Skocz do zawartości
lspider

Polityka i politycy

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli już wiadomo, że będzie koalicja. Dziwię się wielce, przecież to tych [ciach!]łach co oni teraz wyczyniają straci PiS i to ogromnie, Samoobrona i LPR nie wejdą w next kadencja do rządu. PO woli poczekać na destrukcję PiS, by nie weszło nawet do Sejmu (vide AWS).

Lepper jest po prostu śmieszny, obstaję przy twierdzeniu, że jak burak to burakiem pozostanie, przepraszam, jeżeli kogoś obraziłem, ale to tyczy się Messier Leppera... do koryta się przykleił, weksle nie wypaliły, a on wielkiego przywódcę zgrywa, po tym co wyczynia życzę mu, ażeby mu się ta pieprzona "partyja" rozleciała - na co tyle tej gry Begerowej, nawet udawała, że płacze przed kamerami, wielkie halo się zrobiło, a teraz wszyscy pogodzeni, bo wielki pan mediator Giertych wie najlepiej co dla nas najlepsze (średniowiecze ofkorz).

Wiem, że PO i SLD to nie lepsi cwaniacy, ale przynajmniej nie są pseudopatriotami, nie są ultrakatoliccy, owszem kradną, ale kto tego nie robi? Po prostu trzeba czekać na nowe pokolenie, najgorsze, że ja jestem nadal młody, a już stracony... pokolenie 1200 netto ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PO woli poczekać na destrukcję PiS, by nie weszło nawet do Sejmu (vide AWS).

AWS nie weszło, bo się rozpadło. Z AWS-u przecież powstał między innymi PiS. Lepiej jakbyś porównał nie do AWS-u tylko do UW, bo ta niestety nie weszła.

Lepper jest po prostu śmieszny...

Może i śmieszny ale z Kaczyńskimi i całym rządem robi co chce. Ośmiesza Kaczyńskich, dla rolników w budżecie wywalczył sporo kasy, PiS-owi spada poparcie i na dodatek zamierza iść razem z LPR-em do wyborów (korzystając ze zmian w nowej ordynacji wyborczej). Z tą ordynacją też Giertych z Lepperem wydymali Kaczyńskiego. Kaczyński chciał wydymać Giertycha i Leppera, a to Giertych i Lepper wydymają Kaczyńskiego, to tak korzystając z tekstu z filmu Chłopaki nie płaczą.

Lepper być może powróci do rządu... Co to się porobiło, jak teraz wygląda Kaczyński z tymi swoimi określeniami "warchoł" i tekstami, że z Lepperem jednak nie da się rządzić. Jeśli będzie reaktywacja rządu z Samoobroną, to chyba tylko partyjny beton i fanatycy nadal będą za PiSem. Cóż, IV RP nie? Rzeczpospolita szukania agentów i układów z analfabetami ekonomicznymi u władzy, ze specyficzną moralnością. Prawo i Sprawiedliwość - te dwa słowa nabierają nowego znaczenia, zupełnie przeciwnego do tego, co jest w słowniku języka polskiego. :?

Po prostu trzeba czekać na nowe pokolenie, najgorsze, że ja jestem nadal młody, a już stracony... pokolenie 1200 netto ;/

Nie płacz. 1200 netto to całkiem sporo. Są osoby, które mają 900 ale brutto i jakoś muszą żyć (to jest jakieś 650 netto). Co nie zmienia faktu, że nawet 1200 netto to i tak mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na co tyle tej gry Begerowej, nawet udawała, że płacze przed kamerami, wielkie halo się zrobiło

Z tym placzem, to jedna cholera wie... plakala szczerze, czy nie? ;)

Rzekome porwanie mialo miejsce ok. miesiaca przed rozwaleniem WSI. Nastepnie Begerowa poplakala sie przed kamerami a po jakims czasie oswiadczyla, ze wnuczek sobie jaja robil. Natomiast psycholog, ktory wnuczka przesluchiwal twierdzi, ze dzieciak nie klamal! No i na koniec - tuz przed rozwiazaniem WSI - Begerowa gra pierwsza role w thrillerze politycznym pt. "Tasmy prawdy"! Zaraz po emisji tych sensacyjnych materialow w jedynej_politycznie_poprawnej TV, PO wraz z SLD nawoluja do ustapienia rzadu.

Moze wiec jednak nie udawala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, nie interesuje mnie to zbytnio, bo oni zamiast zająć się rządzeniem i poprawieniem nam bytu próbują nam narzucać swoje racje.

PiS nienawidzę za te ich narzucanie prawdy, szczególnie Jurka nie lubię, niby wielki patriota, ale jednak ktoś na stanowisku marszałka powinien myśleć apartyjnie.

LPR to już w ogóle tragedia, nie lubię partii katolickich, LPR chyba ze średniowiecza wysłali, by nie było w XXI wieku nudno.

Samoobrona to partia buractwa, najlepszy przykład partii, która mówi o biedzie, a sama opływa w bogactwach, a ludzie są w 90% niewykształceni.

W mojej opinii PiS+LPR+SO mają nadal poparcie moherów oraz rolników, niestety te warstwy wybierają nam od ponad 17 lat prezydentów i ludzi do Sejmu. Polska to raj dla populistów po prostu.

BTW: Dzisiaj otwieram gazetę z 5 października, widzę jak SO się kłóci, robią aferę na miarę Rywingate o taśmie prawdy, a dzisiaj jest 12 października i już się godzą - czyż to nieżałosne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjatek potwierdza regule. :P Zreszta Zyta jest troche dziwna. Jest ministem finansow w rzadzie, ktory ma zupelnie odmienna wizje gospodarcza niz partia w ktorej wczesniej byla jednym z liderow. Pomieszanie z poplataniem? :blink:

Tak sobie mysle, ze dobrym pomyslem byloby stworzenie partii 'nowej generacji'. Zrzeszala by ona ludzi, ktorzy ukonczyli pelnoletnosc po 89'. Mlodzi, wyksztalceni, ambitni i nie uwiklani w zadne domniemane uklady. ;) Moze to jest jakas alternatywa dla obecnego ukladu rzadzacego i opozycji. :P

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zyta jest profesorem ekonomii, jednak niewiele z tego wynika. Z jej "reformy" nie pozostało nic z wyjątkiem zapowiedzi. Podatki według niej nie wzrosną, tyle że akcyza na paliwo, papierosy i piwo pójdzie w górę. Składka na ubezpieczenie zdrowotne też wzrośnie, a to przecież obciążenie parapodatkowe. Progi miały być odmrożone, jednak rząd woli zająć się szukaniem agentów i walką z układem (czyli z wszystkimi oprócz PiSu) niż wprowadzaniem zmian w ustawach.

Karta podatkowa i ryczałt zostają, choć według Zyty powinno ich nie być. Jednostki budżetowe miały być likwidowane, ale na to się nie zanosi. Według pani profesor budżet na 2007 rok jest dobry. :blink:

Na przykładzie pani profesor widać, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Gdy poprzedni rząd zaproponował lepszy budżet, to Zyta ostro go skrytykowała. Gdy budżet jest gorszy, ona uważa, że jest dobry. :? No sorry ale coś jest chyba nie tak.

Na dodatek nasz rząd tak bardzo przejął się walką z układem, że w 2007 roku jest wielce prawdopodobne, że nie powstanie żadna nowa firma w Polsce. Czasu zostało mało, a trzeba wprowadzić poprawki w odpowiednich ustawach. Nikt do tych zmian jednak się nie pali.

Kiedyś sądziłem, że Zyta będzie dobrym materiałem na ministra finansów. Jej "reforma" to zaledwie kilka drobnych zmian, które i tak nie wejdą w życie. Miały być obniżone obciążenia parapodatkowe - nie będzie. W zamian mamy podwyższoną składkę na ubezpieczenie zdrowotne.

Budżetowa kotwica na poziomie 30mld złotych jest zachowana, bo do przychodów budżetowych włączono środki z Unii Europejskiej (z wyłączeniem środków przeznaczonych na rolnictwo).

Dobra koniunktura gospodarcza nie jest wynikiem tego rządu. Wejście do UE dało nam kopa i teraz kiedy jest dobry czas na reformy, ten żałosny rząd idzie w zupełnie innym kierunku - rozdaje środki z budżetu na cele drugorzędne, niepotrzebne przez co ten wzrost może się w najbliższym czasie obniżyć.

Tak przy okazji, 50% już przekroczyliśmy. Zadłużenie wzrosło o około 100mld złotych, jednak rząd nadal chce rozdawać. Rząd nie ma pojęcia o gospodarce i ekonomii. Zamiast szukać agentów i straszyć szafą Lesiaka powinni wziąć się za gospodarkę, tak jak to kiedyś zrobił Clinton. Do tego obniżyć parapodatki, bo to one są przeszkodą w rozwoju. Czy to do cholery tak ciężko pojąć?! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszalem ze Lepper wraca do koalicji :lol:

to co tam sie dzieje to dziecinada jest :lol:

Jaka dziecinada przecież to jest właśnie ta stanowczość i twarda ręka Kaczyńskich i PiSu :lol:

Crosis masz dużo racji. A J.K i PiS jeszcze gospodarke atakuje chociażby atakując Balcerowicza co już nawet UE krytykuje.

A no i LPR domaga się nie uczenia o teorii ewolucji Darwina bo według nich to bluźnierstwo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam od razu dziecinada, to sa powazne rozmowki na szczycie owczesnej wladzy. :P Przeca Leeper warcholstwa sie juz oduczyl i jest teraz powaznym 'ludziem', a tylko z takimi rozmawia pan J.K. i jego sekta. :lol:

Ja tylko nie moge zrozumiec dlaczego pisowcy wymawiaja Begier zamiast Beger. To jest dopiero powazna sprawa wymagajaca powolania komisji sledczej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary Giertych pewnie chce wdrozyc pomysly mlodego w calej UE. :D

To mnie rozlozylo na lopatki:

Maciej Giertych to profesor biologii. Domaga się, by to rodzice decydowali, czy ich dzieci będą się uczyły o teorii ewolucji, czy nie. Sam jest zwolennikiem kreacjonizmu, w myśl którego wszystkie organizmy żywe zostały jednorazowo stworzone przez Boga.

Jak na profesora biologii ma dosc 'odwazne' poglady, ale nie kazdy musi byc 'racjonalista'. :lol2:

Ide na komedie pt. "Co z ta Polska?". :P

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie czytam ten topic i oczom nie wierze, wy się wszyscy znacie lepiej na polityce niż sami przewodniczący wszystkich partii, premier i prezydent razem wzięci. Co wy tu robicie? Do polityki zapraszam, zróbcie cos z tą polską skoro tyle niekończących się pomysłów i krytki wobec obecnego rządu macie :lol:

P.S - GERTYCH JEST SUPER :)))))) SUPER PARTIA KU**O :lol:

Edytowane przez apo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie czytam ten topic i oczom nie wierze, wy się wszyscy znacie lepiej na polityce niż sami przewodniczący wszystkich partii, premier i prezydent razem wzięci. Co wy tu robicie? Do polityki zapraszam, zróbcie cos z tą polską skoro tyle niekończących się pomysłów i krytki wobec obecnego rządu macie :lol:

Śmiejesz się? Ja bym kandydował, ale nikt mnie nie wybierze, ponieważ w regionie nie jestem znany, nie kradłem przez 17 lat, nie byłem w Solidarności oraz nie potrafiłbym się zajmować teorią ewolucji, podczas gdy mój kraj schodzi na psy - niestety ludzi racjonalnych nie wybierają obywatele, ciekawe dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary, to Ty nie wiesz, ze w tym kraju wszyscy sie na wszystkim znaja, wiedza lepiej?

Szkoda tylko, ze najlepiej wychodzi im krytykanctwo i narzekanie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak zakladamy partie ppc?:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio w jakichś wiadomościach (nie pamiętam, na którym kanale) słyszalem wypowiedź pana G., który tymi slowami skomentował protesty młodziezy w dniu nauczyciela: "Ja się cieszę, jak komuniści protestują - gdyby nie protestowali, to znaczyłoby, ze źle pracuje" (cytuję z pamięci, ale sens zachowałem). Do tej pory starałem sie obiektywnie patrzec na ministra edukacji i oceniac go przez pryzmat pomysłow, nie przeszłosci i wypowiedzi. Ale ten tekst mnie po prostu przeraził :blink: . Smiem twierdzic, ze w kazdym normalnym kraju minister edukacji, ktory nazywa uczniow jemu przeciwnych komunistami w najlepszym wypadku byłby politycznie skończony. Co sie dzieje w Polsce? Sami widzicie :? . W tym samym reportazu slyszalem jeszcze jego wypowiedz na temat przyznawanych odznaczeń dla nauczycieli (dla niewtajemniczonych - Giertych nie odznaczył zadnego nauczyciela, ktory otrzymał rekomendacje od ZNP). Otóz pan G. stwierdził, ze nie przyzna odznaczenia nikomu, kto cieszy się dobrą opinią związku, ktory wywodzi się z czasów komunizmu i ma wszelkie cechy organizacji komunistycznej :blink: . Do tego wycofanie Gombrowicza z listy lektur ob. (pewnie nie spodobał mu sie motyw "gwałtu przez ucho" - cos takiego mogłoby przeciez zgorszyc biednych licealistów) i sugestia wprowadzenia na nią wszystkich ksiązek JPII utwierdziła mnie w przekonaniu, ze Kaczyńscy Bros. udzielając G. poparcia są niezrównowazeni psychicznie, a ich polityka niebezpiecznie przypomina mi tą prowadzoną przez pewnego pana z wąsikiem pod koniec drugiej dekady XX wieku i na początku lat 30. Całe szczęście sytuacja na swiecie zmienila sie juz od tamtych czasow na tyle, ze nawet najlepsza propaganda w wykonaniu PiSu przyniesie nam najwyzej pełne politowania spojrzenia zza granicy i kolejne dwa lata (oby tylko dwa) w plecy. Ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się w ogóle dziwie jak człowiek o takich poglądach może sprawować taką funkcję? Od antysemityzmu się nie kryje pedałów to by zabił. Jeszcze teoria darwina to według niego chory wymysł :mur: Powinien wrócić do szkoły nauczyć się tolerancji. Nie wiem czego on by chciał nauczać chyba jedynej słusznej religii czyli katolicyzmu i antysemityzmu a noi homofobii.

A tu wyborca LPRu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko on ma problemy z tolerancją, jak prezio pojechał do Niemiec to od razu wspomniał o odszkodowaniach, jak rozmawiał z MSZ Rosji to wspomniał o Katyniu - jesteśmy specami od robienia sobie wrogów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi