S_Works Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Dlatego ze ona za powinna siedziec w wiezieniu.Natepny milosnik totalitaryzmu a'la PiS, po co kogos sadzic skoro obiekt pasuje do wydumanej teoryjki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Natepny milosnik totalitaryzmu a'la PiS, po co kogos sadzic skoro obiekt pasuje do wydumanej teoryjki? Możesz mi wytłumaczyć co konkretnie tutaj miałeś na myśli ? Przyznam że zaciekawiłeś mnie z tym "totalitaryzmem a'la pis". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Natepny milosnik totalitaryzmu a'la PiS, po co kogos sadzic skoro obiekt pasuje do wydumanej teoryjki?Masz rację, Blida osądzona nie została, ale faktem jest, że nikt ot tak nie strzela sobie w łeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Możesz mi wytłumaczyć co konkretnie tutaj miałeś na myśli ? Przyznam że zaciekawiłeś mnie z tym "totalitaryzmem a'la pis". Dzialaczom PiS-u marzy sie panstwo policyjne, zcentralizowana wladza, gdzie kazdy aspekt zycia jest poddawany kontroli. Jesli ktos sie wladzy nie podoba to podlega dochodzeniom prokuratury, policji i wszelkich trzyliterowych agencji. Probki tego wszystkiego mielismy za ich wladzy np. gdy szantazowali samorzadowcow. Nie twierdze ze obecna wladza jest dobra, mozna im mnostwo zarzucic ale tamci byli jeszcze gorsi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 @S_Works - szczerze... czy jako zwykly obywatel, a zakladam, ze masz czyste sumienie (w przeciwienstwie do pewnej pani :lol2: ), czy czules sie "zagrozony" ze strony panstwa? Ja nie czulem sie, BA! przeciwnie! nawet jak w mojej wiosce zobaczylem CBA (:o) w kominiareczka, ktorzy zatrzymali 20-letnich gowniarzy w nowiutkim A6 (skad mial na to?) poczulem, ze cos sie zaczelo sie dziac B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Dzialaczom PiS-u marzy sie panstwo policyjne, zcentralizowana wladza, gdzie kazdy aspekt zycia jest poddawany kontroli. Przepraszam, skąd masz takie dokładne informacje ??? Bo szczerze przyznam że ja pierwsze o tym słyszę. Skąd "WIESZ" co się "marzy" działaczom pisu ??? Jesli ktos sie wladzy nie podoba to podlega dochodzeniom prokuratury, policji i wszelkich trzyliterowych agencji. He he he he :) Oni nie zamykali "niepokornych" TV ani gazet ani radia - jak w Rosji. Więc raz jeszcze zapytam - skąd takie zarzuty - znasz jakieś KONKRETNE UDOKUMENTOWANE tego typu sprawy ??? Jeżeli tak, podziel się ze mną tymi dowodami. Czy to wszystko to jest w stylu "mam takie odczucie i wydaje mi się". Probki tego wszystkiego mielismy za ich wladzy np. gdy szantazowali samorzadowcow. Mogę prosić o jakieś DOWODY w tej sprawie ??? Bo napisać w sieci to można naprawdę wszystko - sieć jak papier - przyjmie wszystko. Nie twierdze ze obecna wladza jest dobra, mozna im mnostwo zarzucic ale tamci byli jeszcze gorsi... Ja bym powiedział że jest bardziej "wyrafinowana" - co nie znaczy się że automatycznie "lepsza" czy też "dobra". A tak na końcu.Czy kiedy rządził pis BAŁEŚ się tej "władzy" naprawdę i realnie ? A jeżeli tak, to z czym te obawy były związane. No i czy teraz jak rządzi PO czy też się boisz cz też nie ??? I dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Dzialaczom PiS-u marzy sie panstwo policyjne, zcentralizowana wladza, gdzie kazdy aspekt zycia jest poddawany kontroli. Jesli ktos sie wladzy nie podoba to podlega dochodzeniom prokuratury, policji i wszelkich trzyliterowych agencji. Probki tego wszystkiego mielismy za ich wladzy np. gdy szantazowali samorzadowcow. Nie twierdze ze obecna wladza jest dobra, mozna im mnostwo zarzucic ale tamci byli jeszcze gorsi... Państwo policyjne ? czy ty wiesz co to znaczy ? Podaj konkrety bo rzucasz ogólnikami jak na razie bez pokrycia. Szantaż to przestępstwo podobnie jak fałszywe oskarżenie. Uruchomienie bezpodstawnego dochodzenia bo też przestępstwo związane z przekroczeniem uprawnień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 -Szantaż to przestępstwo podobnie jak fałszywe oskarżenie. -Uruchomienie bezpodstawnego dochodzenia bo też przestępstwo związane z przekroczeniem uprawnień. jak dobrze że przypomniałeś działania PiS za ich kadencji :lol2: nie bez przyczyny społeczeństwo przestało ufać tej partii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 No, ale trafiliśmy w "cudowne" ręce. Normanie z deszczu pod rynnę ;-) Aż tak źle nie jest, bo właściwie mało robią. Przynajmniej dużo nie napsują (ale podwyżki akcyzy im nie wybaczę). Tylko kurcze, czemu my cały czas mamy się obawiać, żeby rząd niczego nie wywinął, zamiast z podniesioną głową oglądać pozytywne zmiany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Wybory samorzadowe 2006, prezydent Katowic Piotr Uszok (bezpartyjny, poglady prawicowe) startuje w wyborach i ma bardzo duze szanse na reelekcje bo sprawdzil sie na swoim stanowisku i spolecznosc go doceniala, zarowno PO jak i PiS chca zeby startowal z ich list wyborczych (praktycznie pewny sukces) on sie opiera wtedy PiS mowi mu ze inwestycje w miescie zaleza od rzadu, jesli nie wystartuje z ich listy nie bedzie pieniedzy. To jest wlasnie szantaz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 jak dobrze że przypomniałeś działania PiS za ich kadencji :lol2: nie bez przyczyny społeczeństwo przestało ufać tej partii Nie wiem jakie były kulisy lub ewentualne nieprawidłowości działania PiS pod względem praworządności ale bardziej ufam słowom Włodzimierza Olewnika niż politykom. W kontekście tych wypowiedzi Kalisz jest ostatnią osobą która nadaje się do wyjaśniania i rozstrzygania czegokolwiek. http://fakty.interia.pl/raport/sprawa_olew...ka,1098566,5198 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) Wybory samorzadowe 2006, prezydent Katowic Piotr Uszok (bezpartyjny, poglady prawicowe) startuje w wyborach i ma bardzo duze szanse na reelekcje bo sprawdzil sie na swoim stanowisku i spolecznosc go doceniala, zarowno PO jak i PiS chca zeby startowal z ich list wyborczych (praktycznie pewny sukces) on sie opiera wtedy PiS mowi mu ze inwestycje w miescie zaleza od rzadu, jesli nie wystartuje z ich listy nie bedzie pieniedzy. To jest wlasnie szantaz. Jeżeli tak faktycznie było jak piszesz to jest to naganne i złe. I jestem temu stanowczo przeciwny. Jednakże nie jestem naiwnym dzieckiem i nie wierzę że PO czy też SLD będzie postępowało inaczej. Wręcz przeciwnie. Prosiłbym żebyś odpowiedział na moje pozostałe 3 pytanka, w tym na to.: "Czy kiedy rządził pis BAŁEŚ się tej "władzy" naprawdę i realnie ? A jeżeli tak, to z czym te obawy były związane. No i czy teraz jak rządzi PO czy też się boisz cz też nie ??? I dlaczego ?" Bo ja jakoś się nie bałem za rządów pis. Ciekawe dlaczego. (zaznaczam że nigdy nie należałem do żadnej partii, i nie należę.) Do uczciwych ludzi żyjących normalnie bez żadnych "układów" i innych szemranych interesów nie wpada CBA ani CBŚ o 5 nad ranem. Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez Darth Sidious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Dzialaczom PiS-u marzy sie panstwo policyjne, zcentralizowana wladza, gdzie kazdy aspekt zycia jest poddawany kontroli. Jesli ktos sie wladzy nie podoba to podlega dochodzeniom prokuratury, policji i wszelkich trzyliterowych agencji. Probki tego wszystkiego mielismy za ich wladzy np. gdy szantazowali samorzadowcow. Nie twierdze ze obecna wladza jest dobra, mozna im mnostwo zarzucic ale tamci byli jeszcze gorsi... Wybory samorzadowe 2006, prezydent Katowic Piotr Uszok (bezpartyjny, poglady prawicowe) startuje w wyborach i ma bardzo duze szanse na reelekcje bo sprawdzil sie na swoim stanowisku i spolecznosc go doceniala, zarowno PO jak i PiS chca zeby startowal z ich list wyborczych (praktycznie pewny sukces) on sie opiera wtedy PiS mowi mu ze inwestycje w miescie zaleza od rzadu, jesli nie wystartuje z ich listy nie bedzie pieniedzy. To jest wlasnie szantaz. PiS nic nie może mówić tylko konkretny człowiek i tego rodzaju stwierdzenie jak "inwestycje w miescie zaleza od rzadu" jest głupie w kontekście rozmowy o kandydowaniu i nieuczciwe jeśli było sugestią jakiejś zależności wielkości inwestycji w mieście od zgody na kandydowanie ale do szantażu to jeszcze daleko zwłaszcza w znaczeniu kodeksu karnego. Bliżej tu do korupcji politycznej niż szantażu. Podany przykład nie ma nic wspólnego z państwem policyjnym i przestępczym uruchamianiem trzyliterowych agencji przeciwko komuś kto nie podoba się władzy. ... Do uczciwych ludzi żyjących normalnie bez żadnych "układów" i innych szemranych interesów nie wpada CBA ani CBŚ o 5 nad ranem. Niestety zdarzają się sytuacje działań przestępczych kierowanych przez polityków z wykorzystaniem struktur państwa przeciwko uczciwym ludziom i trzeba władzy zawsze patrzeć na ręce.. Najbardziej znane przykłady osób dotkniętych tego rodzaju represjami to Roman Kluska oraz Krzysztof Olewnik i jego rodzina. Tyle że nie są to przykłady dotyczące okresu rządów PiS. Bardzo istotne jest wyjaśnienie do końca roli powiązań politycznych w blokowaniu śledztwa w sprawie porwania i zamordowania Krzysztofa Olewnika. To właśnie w tej sprawie jest potrzebna komisja śledcza bo w przestępstwa uwikłanych jest dużo funkcjonariuszy prokuratorów i polityków i sprawa ma niewielkie szanse wyjaśnienia bez takiej komisji i bacznego obserwowania działań przez media. Dużo się niektóre gazety rozpisywały o urojonych układach a teraz nowy minister sprawiedliwości takie dostrzega: http://www.wprost.pl/ar/127608/Cwiakalski-...lad-plocki/?K=1 Warto się zapoznać z tą sprawą aby zrozumieć czego PiS nie uporządkował podczas sprawowania władzy i co trzeba zrobić aby można było mówić o "normalnym państwie": http://fakty.interia.pl/raport/sprawa_olew...ka,1100633,5198 http://fakty.interia.pl/raport/sprawa_olew...ka,1099776,5198 Dla mnie opinia rodziny Krzysztofa Olewnika jest w pełni wiarygodna bo znam inne podobne przykłady tego rodzaju patologii w działaniu policji i prokuratury a nawet sędziów i biegłych. http://fakty.interia.pl/raport/sprawa_olew...ka,1098566,5198 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Masz rację, Blida osądzona nie została, ale faktem jest, że nikt ot tak nie strzela sobie w łeb. Gdybym nachapał paręnaście milionów złotych, gdybym użył do tego ludzi (z dużymi karkami), gdybym płacił łapówy na lewo i prawo, a gdyby ktoś nie chciał wziąć to wysłałbym karki, gdyby mój telefon mógł być na podsłuchu, gdybym przypuszczał, że za wszystko co zrobiłem mógłbym dostać więcej niż dziesięć lat, gdyby wystąpiła presja środowiska (możliwość szantażu mojej własnej osoby) lub rodziny, gdyby przez pół życia zajmował się śliskimi sprawami i zobaczył nagle w domu funkcjonariuszy policji, swat, cba i byłbym dodatkowo zmęczony, dół psychiczny, dziwny nastrój i poszedł do ubikacji i miał tam pistolet wtedy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) skupiając się na samym momencie aresztowania niewykluczone że ludzie z CBA mogli popełnić jakiś błąd, średnio na jeża [; wierzę tu w działania polityczne, bardziej że wina stoi po stronie funkcjonariuszy - a przecież to też ludzie, więc i robotę spieprzyć potrafią ;) Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Do uczciwych ludzi żyjących normalnie bez żadnych "układów" i innych szemranych interesów nie wpada CBA ani CBŚ o 5 nad ranem. Chyba jednak jest inaczej niz bys sobie zyczyl... http://wiadomosci.onet.pl/1739554,11,nie_i...blidy,item.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Chyba jednak jest inaczej niz bys sobie zyczyl... http://wiadomosci.onet.pl/1739554,11,nie_i...blidy,item.html W tym tekście jest za mało podstaw do wyciągania daleko idących wnisków w tej konkretnej sprawie. Fakty są takie: 1. Za rządów SLD prokuratura nie widziała podstaw do stawiania zarzutów. 2. Po odejściu od władzy SLD nastąpiły zmiany personalne i prokuratura widziała podstawy do zatrzymania i postawienia zarzutów. Jak dotąd komisja nie zajmuje się najistotniejszym elementem sprawy czyli przyczyną rozbieżności w działaniu prokuratury w szczególności dlaczego wcześniej prokuratura nie widziała podstaw a potem widziała. Z przytoczonego tekstu to jest jedyny istotny fragment: Cytuję: " Prokurator Jacek Krawczyk powiedział również, że w postępowaniu, które prowadził nie było nigdy żadnych nacisków. Nikt na mnie nie wywierał nacisku na prowadzenie sprawy przeciwko Barbarze Blidzie - podkreślił. Śledztwo, które Krawczyk prowadził, dotyczyło wyłudzenia przez Barbarę K. dotacji na pokrycie szkód górniczych. Krawczyk dodał, że w grudniu 2005 r. po objęciu resortu sprawiedliwości przez Zbigniewa Ziobrę dostał jedynie polecenie opisania sytuacji w śledztwie m.in. w sprawie wątku Blidy. - Musiałem udzielać informacji z jakiego powodu Barbara Blida nie została objęta zarzutami - podkreślił. Krawczyk powiedział, że w sprawie, którą prowadził "nazwisko Barbary Blidy zostało użyte w prośbie o pomoc przy załatwieniu dotacji skierowanej prawdopodobnie do Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska, którego autorem było stowarzyszenie »Nasz Dom«, w którym pracowała Barbara K." Niezależnie od tego czy były podstawy (Zeznania Barbary K.) do zatrzymania i stawiania zarzutów to Barbara Blida była ważnym świadkiem. To warto przeczytać aby zrozumieć powiązania układy i koneksje i być może przyczynę śmierci : http://www.wiadomosci24.pl/artykul/czy_bar...,2007,4,25.html Zwłaszcza ten fragment: "Barbara Kmiecik utrzymywała bliskie i przyjacielskie kontakty z wieloma politykami. Finansowała np. kampanie prezydenckie Lecha Wałęsa i Aleksandra Kwaśniewskiego. Po zwycięstwie Kwaśniewskiego nowa rodzina prezydencka zaprzyjaźniła się z Kmiecik, córka prezydenta spędziła nawet jedne wakacje w stadninie koni należącej do Kmiecik w Chruszczobrodzie (woj. śląskie). W roku 1994 Kmiecik była współzałożycielką Polskiego Towarzystwa Węglowego, które miało dbać o interesy prywatnych firm z otoczenia górnictwa, w tym handlujących węglem. Członkiem PTW został m.in. Andrzej Szarawarski, późniejszy baron śląskiego SLD. Barbara Kmiecik chwaliła się, że program reformy górnictwa opracowany przez Janusza Steinhoffa dla AWS przed wyborami w 1997 roku był przygotowany za jej pieniądze. Steinhoff po wyborach został wicepremierem i ministrem gospodarki, odpowiadał m.in. za reformę górnictwa. Kmiecik znała także Mariana Krzaklewskiego, finansowała także jego kampanię prezydencką." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Omg, S_Works nie rób z Blidy męczenniczki, bo daleko jej do tego. Sory, ale jeśli ktoś strzela sobie w łeb to nie ma siły, żeby nie miał nic na sumieniu. Skoro Blida posunęła się aż do tego, to musiała mieć przed oczami nie pól roku czy rok, a długie lata za kratkami. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez mr^_^max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Chyba jednak jest inaczej niz bys sobie zyczyl... http://wiadomosci.onet.pl/1739554,11,nie_i...blidy,item.html Być może. Jednakże każda tego typu sytuacja jest inna. Nadal nie odpowiedziałeś na moje 3 pytanka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 "Czy kiedy rządził pis BAŁEŚ się tej "władzy" naprawdę i realnie ? A jeżeli tak, to z czym te obawy były związane. No i czy teraz jak rządzi PO czy też się boisz cz też nie ??? I dlaczego ?" Balem sie. Zawsze boje sie glupich ludzi a tych z duza (zbyt duza) wladza boje sie najbardziej. PO budzi we mnie raczej zlosc niz obawy, mogli duzo dobrego zrobic (w kraju) a nie zrobiono prawie nic (poza polityka zagraniczna gdzie mimo obstrukcji prezydenta sa pewne sukcesy), marnuja olbrzymi kredyt zaufania spolecznego, podobnie zmarnowaly to pierwsze rzady po 1989r, podobnie zmarnowala to lewica gdy zmietli w wyborach solidaruchow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Balem sie. Zawsze boje sie glupich ludzi a tych z duza (zbyt duza) wladza boje sie najbardziej. PO budzi we mnie raczej zlosc niz obawy, mogli duzo dobrego zrobic (w kraju) a nie zrobiono prawie nic (poza polityka zagraniczna gdzie mimo obstrukcji prezydenta sa pewne sukcesy), marnuja olbrzymi kredyt zaufania spolecznego, podobnie zmarnowaly to pierwsze rzady po 1989r, podobnie zmarnowala to lewica gdy zmietli w wyborach solidaruchow. Tak. Lepsze są komuchy i przekrętasy nie. Ale pewnie się nie dali podzielić "zasobami" z szanownym S_Worksem, który teraz się "tylko" gniewa. Widać po Twoich postach do jakich ludzi należysz, i to wszystko wyjaśnia. ps. nie wiedziałem że wielbiciele "czerwonych" i "przekrętasów" są tacy strachliwi. Ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Moglbys sobie darowac te nadinterpretacje i oszczerstwa. Chyba ze nalezysz do wielbicieli PiS-u i lubisz naginac rzeczywistosc do wlasnych teoryjek. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez S_Works Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Moglbys sobie darowac te nadinterpretacje i oszczerstwa. Chyba ze nalezysz do wielbicieli PiS-u i lubisz naginac rzeczywistosc do wlasnych teoryjek. Błąd drogi panie. Z pewnością nie należę do wielbicieli "komuchów" (czytaj SLD-PZPR) oraz "przekrętasów" (czytaj PO-KLD-UW). Ale Ty z pewnością tak, co zresztą wyraźnie "widać" w Twoich postach. A co do "teoryjek" naginających rzeczywistość, to spójrz w lustro - i pokaż mi gdzie się spełniły te bajeczki o "drugiej Irlandii" w PL. Jak widać Ty w to uwierzyłeś - ale widać lubisz "ładne opakowania" z marną zawartością. Cóż, Twój wybór (na szczęście dzięki "solidaruchom" jak Ty byłeś łaskaw ładnie ich nazwać możesz sobie pozwolić na tę wolność wyborów). ps. skoro tak się boisz tych "solidaruchów" i pisu - proponuję wycieczkę do Chin - tam Cię przyjmą z otwartymi ramionami. Będzie kolejny niewolnik do pracy za miseczkę ryżu - w dodatku myślący że się przyczynia do "rozbudowy" i "prosperity" kraju. Byłoby baaardzo wesoło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) A co do "teoryjek" naginających rzeczywistość, to spójrz w lustro - i pokaż mi gdzie się spełniły te bajeczki o "drugiej Irlandii" w PL. Jak widać Ty w to uwierzyłeś - ale widać lubisz "ładne opakowania" z marną zawartością.myślę że nawet nie wypada o tym pisać, bo mimo wszystko w tych kwestiach nic nie dzieje się ''z dnia na dzień'' Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) A co do "teoryjek" naginających rzeczywistość, to spójrz w lustro - i pokaż mi gdzie się spełniły te bajeczki o "drugiej Irlandii" w PL.A pokaż mi te autostrady i stadiony które wybudował PiS.... O milionie mieszkań nie wspominając... :rolleyes: Tak...ale czepiajmy sie dalej tej Irlandii... :rolleyes: Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Błąd drogi panie. Z pewnością nie należę do wielbicieli "komuchów" (czytaj SLD-PZPR) oraz "przekrętasów" (czytaj PO-KLD-UW). Ale Ty z pewnością tak, co zresztą wyraźnie "widać" w Twoich postach. A co do "teoryjek" naginających rzeczywistość, to spójrz w lustro - i pokaż mi gdzie się spełniły te bajeczki o "drugiej Irlandii" w PL. Jak widać Ty w to uwierzyłeś - ale widać lubisz "ładne opakowania" z marną zawartością. Cóż, Twój wybór (na szczęście dzięki "solidaruchom" jak Ty byłeś łaskaw ładnie ich nazwać możesz sobie pozwolić na tę wolność wyborów). Nie zaliczam sie ani do wielbicieli komuchow, ani przekretasow, ani katofaszystow (zeby uzupelnic twoja wyliczanke o partie typu PiS czy LPR) Dla mnie wyznacznikiem oceny jest program oraz dzialanie. Niestety solidaruchy nie zdaly egzaminu jako sila rzadzaca (zreszta nikt go chyba nie zdal) i gdy konczyli w nieslawie lewica jawila sie jako jedyna rozsadna sila potem jednak dali [gluteus maximus] na calej linii czego efekty widac do teraz i najwyrazniej ta sama sciezka podaza PO niestety, niestety bo mieli potencjal i mozliwosci a koncertowo to marnuja. Nie wierzylem w druga Irlandie ale wierzylem w zasadnicza poprawe sytuacji gospodarczej - to bylo do zrobienia ale zostalo jak dotad zaprzepaszczone. P.S. Solidaruchy to okreslenie potoczne nie mojego autorstwa. P.P.S. Po raz ostatni prosze: skoncz z nadinterpretacjami i oszczerstwami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) myślę że nawet nie wypada o tym pisać, bo mimo wszystko w tych kwestiach nic nie dzieje się ''z dnia na dzień'' Powiedz to "niezależnym" mediom. I panu Tuskowi. (+ całej "opozycji" za czasów pis z lat 2005-2007). Zresztą nie tylko chodzi o to. Jak ktoś śledził dokładnie propagandę mediów i poszczególnych "nie-rządów" w latach 88-08 doskonale wie o co "biega" - jak ktoś w 88r. miał dopiero roczek i leżał w łożeczku u mamusi to niestety nie ma o tym zielonego pojęcia. A pokaż mi te autostrady i stadiony które wybudował PiS.... O milionie mieszkań nie wspominając... :rolleyes: Tak...ale czepiajmy sie dalej tej Irlandii... :rolleyes: A pokaż mi te "cuda" które zrobiło PO i SLD przez 16 lat rządzenia w PL (pod przykrywką i nazwą różnorakich partii). Bo ja jakoś ich nie widzę, (i 3 mln ludzi którzy wyjechali z kraju w ostatnich 6 latach też ich jakoś nie widziało). Jak na razie to zamiast "lepiej" w kraju jest gorzej - i to nie jest wynik rządzenia pisu w latach 2005-2007 - to jest wynik "rządzenia" partii pokroju SLD-PZPR oraz PO-KLUD-UW od 88r. aż do 05r. ps. ze ślepym o kolorach trudno rozmawiać, więc .... Nie wierzylem w druga Irlandie ale wierzylem w zasadnicza poprawe sytuacji gospodarczej - to bylo do zrobienia ale zostalo jak dotad zaprzepaszczone. Jak byłem mały to też wierzyłem w bajki. Nawet kiedyś w latach 1997-1999 czytałem "wybiórczą" i wierzyłem panom pokroju Michnik, Tusk itp. Ale w pewnym momencie przejrzałem na oczy. I już nie wierzę w bajeczki.( a już w ogóle w "dobry potencjał" i "zasadnicze zmiany" które miały by wyjść od tych ludzi). P.S. Solidaruchy to okreslenie potoczne nie mojego autorstwa. Używane w kręgu ludzi powiązanych z dawnym "mysleniem". P.P.S. Po raz ostatni prosze: skoncz z nadinterpretacjami i oszczerstwami. Ja też Cię proszę. Przestań pisać bajki, i nie siej propagandy na temat p.Blidy (jaka to ona była niewinna i zaszczuta przez ZłY pis). TVN/ "wybiórcza" i POLSAT wystarczą. Naprawdę. Oni nie potrzebują adwokatów w swojej sprawie. Mają od tego własnych zaufanych ludzi (opłacanych z takich pieniędzy i środków o jakich Ci się nie śniło). Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Darth Sidious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 A pokaż mi te "cuda" które zrobiło PO i SLD przez 16 lat rządzenia w PL (pod przykrywką i nazwą różnorakich partii). Bo ja jakoś ich nie widzę, (i 3 mln ludzi którzy wyjechali z kraju w ostatnich 6 latach też ich jakoś nie widziało). Jak na razie to zamiast "lepiej" w kraju jest gorzej - i to nie jest wynik rządzenia pisu w latach 2005-2007 - to jest wynik "rządzenia" partii pokroju SLD-PZPR oraz PO-KLUD-UW od 88r. aż do 05r. To jest wynik nieudolnosci wszystkich kolejnych rzadow od 1989 do dzis. Niektorym udawalo sie czasem zrobic cos dobrego (np. reformy Balcerowicza i wymienialnosc zlotowki, poczatki reformy sluzby zdrowia) Jak byłem mały to też wierzyłem w bajki. Nawet kiedyś w latach 1997-1999 czytałem "wybiórczą" i wierzyłem panom pokroju Michnik, Tusk itp. Ale w pewnym momencie przejrzałem na oczy. I już nie wierzę w bajeczki.( a już w ogóle w "dobry potencjał" i "zasadnicze zmiany" które miały by wyjść od tych ludzi).Nadal wierzysz w bajki tylko teraz ktos inny ci je opowiada. Używane w kręgu ludzi powiązanych z dawnym "mysleniem".Oraz ludzi zniesmaczonych ich stylem "rzadzenia". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 .... Nie wierzylem w druga Irlandie ale wierzylem w zasadnicza poprawe sytuacji gospodarczej - to bylo do zrobienia ale zostalo jak dotad zaprzepaszczone. ... To wykazałeś się dużą naiwnością i brakiem wiedzy bo program PO nie niósł w treści żadnych przesłanek do przyspieszenia gospodarczego (chyba żeby poważnie traktować słowa Tuska o Irlandii jako wzorcu ale do tego trzeba przynajmniej wiedzieć jak wygląda tam system podatkowy i ubezpieczeniowy oraz sądownictwo gospodarcze żeby podejmować reformy w tym kierunku). W praktyce może dojść nawet do zjawisk recesyjnych (jak zaczną realizować swoje plany prywatyzacyjne) PiS przynajmniej redukowało w praktyce jeden z najistotniejszych hamulców rozwoju gospodarczego jakim jest korupcja i uzyskało jako jedyna dotąd partia rządząca po 1989 roku poprawę wyniku wyborczego (odpadli koalicjanci). Jedyną szansą PO (poza przyjęciem jakiegoś realistycznego programu) na poprawę koniunktury są wybory prezydenckie w USA bo obecny amerykański prezydent razem ze swoimi doradcami to przypadek skrajnej niekompetencji w tej dziedzinie i na istotną poprawę koniunktury w skali globalnej za jego kadencji nie ma szans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Nadal wierzysz w bajki tylko teraz ktos inny ci je opowiada. Tak :) Powtarzaj to sobie dalej, może uwierzysz w to co piszesz. ps. ja na "bajarzy" z PO nie głosowałem, więc .... kto tu kolego wierzy w bajeczki i dał się im uwieść. (zresztą nie pierwszy raz - a jak pisałem wczesniej ten kto popełnia ten sam błąd od 3 razy w górę jest .... i tu sobie dopisz co chcesz) Edytowane 1 Maja 2008 przez Darth Sidious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...