straszna hipokryzja jak ktos krzyknie "daj kierowcy prowadzic albo sam siadz za kierownica" przy czym kazdy wariant ssie :lol: Widze że nie zrozumieliście, to jeszcze raz wytłumaczę - jak Marcinkiewicz był premierem to źle - bo kierował nim Kaczyński - argument PO. Jak teraz odwołali Marcinkiewicza i dali tak upragnionego przez opozycje Kaczyńskiego na premiera - też źle - mówi PO, bo z "Marcinkiewiczem dało sie chociaż porozmawiać" i my nie chcemy Kaczyńskiego na premiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 doskonale rozumiem co miales na mysli. wszystko jednak rozchodzi się o to, że nawet pionki mają wolną wolę i od czasu do czasu nie wykonują poleceń, co jest bardzo często zapominane przez sterujących. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Mam tylko jedno proste pytanie. Jak dużo osób przewidziało w późniejszym momencie zmianę premiera na Marcinkiewicza?? ( naturalnie tuż po nominacji Marcinkiewicza). Bo chyba doskonale rozumiecie, że wiele osób zdawało sobie z tego sprawe - jak sądze włącznie z Kazimierzem. Niestety dziwnie wyglądałoby gdyby w momencie braku większości w sejmie - dla możliwych koalicjantów, jak również wyborców prowadzowne były wspólne rządy bliźniaków. Moim zdaniem to był czysty zabieg zapewniający poparcie ze strony ludzi niezbyt interesujących sie polityką, wręcz dla pospólstwa. Czy w porządku czy nie - na ten temat można gdybać, ale nikt nie powinien wyciągać specjalnych wniosków typu - wewnętrznej PIS-owskiej wojny liberałów z "betonem". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 EsiuWWW gdzie ja ich nierobami nazwałem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 http://wiadomosci.onet.pl/1352956,12,item.html "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo" – mówił w październiku zeszłego roku Jarosław Kaczyński. n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 http://wiadomosci.onet.pl/1352956,12,item.html "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo" – mówił w październiku zeszłego roku Jarosław Kaczyński. n/c Dziś w wywiadzie w TV własnie na powyższe słowa przedstawione w materiale przez panią redaktor sam zainteresowany odpowiedział cos w stylu "Jesli bym wtedy powiedział, że zostanę premirem to mój brat (Lech) nie wygrałby zapewne wyborów prezydenckich" To wszystko jakis misterny plan i robienie ciemnoty z obywateli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 EsiuWWW gdzie ja ich nierobami nazwałem ? Odpowiadałem na tego posta, co do diagnozy sytuacji w kopalniach to chyba są one podobne No zgadza się w kopalniach topi się najwięcej kasy, ale to przez nierobów górników, kto widział żeby plebs zarabiał więcej niż inteligencja i domagał się wiecej mimo iż mu się nie należy, ale jak któryś polityk powie że nie to ci idą na Warszafke jak Ruscy w 45 na Berlin nie ważne jak ważne żeby było dużo i głośno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 ja pisząc takiego posta o ludziach z tego forum przynajmniej wbiłbym w szukajke "wybory", poczytał opinie/sprawdził wynik ankiety i potem wytykać dwulicowość. no ale nadgorliwy jestem no prosze prosze, za coś takiego to tylkoOT Dziwne....Nikt nie wziąl poprzedniego posta do siebie, tylko Tyś to uczynił. Rozumiem, że wytykając dwulicowość w Twoim przypadku trafiłem w dychę? Prawda w oczy kole. Gotya!!! Oczywiście, wynik wyborów wirtualnych ma sie nijak do wyniku wyborów w realu. Coś nie tak? Stąd właśnie mój pierwszy post tego wątku i baaaaaardzo proste przesłanie. Pisałem ”...tu praktycznie każdy forumowicz deklaruje swoje wręcz liberalne poglądy...” to po jaką cholerę mam więc szukać jeszcze dowodu w postaci wyniku? Wystarczy wyciągać wnioski z tego co się czyta drogi Panie. za teorie "jak jedna osoba przekonując swoją babcie zmienia wynik wyborów"Albo jesteś w tak zaawansowanym wieku i PRL nadal trzyma Cię za jaja, albo z racji młodego wieku i braku porównania z poprzednim systemem nie widzisz zalet demokracji. Tak drogi Panie uważam, że każdy jeden oddany głos w wyborach jest tak samo bardzo ważny. Mało tego widząc sondaże przedwyborcze, frekwencję wśród emerytów ich preferencje wyborcze i karność wynikającą z propagandy radia Mariola uważam, że dzięki przekonaniu takiej przysłowiowej babci można było zmienić wynik. Naprawdę nic nie rozumiesz, bo uważasz, że Polska kończy się na jednej babci. Pfffff :) Za zdolność logicznego myślenia. Proszę masz tu i bierz > Suworow I Klasy Dzięki takiej postawie ( nazwijmy to wprost ignorancji ) frekwencja była delikatnie mówiąc mierna. Idąc dalej Twoim tokiem myślenia po cholerę w ogóle oddawać UWAGA!!!!! 1 głos przecież on nic nie zmieni. Za potraktowanie ciepłym moczem podstawowego prawa wyborczego “babci i nie tylko”. Kolejny, tym razem Kutuzow dla Ciebie. powinieneś czasem też muru spróbować, dobrze na zatoki działa [tak jak chodzenie w kółko na krążenie]Za erudycję w dziedzinie nauk medycznych ( a raczej profilaktyki ). Order Czerwonego Sztandaru. EOT jak coś jeszcze masz mi do powiedzenia to zapraszam na PW bo polecą % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Oj boje sie teraz o Polske :|. Dwaj bracia u wladzy. W "Faktach" pokazywali, jak to historia ukarala Polske, za takie rodziny przy wladzy. I nie przynosilo to nam nic dobrego, i obawiam sie, ze teraz bedzie tak samo. Jedyne co nas ratuje to demokracja... :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Demokracja jest fajna, tylko wtedy gdy spoleczenstwo to nie debile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Ech przecież wiadomo było że Marcinkiewicz nie miał być długo premierem. Kaczyńscy straszny pogrom robią. Jedźcie do Irlandii ;). Przejrzyjcie na oczy Kczyńscy jak narazie poza becikowym nic nie zrobili. A wy łykacie to co piszą gazety/tv łaknące taniej sensacji. Pozdrawiam i życze chłodnego obiektywizmu !Z PiSem na dobre i na złe, co? Czy Ty naprawde nie widzisz nic nieodpowiedniego w poczynaniach tej partii, czy po prostu robisz dobrą mine do zlej gry? Ps. W ogole to fajne rozumowanie - nie zrobili nic, wiec są spoko :lol: OT Dziwne....Nikt nie wziąl poprzedniego posta do siebie, tylko Tyś to uczynił. Rozumiem, że wytykając dwulicowość w Twoim przypadku trafiłem w dychę? Prawda w oczy kole. Gotya!!! Akurat tukamon jest jedną z tych inteligentnych osob, ktore od samego początku (jeszcze przed wyborami parlamentarnymi) nie popieraly PiSu. Ty natomiast nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Ps. Polecam zapoznać sie z pojęciem "ironia". @tukamon Daj se spokoj, to nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 No jestem ciekawy na ile swój program wyborczy zrealizowało by PO =] nasza wielka obrażona dumna opozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 thx za wsparcie und3r :) No jestem ciekawy na ile swój program wyborczy zrealizowało by PO =] nasza wielka obrażona dumna opozycja. oczywiscie tylko czesc, nie wszystko. badzmy realistami - zeby wprowadzic reformy ktore maja niskie poparcie spoleczne trzeba to zrobic na poczatku rzadzenia, a w tej kadencji budzet jak i spoleczenstwo nie sa przygotowane na radykalne zmiany i potrzeba czasu oraz "przygotowania gruntu", przy czym nie wiadomo czy PO wygralaby nastepne wybory i mialby kto to dokonczyc. jedyne co nam pozostaje to modlic sie o czesciowe przygotowanie budzetu przez PiS w tej kadencji i zwyciestwo PO w nastepnej w celu dokonczenia dziela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Dzisiaj rano o 8:15 na TVP1, byl program "Kwadrans po ósmej", gosciem byl minister edukacji slynny Roman Giertych. A teraz show! Redaktorka pyta sie Romana o wiersz... Podaje dwa slowa, a Roman trzecie, nagle Redaktorka: - "Co to za wiersz...", a Giertych: - "Lokomotywa..." Redaktorka: - "A kto go napisal...?" Giertych: - "Bardzo slynny pisarz..." W tym momencie Roman sie zmieszal, i zmienia temat: - "Pani redaktor, posel...[...]" Redaktorka: - "Ale Panie ministrze kto napisal ten wiersz?!" Cisza... Ona odpowiada Julian Tuwim... Giertych strsznie sie zrobil czerwony i tyle, i ponownie zmienil temat. I jak taki czlowiek, ktory nie zna literatury moze zostac najwyzsza osoba w ministerstwie nauki!? :blink:. Nie no smiech na sali, polska rzeczywistosc :lol2: :lol:... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Trudno - mialem dac sobie spokoj z polityką na forum ale nie mogę.. Nieobchodzi mnie "polityka finansowa" - bo taka NIGDY NIE ISTNIAŁA OD CZASU UPADKU KOMUNY.. kiedyś bylo przynajmniej wiadomo ze wszystko jedzie do banku w moskwie.. dziś nie wiadomo nawet do jakiego banku to jedzie.. Co partia to nowi zlodzieje..a ze mam wystarczająco duzo lat by pamietac kazdy rząd jaki byl po 80 roku.. widzę ze przez to 26 lat nic sie nie zmienilo.. co najwyzej ladniejsze garnitury mają... ktoś pisal o górnikach.. tak sie sklada ze w dobie wzrostu paliw i gazu.. górnictwo znów stalo się rentowne, i przez głupotę poprzednich polityków okazalo się ze mamy dzialające kopalnie, które na siebie zarabiają.. Co do strajków.. Pamietacie z jaką fetą obchodzono Poznań 56.. a mogę się zapytać o co poszli "walczyć" robotnicy? O upadek systemu politycznego? NIE. Oni miel gdzieś politykę - poszli strajkowac bo ich rząd na kasę wyrysał.. O tamtych ludziach mówi się - bohater.. Szkoda ze po 50 latach - gdy wyszli górnicy strajkowac, gdy lekarze strajkują - to sie ich bandyci nazywa.. Banda zakłamanych polaczków siedzi siedziala i będzie siedziec w rzadzie.. bo wogole ja nie powiązuje polityki z niczym wiecej niz zakłamanie.. Martwi mnie jedno.. do tej pory bylo tak ze ja nie mieszalem sie do polityki, a politycy dawali mi spokoj.. placilem podatki.. wykorzystywalem z tego moze 20% reszta szła na ich genialne pomysły racjonalizatorskie.. ok.. ale od czasu jak mnie do wojska chcą wcielic na siłę.. jak mi katolickie wierzenia do szkoly wciskają, jak maturę z katolickiej religii wprowadzają.. to juz lekka przesada.. Bardzo dobrze pamietam, jak katolicka mlodzierz tlukla mojego kuzyna a czasem i mnie za to ze on byl a ja mialem w rodzinie SJ.. WSZYSCY W SZKOLE WIEDZIELI - nikt nie zareagowal - co wiecej słyszlem jak katecheta podbuzal ich na nas - gdyz ja zawsze mialem niewyparzony pysk i nie bylem pokornym dzieckiem - co sie bardzo religijnym baronom w szkole niepodobalo.. Pamietem ze gdy w 93 poszedlem do sredniej - juz ta "chrzescijanska milosc" przechodzila mlodziezy, i juz nastepne pokolenia innowierców mialy lepiej w szkolach... Powiem wiecej - w sredniej to mi wszyscy zazdroscili ze na religię nie chodzę (ten katecheta obrzydzil mi to wszystko). Pisze o tym po to by pokazać pewną rzecz.. jest w spoleczenstwie gro osób myslących.. po prostu od urodzenia zastanawiających się - a nie egzystujących.. ale cala reszta nie umie zyc bez prowadzania za mordę.. Od jakiegos czasu bylo modne myslenie niezalezne.. co mi się podobalo.. Natomiast czasy kaczogrodu - to typowa indywigilacja rządu i koniec myslenia niezaleznego.. A to godzi w prawa jednostki i godnosc osobistą.. Czy religia z matury bedzie do wyboru pod wzgledem religii? Czy mlodzierz protestancka, która ma gdzies kult maryjny i nazywa to bałwochwalstwem - ma szansę zdac na 6? Czy buddysci którzy wogole Jezusa traktują jak fajny mit - bedą zdawać zgodnie ze swoim SUMIENIEM? Czy w dobie gdzie lekarze strajkują, gdzie ludzie UMIERAJĄ bo nie ma na leki - dotowanie PRYWATNYCH UCZELNI katolickich - jest ETYCZNE? Ja juz wpadlem na pomysł.. nazwę swój samochód imieniem JPII.. to mi kaczogród zaraz zwróci za paliwo.. Jednoczesnie polscy politycy wcale nie są katoliccy. Teraz watykan sie godzi na irak ( what?) , ale JPII byl przeciwny.. Czy ktos go słuchał? Czy wielcy katolicy Kaczynscy odwolali misję w iraku? Czy prawo i sprawiedliwosc polega na łamaniu najwaznieszych miedzy narodowych praw wojennych? Nie.. polscy politycy zpierniczają do rozglosni radia maryja.. gdyz cała ich ideologia ppolega na tym by stworzyc spoleczenstwo głupie tempe i "chrzescijanskie"... tz.. pod jednym sztandarem, a wiadomo ze religia najbardziej jednoczy.. Tak więc nie dziwi mnie upadek chrzescijanstwa z jednoczesnym wzrostem "religijnosci" - gdyz to co lansują nasi religijni politycy - to tylko sposób na manipulację najgłupszą (niestety najliczniejszą) czescią społeczenstwa... idąc dalej.. nie chodzi tutaj TYLKO o manipulację wiekszoscią mniej rozumną.. Ale o to ze coraz czesciej nastepują ataki na ludzi myslących, lub myslacych inaczej.. te akcje z atakami na artystów którzy "obrazali uczucia religijne", ataki na ludzi nauki, którzy dowodzili ze jest inaczej niz mówi rząd.. te wieczne sopki z "komisjami sledczymi" i najwaznejsze - ciąganie po sądach za zniewazanie polityków.. Czy ktos poszedl do sądu gdy Kwasniewskiego nazywano czerwonym komuchem, gdy go od pijaków wyzywano? Gdy byly pomowienia itd? NIE.. natomiast dziś - politycy ciagają dziadziusia po sądach bo namalowal dwie kaczki.. gazetę w stylu fakty i mity - do sądu bo polskiego polityka nazwala kartoflem... I co jeszcze moze wypowiemy wojnę calej europie bo uwazają kaczynskich za niskich ludzi, z ego wiekszym niz napoleon, ale jednoczesnie z mozliwosciami marszałka Koniewa, i nie potrafiąc ych się zachować? Czy to nie jest prawda? Co nalezy do powinnosci pierwszej damy? REPREZENTOWAC KRAJ.. a nasza pierwsza dama z FOLIÓWKĄ po swiecie jezdzila.. Kwasniewska patronowala wielu fundacjom - Kaczynska? Sorki ale poziom musi byc.. Poprzedni politycy Wałesa - wyksztalcenie zawodowe.. prosty to byl chłop jak kij.. ale nie robi z siebie pana... Kwasniewski... wyksztalcenie wyzsze (ale sie nie zaciągał :) ).. w miare normalny czlowiek.. A teraz pan profesor.. tylko czemu to nie idzie z resztą .. Czemu ten pan nie potrafi WYRAZNIE MÓWIC? Zeby nie bylo - do pana prezydenta nie mam wontów, ze jest nieprezentatywny - tylko o to ze moglby zmienic rzeczy które są do zmienienia, wystarczy chcieć.. Teraz będę naturalistyczny... W związku z zamieszaniem z gazetą i "kartoflem" - na sraczkę występuje wiele leków - które proszę wierzyć - działają.. skoro są leki które blokują czerwonkowe turbulencje - to za przeproszeniem rozwolnienie nie jest zadnym problemem... Chyba ze problemem nie jest rozwolnienie - a cos bardziej przyziemnego.. jak np. kartofel... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Wałesa - wyksztalcenie zawodowe.. prosty to byl chłop jak kij.. ale nie robi z siebie pana... Kwasniewski... wyksztalcenie wyzsze (ale sie nie zaciągał icon_smile3.gif ).. w miare normalny czlowiek.. A teraz pan profesor.. tylko czemu to nie idzie z resztą .. Czyli wynika z tego że "maniery" są wprost proporcjonalnie odwrotne do poziomu wykształcenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja bym raczej był skłonny uwazać ze maniery nie mają nic wspolnego z poziomem wykształcenia - o czym panowie z tytułem przed nazwiskiem często zapominają.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja bym raczej był skłonny uwazać ze maniery nie mają nic wspolnego z poziomem wykształcenia - o czym panowie z tytułem przed nazwiskiem często zapominają..Czesto osoby z zapalem do nauki, i do zdobycia wyksztalcenia maja maniery, ale po tym jak dostaja mgr.,dr.,prof.,dr.hab zapominaja o nich, bo mysla, ze pozjadali rozumy, i sa genialni, ze im sie to udalo. Ale nie odrazu dopiero po pewnym czasie od zdobycia tytulu (2-4 lata), i wtedy pokazuja swoje ego :?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Galago De Codi Zacznę może od obrażania polityków: 1) Jak można polemizować wogóle z faktem, że Kwaśniewski był "czerwonym komuchem" - nie protestował bo to byłaby paranoja 2) Pijak - cięzko go tak nie nazwać z racji jego zachowania w Harkovie 3) Problem tej gazety nagłośniły media - zaraz po tym jak odwołano spotkanie trójkąta - a konkretnie Gazeta Wyborcza, owszem Kaczyński przyznał, że poczuł sie obrażony ( cięzko by było inaczej odpowiedzieć, każdemu ), ale skierował tylko sprawe do sądu, a na szczyt chciał wysłać Premiera.Tyle, że na to nie zgodziły sie już Niemcy i Francja. 4) To nie politycy podali tego dziadka do sądu, tylko osoba prywatna - był o tym materiał dłuższy - za możliwą obraze głowy państwa. Teraz odnośnie żony pana K: 1) Teren na siedzibe fundacji Kwaśniewskiej jest do dziś nie zabudowany, stoi tam tylko tabliczka "Fundacja..." 2) Nie od każdej pierwszej damy wymaga sie jakiejkolwiek działalności charytatywnej, nie popadajmy w paranoje, jeśli już to jest to tylko efekt budowania popularności głowy państwa. Porównanie Poznania '56 z dzisiejszymi protestami górników, lekarzy : 1) W Poznaniu nie było zamieszek - odbyła sie demonstracja, nikt miasta nie zdemolował, rozpoczęły to wszystko inne służby (konkretnie to zmasakrowały strajkujących), a skutki "protestów" w Warszawie widać było gołym okiem, więc cięzko ich tak nie nazywać, przynajmniej za taki incydent 2) Trzeba jeszcze <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pod uwage reakcje ówczesnych władz ('56) i przemówienie Premiera - " kto sie odważy podnieść ręke na władze, to władza mu tą ręke utnie" - i jak wiem z późniejszych lat, tak to właśnie wyglądało. 3) Istnieje cos takiego jak etyka - to o lekarzach - i przykro mi, strajkować można, ale nie pozbawiając chorych opieki lekarskiej - Lekarz to zawód zbyt wielkiego zaufania publicznego. A domaganie sie pensji jak na zachodzie w kraju gdzie nikt tak nie zarabia ( z wyjątkiem polityków) jest tragiczne. I w tym przypadku dobrze, że chociaż Dorn potrafił powiedzieć coś ostro,ale prawdziwie. Godzenie w prawa jednostki - Chrześcijaństwo itd. 1) Nie można traktować wartości Chrześcijańskich dosłownie - tu przykład interwencji (nie mylić z inwazją) w Iraku. Można bardzo łatwo polemizować - w Biblii jest napisane "nie zabijaj", to jakim prawem wypowiadane są wojny przez teoretycznie Chrześcijańskie państwa. 2) Religia w szkołach i na maturach. Za skład polskiego parlamentu odpowiedzialni są wyborcy i ci którym w żadnym wypadku do głosowania iść sie nie chciało. W związku z tym, że podział mandatów jest taki a nie inny, nie skutkują operacje typu "Pakt stabilizacyjny", PO udaje jak zwykle oburzoną i przedstawia sie jako partia Inteligencji polskiej, konieczne było wprowadzenie do rządu populistów. Efekty były proste do przewidzenia, ale są w Polsce instytucje, które pewne sprawy mogą kontrolować, a już na pewno nie bedą tolerować tego typu pomysłów. 3) Gdyby w Polsce faktycznie istaniała tak duża grupa "ciemnej masy", to myśle, że LPR + inne partie skrajnie prawicowe miałyby więcej mandatów w parlamencie. Tak łatwo sie tą "katolicką masą" nie steruje, nie zdobywa popularności. I tak pytanie na koniec, czy opowiadasz sie za krajem w pełni laickim (we Francji wygląda to tragicznie)?? Czy może wartości chrześcijańskie, te podstawowe można uznać za słuszne i warto jest przekazywać młodzieży?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Przynajmniej mają wiedzę. W przypadku wiekszosci naszych polityków.. mają tytuły, posiadają wygórowane mniemanie o sobie.. ale ZERO manier i ZERO wiedzy... to jest zatrwazające... 1) we francji nie istnieje panstwo w pełni laickie - tylko "poprawne politycznie", interesuje brdzo polityka bliskiego wschodu, oraz problemem muzlemanskim, chociazby z racji tego ze kocham klimat pustynny, bylem tam pare razy i uwielbiam mentalnosc tych ludzi (prawdziwych nie tych udawanych religiantów czy politykantów).. We francjiproblem byl taki ze panstwo nie "wyrównało" a "ignorowało" mniejszosci.. Nie mozna bylo miec krzyzyka w szkole, SJ chciano zakazac glosic, muzełmanki nie mialy nosic chust, sikhowie turbanów itd.. Przy czym ludzie którzy byli w mnejszosciach (czyt niechrzescijanie, emigranci czarni) wciaz byli marginesem spolecznym. We francji nie zajeto się ustawowo problemem, a zajęto się ustawowo zakazem dialogu o problemie. Ztąd płonące samochody na przedmiesciach wielkich miast.. 2)LPR i ciemnota: Ciemnotą manipulują media. O czym wie dokladnie kazdy socjotechnik. Nigdy do tąd w polsce dostęu do medió nie mieli nazisci czy lewcy (po upadku dominacji bloku wchodniego).. w polsce u sterów zawsze byli kseroboye, którzy robili wszystko pod publiczkę. Dlatego trudno by LPR wygrało wybory skoro bylo obsmarowywane przez ówczesny rząd od czci i wiary.. PiS wygrał gdyz trzymal sie blisko innego kanału rozgłosni politycznej - tj. pseudoksięzy.. Co wiecej teraz widzimy wyrazną tendencję do oczerniania księzy którzy opowiadają się nad ROZDZIAŁEM pomiedzy religia a panstwem.. Kaczynscy nie udają sie na narady do wybitnych katolickich teologów - ale do Ojca Rydzyka, co jest faktem udowodnionym. Wygrali wybory dzieki temu ze "kosciół" ruszyl emerytów i rencistów do walki z "zydokomuną", a ci ktorzy glosowali na "normalne" partie byli zbyt pewni siebie - juz nie raz historia sprawiala demokracji takieg opsikusa. Dlatego wyborów nie mogla wygrac zadna partia zbyt m ocno oczerniana w mediach - gdyz ciemni ludzie z natury nie myslą - tylko powtarzają zasłyszane racje.. gdy ultraprawica i PiS sa u steru - gdy mają swoich ludzi w radzie radiofonii.. to moze was zaskoczyc wynik następnych wyborów... 3)Zgadzam sie z tobą.. wyborcy odpowiadają za wynik wyborów. Jaki rząd taki elektorat.. strach sie bać.. (mówię to powaznie) nakresliles ogolnie to co ja nazywam po imieniu - małostkowe polaczkowe zakłamanie.. WSZYSCY jakich znam - psioczą na kosciół.. gdy idą swieta.. nagle ci wszyscy są w kosciele i jakio pierwsi leca do ksiedza z łapówkami dla Boga.. 4)Wartosci chrzescijanskie mozna traktowac dosłownie - czego są przykladem chociazby arianie, SJ, Badacze - uwazani za wielkie koscioły za sekty.. Przypomne ci jednak ze to badacze i SJ jako pierwsi trafili do obozów koncentracyjnych za odmowe sluzby Adolfowi (gdy ówczesny papiez blogoslawil II rzesze) ze to w latach białej plamy aparat panstwowy zabil ok 183 ludzi odmawiających sluzby ze wzgledu przynaleznosci do tej religii i wyznawania jej zasad, ze w ruandzie serbii, kongo - gdziekolwiek są ci ludzie (a take wielu z religii protestanckich) - i nie mordują się wzajemnie.. Więc nie mów mi ze nie mozna.. powiedz mi prawdę .. ze sie nie chce.. ze sie jest smieciem i ze sie nie ma kręgosłupa morlanego, i woli się SAMEGO SIEBIE okłamywać. Ale przeciez ja pisalem o sektach nie :mur: 5)Ciosem ponizej pasa jest wytykanie etyki lekarzom.. polscy politycy tez skladają przysiege by sluzyc panstwu lepiej i nie myslec o swoich korzysciach.. czy to mieli na uwadze i dawni i dzisiejszy politycy - dy ustalają bzdurne uchwały produkujące tylko niepotrzebne koszty? 6) Mówienie prosto z mostu "ze sie reke obetnie" nie jest niczym złym gdy robi sie to narawdę.. tylko ze jak wtedy tak i dzisiaj ludzie rozeszli się do domów i NADAL GŁODUJĄ.. Wiesz ja nie widzę wielkiej róznicy pomiedzy zakazem mówienia a polityka "mów co chesz - i tak cie nikt nie słucha" - ale to juz sprawa do osobistych przemyslen.. Dam ci tylko jeden przykład. Człoeik umiera.. na raka, pisze prze 6 miesiecy prosbe o sponsoroawnie leku do nfz, ten odmawia - człowiek idzie do tvn - lek w ciagu tygodnia jest.. tgak wyglada nasze "obcinanie rąk".. obcina sie nadal - tylko wtedy gdy nikt nie widzi.... 7) Demonstracja a demolowanie... na poczatku górnicy tez słuchali, i wierzyli ze cos sie zmieni.. czy byli olani czy byliwysluchani? kiedy zaczelo sie demolowanie? Czemu wyklucza sie prowokacje tajnych słuzb... wiem tylko za komuny takie istniały.. teraz wszystko jest cacy.. tak... tylko ze dzieki tym "głupim" górnikom, dzis msmy pracujące kopalnie które przynoszą zyski - w dobie deficytu ropy i gazu. - bo rząd nie słuchal gdy specjalisci od górnictwa mówil to samo co dzis jest rzeczywistoscią.. 8)Nie od kazdej damy soe wymaga, ale ja znam fundajće w której ją poproszono o patronat ta odmowila.. a kwasniewską ta sama fundacja wiele razy prosila i ta nigdy nie odmawiala.. Wymagac nic nie wolno.. to oni wymgaja.. 9)nie wiem co jest z fundacją kwasniewskiej - ale wiem ze to kwasniewska nagabuje ludzi do ratowania centrum matki i Dziecka a nie Kaczyńska... 10) Pozew do sądu przez osobę prywatną... czemu takie szopki niw zdarzaly sie wczesniej - czemu kaczynski nie odzywal sie do czasu jak syuacja byla juz tak zaogniona ze nie mogl milczec.. co ciekawe jeszcze do niedawna gdy w rządzie byli poprzedni złodzieje, to znaczy politycy - opozycja czyli PiS uswiadamiali ze jak sie czemus wyraznie nie zaprzecza to sie przytakuje... 11)Media nie istnieją od roku... 12/ 13) Pijak i złodziej i komunista.. tak wiemy. nie zaprzeczam... tylko co to dzis zmieni? Edytowane 11 Lipca 2006 przez Galago De Codi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...