Skocz do zawartości
lspider

Polityka i politycy

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: ciekawe na jakich zasadach bedzie sie odbywac selekcja gier brutalnych. Przeciez w takich Simsach tez mozna ludziki torturować. Ku.wa, niech juz sie za rzadzenie wezmie ktoś, kto przynajmniej nie bedzie pokazywal publicznie jak wielkim jest idiotą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa kolejny pomysł romana a jak narazie wprowadził 1 czy 2 :lol: :lol: :mur: mi tam bardziej podobała się ostatnio wiadomość że iluś tam posłów chce zrobić Jezusa królem Polski :lol: :lol: :lol: :mur: :mur: :mur: :mur: ludzka głupota nie zna granic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: ciekawe na jakich zasadach bedzie sie odbywac selekcja gier brutalnych. Przeciez w takich Simsach tez mozna ludziki torturować. Ku.wa, niech juz sie za rzadzenie wezmie ktoś, kto przynajmniej nie bedzie pokazywal publicznie jak wielkim jest idiotą.

Jak ludzie chcą mieć normalny rząd to może łaskawie zwiększyłaby się frekwencja na wyborach bo później takie persony co ledwo do rządu weszły zostają ministrami i zaczynają pierdzielić. Jak to przeczytałem to dosłownie siły mnie opuściły, najgorsze jest to że takie Romany mają swoich zwolenników w UE. Są to ludzie którzy gier na oczy nie widzieli i nie mają pojęcia że są oznaczenia wiekowe na grach tak jak na filmach i to już od rodziców zależy co ich pociecha robi. Np ja jakoś potrafiłem młodszemu bratu "selekcjonować" gry, do brutalnych (Bloodrayne, Doom3 Max Payne) nie miał dostępu po prostu wiedział że to nie dla dzieci. Mówiłem mu "to jest za brutalna gra jak na ciebie" i gość rozumiał. Niech się Romek cofnie w czasie i przeanalizuje zachowanie młodzieży paradoksalnie w mojej okolicy najwięcej jest problemów z młodzieżą która w gry nie gra, ale mają za to tępych rodziców którzy zbierają teraz co zasiali. Panie Romanie to była kropla która przepełniła mój osobisty dzban irytacji obecnym rządem. Opuść Pan łaskawie stanowisko ministra edukacji... przestań Pan denerwować ludzi oni naprawdę Pana nie wybrali. Wiem że prawda boli, ale czas się z tym pogodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największym problemem jest to że Romuś "wrzuca" wszystkich do jednego worka, to tak jakby zabronił sprzedaży alkoholu bo pod jego wpływem ludzie popełniają różne głupstwa (pijani kierowcy, itp), ale trzeba rozróżnić tych co chleją pseudo-wino w parku litrami codziennie i tych co wypijają lampkę normalnego wina do obiadu.

Już wcześniej gdzieś był temat brutalnych gier i pisałem tam, że ci co powodują największe zagrożenie w moim środowisku (w sensie ludzi, których widzę na ulicy) to są przeważnie kibole, ćpuny, żule, itp. margines społeczny, z czego większość z nich nigdy nie widziała kompa na oczy chyba, że wynosili komuś z chaty.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gora 10 lat z polski zostanie gow** i w ogole mnie to nie wzrusza. glaby zostana i bedzie 4 swiat :lol:

I wlasnie przez takie postawy mamy obecne gowienko... sorry, panowie, ale to nie przez politykow mamy cyrk na Wiejskiej, a przez ludzi, ktorzy ich wybrali, lub zaglosowali nogami nie idac na wybory "bo ich to nie wzrusza", tudziez machaja reka na wszystko z tej samej przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wlasnie przez takie postawy mamy obecne gowienko... sorry, panowie, ale to nie przez politykow mamy cyrk na Wiejskiej, a przez ludzi, ktorzy ich wybrali, lub zaglosowali nogami nie idac na wybory "bo ich to nie wzrusza", tudziez machaja reka na wszystko z tej samej przyczyny.

Otóż to, pisałem o tym na początku mojego posta. Ja interesuję się losami Polski i jest dla mnie ważne, aby w naszym kraju dobrze się działo, a władze sprawowali kompetentni ludzie. Romek jest przykładem niekompetencji polityków. Trzeba było koalicję więc trzeba było poświęcić jakąś posadę państwową dla lidera LPR. Padło na MEN bo "dzieci i ryby głosu nie mają". Swoją droga trzeba pewnych zmian w edukacji, ale nie pod kierownictwem Romana. Jeszcze mi tu gość z grami wyjechał i tym jak juz pisałem przegiął :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz bardziej bym Marcinkiewicza na tym stolku widzial, przynajmniej jest nauczycielem.

Problem jest taki, ze przez niska frekwencje wyborcza partie, ktore powinny byc folklorem (Samoobrona, LPR), sa jednymi z najwiekszych partii w sejmie i tworza koalicje rzadzaca :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda słow, zwolenników PiSu jest wielu. Popieraja ten rząd, bo narzuca on im jakas wizje - IV RP. Sondaże są rozne, czasem przemawiaja sa PiSem, czasem nie, ale na litość boską!! co to za IV RP w ktorej NIE BĘDZIE MOZNA NIC!!! Są 2 przyczyny tej sytuacji, jedna sa ludzie nie idący na wybory i ludzie chodzący na nie z klapkami na oczach. Jeszcze do pierwszej grupy trzeba wliczyc zwollenników PiSu, bo chyba tez nie wszyscy chodza głosować. Roman musi odejść!

Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem zwrócić uwagę na to, że na PiS głosowało niecałe 3 mln ludzi, na Romcia to chyba nawet 300tys nie głosowało, a teraz on chce rządzić 40 mln ludzi, którzy niestety w większości nie głosowali, ale są też tacy co na nich nie głosowali oraz Ci co głosowali na PiS i teraz się wstydzą za swoją partię bo sobie wzięli do rządu Leppera i Giertycha, Ci co teraz się wstydzą w wyborach samorządowych nie głosowali na PiS albo w ogóle nie głosowali mimo tego PiS osiągnął podobny rezultat bowiem udało się im zabrać elektorat wiejski Lepperowy i Fanatyków Ojca R. Giertychowi.

Tak czy inaczej jeśli te bałwany nie zrobią tu drugiej Białorusi to za 3 lata Lepper-a i Giertycha już nie będzie bo nikt na nich głosować nie pójdzie. Im bliżej końca tego durnego układu w rządzie i w sejmie tym lepiej dla wszystkich w tym kraju (no może prócz tych co i tak mają kasę i leją ze śmiechu jak Kaczor mówi "rozliczymy wszystkich" mam nadzieję, że i jego rozliczą wyborcy).

Jeszcze na dobranoc trochę nonsensu politycznego made from PiS:

Gosiewski forsuje budowę lotniska pod Kielcami"Gazeta Wyborcza": W Obicach pod Kielcami kosztem 500 milionów złotych ma powstać międzynarodowy port lotniczy. Pomysł forsuje Przemysław Gosiewski. Według ekspertów lotnisko nie zarobi na siebie.

Mam nadzieję, że prognozy co drugiego polaka się sprawdzą:

Prezydent utracił niemal połowę elektoratu"Rzeczpospolita": Jeśli cała kadencja Lecha Kaczyńskiego byłaby taka jak pierwszy rok, zapewne nie przeszłaby on do historii. Na razie Polacy oceniają tę prezydenturę nie najlepiej.Z sondażu przeprowadzonego dla gazety wynika, że jedna trzecia z nas uważa obecną prezydenturę za przeciętną - ani złą, ani dobrą. Tyle samo osób ocenia ją źle. 16 procent twierdzi, że Lech Kaczyński sprawuje swój urząd raczej dobrze, a 3 procent, że bardzo dobrze.Prezydent przez rok utracił niemal połowę swojego elektoratu. Co drugi Polak uważa, że jeśli Lech Kaczyński wystartuje w 2010 roku w wyborach prezydenckich, przegra.

I jeszcze trochę śmiechu na goodnight:

Uczniowie schowani przed "trójką Giertycha""Metropol": Dyrektorka ukryła uczniów przed wizytatorami, bo bała się, że jej szkoła źle wypadnie podczas kontroli.Według nauczycieli z Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Główczycach w Pomorskiem, dyrektorka szkoły Henryka Fugiel zamknęła ponad 40 gimnazjalistów w pracowni komputerowej, by ukryć ich przed "trójką Giertycha". Uczniowie byli odseparowani przez pięć godzin, pilnowali ich pedagodzy.
Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pierwszego to Gosiu pewnie wybudowałby airport we Włoszczowej :lol:

Drugiemu nie ma co sie dziwić

a z tymi trojkami Gertycha :lol: ... nie moge :lol: :lol: :lol: oni az tak strasza? :D

Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos sie orietuje jak wygladalo by moje zycie gdybym zostal bezpanstwowcem?:> jakies pozwolenia na prace musze miec? moga mnie gdzies deportowac?(na jakas antarktyde czy gdzies ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche odkopie ;]

http://wiadomosci.onet.pl/1469405,12,item.html

Z jednej strony fajnie ze bierze sie nas pod uwage, z drugiej strony to nawet troche ryzykonwe by bylo.

Co wy o tym myslicie?

Z nijakiego cywila gdzieś w zapyziałym zakątku świata stajemy się uzbrojonym przez Jankesów potencjalnym celem. Pomysł równie świetny jak wysłanie polskich sołdatów do Iraku.

Bajdełej - jak się czujecie w roli okupantów, panowie patrioci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nijakiego cywila gdzieś w zapyziałym zakątku świata stajemy się uzbrojonym przez Jankesów potencjalnym celem.

z racji naszego polozenia geopolitycznego nigdy nie bylismy cywilem w zapyzialym zakatku swiata. bycie cywilem konczylo sie zazwyczaj utrata znacznych czesci terytoriow z wymazaniem z mapy swiata wlacznie.

a propos politykow:

Pani Hania Gronkiewicz Waltz stwierdzila, ze:

“Prezydent stolicy powołała się na ustawę samorządową. Jak powiedziała, zgodnie z literą prawa wymagane jest tylko oświadczenie małżonka, prowadzącego działalność na terenie gminy. Tymczasem mąż Gronkiewicz-Waltz - jak stwierdziła - prowadzi działalność na terenie całej Polski, a w Warszawie ostatni raz wykonywał ją dla prezydenta stolicy Lecha Kaczyńskiego w 2004 r.

Gronkiewicz-Waltz dodała, że również intencje ustawodawcy były takie, by przeciwdziałać konfliktowi interesów, a w wypadku, gdy jej małżonek prowadzi działalność gospodarczą w innej gminie, nie ma takiego niebezpieczeństwa.

Prezydent tłumaczyła, że do swojego oświadczenia - do którego złożenia jest zobowiązana - dołączyła oświadczenie męża, by "uczynić zadość wyznawanej przez siebie zasadzie pełnej transparentności". Przypomniała, że oświadczenie o własnej działalności gospodarczej złożyła w terminie.”

Maz pani prezydent nie prowadzi dzialalnosci na terenie gminy Warszawa, lecz na terenie calej Polski. Pracuje on w firmie TransEKO; adres Warszawa ul. Lwowska 9 m.1a jako doradca d/s projektów i oprogramowania. Ale oczywiscie prowadzi te dzialalnosc poza gmina Warszawa ;)

Piekny jest ten kraj :P

Edytowane przez SamoDobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gronkiewicz się nie nadaje na ten urząd. Zyta Gilowska tym bardziej o_O zresztą kto będzie na nią głosował, jeśli wpadła na tak genialny pomysł jak abonament za samochód :)))))))) Polska już jej nienawidzi :)))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bedą ponowne wybory to HGW wygra jeszcze raz, w dodatku znacznie większą przewagą głosów (Borowski nie bedzie kandydowac, Marcinkiewicz tez nie). Szczerze mówiąc to gdyby nie fakt, ze wybory kosztują ładnych pare milionow to byłbym za, aby ponownie zobaczyć minę Kaczyńskich po przegranej ;) . A propos... czcigodny K. przechodzi ostatnio sam siebie :lol: . Rozwalił mnie tekst, ze Tusk "zbliżył się niebezbiecznie do granicy prawa" (czy jakoś tak), bo miał na końcu języka (!!!) użycie siły (!?!) przeciw PiS :lol: :lol: . Przecież Tusk powiedział tylko, ze PO "zareaguje stanowczo" - nasz kochany prezydent uzywał znacznie mocniejszych gróźb i oskarzeń pod adresem opozycji i jakos braciszek nie wytknął mu "niebezpiecznego zblizania sie go granicy prawa" :lol: .

EDIT:

Przemowienie HGW na zebraniu rady utwierdziło mnie w przekonaniu, iż słusznie wybralem (chociaz wybor nie był zbyt wielki ;) ) - było lepsze niż wszystkie orędzia panów K. razem wzięte.

W ogóle niektóre teksty na tej konferencji wymiatają :lol2: - przewodniczacy rady (nie bedzie to dokladny cytat, ale sens taki sam): udzielę Panu glosu, choć mam wrażenie, ze wszystko co chce Pan powiedziec mozemy przczytac na Pana blogu :lol:

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy byl ten tekst z poczatku, na temat wojewody mazowieckiego ( wyrok za prowadzenie roweru pod wplywem 0.7 promila) ktos cytowal premiera, bo ten powiedzial ze tyle to po jednym piwie sie ma.

Ktos powiedzial, ze 0,7promila po jednym piwie, to ma chyba tylko kot Buś (kot premiera), dawno sie tak nie ubawilem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie wierzę,że ludize jeszcze raz wybiorą tą grubą bufetową. Ona się nie nadaje.

Nie dała pieniędzy np. na stadion narodowy,twierdząc że nie ma pieniędzy! Które były przecież przeznaczone na ten cel.

A tym Warszawiakom co głosowali na HGW to tylko nakopać do d...

Jak ją pokazuą w TV to zbiera się na wymioty :?

Najlepszy byłby Ziobro na ten urząd. Tylko nikt go nie zastąpi w ministerstwie sprawiedliwości. A Ziobro doskonale sprawuje ten urząd.

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie wierzę,że ludize jeszcze raz wybiorą tą grubą bufetową. Ona się nie nadaje.

Nie dała pieniędzy np. na stadion narodowy,twierdząc że nie ma pieniędzy! Które były przecież przeznaczone na ten cel.

A tym Warszawiakom co głosowali na HGW to tylko nakopać do d...

Jak ją pokazuą w TV to zbiera się na wymioty :?

To jej nie ogladaj - kaze Ci ktos? Prezydentem Szczecina na Twoje szczescie nie jest, wiec nie grozi Ci podleganie jej decyzjom.

Co do nakopywania do d... - jeszcze jeden taki tekst i zaliczysz odpoczynek od forum na jakis czas. Chamstwa tolerowac nei bedziemy.

Najlepszy byłby Ziobro na ten urząd. Tylko nikt go nie zastąpi w ministerstwie sprawiedliwości. A Ziobro doskonale sprawuje ten urząd.

Tak, jest bardzo medialny, chociaz nadal wiekszosc jego pomyslow jest tylko na papierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jej nie ogladaj - kaze Ci ktos? Prezydentem Szczecina na Twoje szczescie nie jest, wiec nie grozi Ci podleganie jej decyzjom.

To w ogóle bym musiał nie włączać TV ;)

Nie lubię baby i mam prawo to okazywać :)

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko, że akurat PO ma od dawna najwieksze poparcie w zachodniopomorskim wlasnie (oraz pomorskim), a poniewaz HGW jest osobą dosc wysoko postawioną w partii to Sz. P. SAVER moze jednak posrednio podlegac jej decyzjom ;) .

W ogóle to po wynikach wyborow widac (prawie trzykrotna przewaga PO nad PiS w wyborach do rady Szczecina), ze w zachodniopomorskim mieszkają w większości inteligentni ludzie, ktorzy upatrują dla siebie szansy rozwoju regionu w racjonalnej polityce i utrzymywaniu dobrych stosunkow z sąsiadem (szkoda, ze PiS owe dobre stosunki niszczy "odgórnie").

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nakopywania do d... - jeszcze jeden taki tekst i zaliczysz odpoczynek od forum na jakis czas. Chamstwa tolerowac nei bedziemy.

Widzę, że głosowałeś na HGW... hmmm....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi