tukamon Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 jeden z userów twierdzi to są przecież śmierdzące lenie, a zjawisko dziedziczenia biedy wogóle nie wustepuje bo dziedziczy się tylko "krzywe cycki" (kompleks huh.gif )troche zboczylismy z tematu ale coz :) odsylales mnie do GUSu i innych statystyk, gdzie redukuje sie ludzi do liczb. zakladajac istnienie "dziedziczenia biedy" ktore dotyka ogol spoleczenstwa ja hmm, uzylem kwantyfikatora szczegolowego i twoja teoria lezy. :lol: nie kazdy moze byc czlowiekiem sukcesu ale tez nie kazdy musi zyc na ulicy. gdy czytam post o studiach na tu oslej gdzie gosciu jakis sni o polibudzie ale mowi ze nie moze sie uczyc bo imprez ma za duzo to sorry, ale dla mnie to jest po prostu len i nieuk (lol jakie slowo) ktory nie ma ambicji i nie potrafi dostaczenie duzo wyrzec sie aby osiagnac cel. nie wiem w jakim jestes wieku ale z pewnoscia pamietasz ze szkoly lub twoi rodzice pamietaja osobnikow ktorzy zamiast uczyc sie do spr z polskiego woleli grac w pilke. WOBEC NICH NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK DZIEDZICZENIE BIEDY [pomijam extrema w ktorych sie zgadzam ze tam takei zjawisko moze wystepowac] z tym kompleksem to mnie pieknie rozbawiles, odpowiadajac twoim poziomem "twoja siostra nie narzeka" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 lewy @ - co do obnizenia podatkow to nasz spor wynika zapewne z tego ze Ty patrzysz makroekonomicznie (kraj sie rozwija, rosnie PKB na glowe mieszkanca, itd) a ja patrze mikroekonomicznie (szybko rozwijaja sie pewne regiony, szybko bogaci sie pewna czesc spoleczenstwa) ... a co z reszta spoleczenstwa ? - jak widzisz nie jestem za socjalem - panstwo nie powinno dawac do reki kasy - ale inwestowac w edukacje gorzej sytuowanych grup spolecznych, wspierac transport lokalny (bo co z tego ze ludzie z jakiejs miejscowosci mogliby pracowac jak nadal panstwowe PKP likwiduje polaczenia -> pozbawia ich mozliwosci dojazdu do pracy a na dodatek panstwo reguluje=hamuje rynek prywatnego transportu kolejowego zamiast pomagac w jego rozwoju), itd - same przepisy tu nie pomoga bo i tak jest wiele martwych przepisow - generalnie przepisy powinny nie przeszkadzac a panstwo powinno wyrownywac szanse bo gdzie tu wolna konkurencja miedzy wyksztalconym mieszkanicem miasta a niewykwalifikowanym mieszkancem wsi (a dlatego panstwo bo biedne gminy sobie same nie poradza) - nawet jak najbiedniejsi zaglosuja w akcie desperacji na liberalna gospodarke i nic nie dostana - poza zmniejszeniem podatkow (co im po tym jak nie maja dochodow) to juz wiecej takiego bledu nie popelnia - a oni tez sa obywatelami RP i maja takie same prawa - dlatego panstwo powinno inwestowac w ich wyksztalcenie chociaz wtedy sami zrozumieja co jest dobre a co zle i dostana do reki narzedzie do wyrwania sie z zakletego kregu biedy - ehh przyklad z traktorami i oczyszczalnia byl tylko i wylacznie przykladem - chodzilo o to ze na bezposrednich doplatach korzystaja tylko nieliczni a na inwestycjach korzysta ogol - w tym konkretnym przykladzie (jak juz ta barzdzo chcesz go rozpatrywac) moze byc tak ze tych 50 rolnikow nie tylko nie ztrudni ale moze i zwolni pracownikow bo kupili nowoczesny sprzet ktory usprawnia prace (podnosi wydajnosc) a taka oczyszczalnia poprawi stan srodowiska w ktorym zyja = poprawi sie stan zdrowia = mniejsze naklady na opieke zdrowotna = wiecej pieniedzy na inne wydatki i byc moze czesc rolnikow za zaoszczedzone na lekach pieniadze kupi sobie traktory (np na raty) - tylko takie inwestycje maja sens ktore czemus sluza costi @ to co zakladasz jest niezgodne z konstytucja -> zasada rownosci wobec prawa to spoleczenstwo musi decydowac czy wybiera "glupich" i aferzystow - czy wyksztalconych i posiadajacych jakis tam majatek zdobyty ciezka praca a co do politykow to juz cos takiego pisalem :P http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1709849 _____________________________________________ PS co do inwestycji w edukacje - pewnie zaraz ktos wyjedzie ze przeciez jest darmowa - nie jest darmowa tylko oplacana z podatkow - obecny system stypendiow i pozyczek jest niewystarczajacy - panstwo decyduje co jest potrzebne (jakie kierunki maja przyszlosc) a nie wolny rynek - poziom "darmowej" edukacji jest niski - wtorny analfabetyzm i te sprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 costi @ to co zakladasz jest niezgodne z konstytucja -> zasada rownosci wobec prawa to spoleczenstwo musi decydowac czy wybiera "glupich" i aferzystow - czy wyksztalconych i posiadajacych jakis tam majatek zdobyty ciezka praca Czemu niezgodne? Na wiele innych stanowisk administracji panstwowej trzeba miec odpowiednie kwalifikacje... To, ze w tej chwili Konstytucja precyzuje wymagane kwalifikacje posla tak a nie inaczej, to jedno. A mozliwosc ich zmiany to drugie (nie mowie, ze byloby to latwe - wymagaloby zmiany Konstytucji). Nie mozna sie wszedzie zaslaniac zasada rownosci wobec prawa, bo jest ona zasada ogolna, ktora w konkretnych przypadkach moze byc ograniczana przez przepisy szczegolowe (czy to, ze 20-latek nie moze zostac senatorem, to tez nierownosc wobec prawa?). Z drugim zdaniem sie zgadzam w calej rozciaglosci, bez wzgledu na przepisy (w koncu tytul magistra nie jest gwarancja inteligencji i uczciwosci...) :) - poziom "darmowej" edukacji jest niski - wtorny analfabetyzm i te sprawy Ciekawe tylko czemu nadal za najlepsze uczelnie w Polsce uwaza sie te panstwowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Czemu niezgodne? Na wiele innych stanowisk administracji panstwowej trzeba miec odpowiednie kwalifikacje...wiesz jest pewna roznica miedzy stanowiskiem a funkcja - funkcje (np posla) pelni sie z wyboru i to osoba/grupa wybierajaca decyduje kto ma kawalifikacje zeby pelnic dana funkcje nie upraszczaj bo zgodnie z tym tokiem - dlaczego 15 latek nie moze kupic alkoholu a 20 latek moze i to nie jest niezgodne z zasada rownoci wobec prawa (prawo do dysponowania wlasnym majatkiem) cenzus wiekowy w wyborach wynika z bardzo wielu wzgledow - historycznych, spolecznych (dojzalosc), prawnych (pelna zdolnosc do czynnosci prawnych) itd gdyby wprowadzic np cenzus majatkowy albo wyksztalcenia to wybory nie byly by wolne a panstwo nie bylo by demokratyczne - poza tym jakimi przeslankami bys sie kierowal - dlaczego np wyksztlaceniem i jak zmierzyc czy kazdy profesorek jest madrzejszy jako polityk niz np magister ? ...Ciekawe tylko czemu nadal za najlepsze uczelnie w Polsce uwaza sie te panstwowe?nie wiem czemu uwaza sie - byc moze to czysta psychologia - wiekszosc kadry zarzadzajacej zasobami ludzkimi w firmach skonczyla panstwowe uczelnie i moze dlatego mysla ze pracownik "z papierkiem" z takiej uczelni jest lepszy - to pytanie nie do mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 OK, juz lapie o co chodzi z tymi wyborami. Co do uczelni: nie wiem, na czym ta czysta psychologia polega, ze o miejsca na panstwowych uczelniach sie ludzie zabijaja, a na prywatnych jest czesto odwrotnie... Oczywiscie sa wyjatki po obu stronach: beznadziejne kierunki panstwowe i swietne uczelnie prywatne. Z reguly jest jednak tak, ze panstwowe uczelnie maja: 1. kadre 2. doswiadczenie 3. wymagaja od studentow czegos wiecej poza placeniem czesnego Kwestia czesnego tez jest nie do pominiecia. Pomijam tutaj uczelnie techniczne, bo takich prywatnych jest jak na lekarstwo ze wzgledu na ogromny koszt rozkrecenia takiego biznesu (specjalistyczny sprzet). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Dla tych co mieli nadzieję, że coś się zmieni: Mafiosi: "Wassermann chciwy, ale pożyteczny" Policja rok temu nagrała rozmowę dwóch członków mafii paliwowej, którzy o ministrze Zbigniewie Wassermannie mówią: chciwy, ale pożyteczny. Nagranie jest objęte najściślejszą tajemnicą państwową. Dokładną treść zna zaledwie kilkanaście osób w państwie. Więcej TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Dzielni redaktorzy super expreSSu w trudzie i znoju dotarli do tych nagrań aby stać się bohaterami narodowymi i wydać w ręce sprawiedliwości mafiozę wessermana. [; super express to nie jest wiarygodne źródło informacji ^^ i wszystko co publikują śmierdzi podpuchą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 heh no to wiemy co jutro będzie na całą pierwszą stronę w wyborczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Coś dla rozluźnienia atmosfery: Pielęgniarki skazane na śmierć - apelacja przełożona Pomijając tragiczne okoliczności, poczytajcie komentarze. :lol: Większość baranów nawet nie czyta artykułu. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tek9 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) zeby pelnic jakas funkcje w tym kraju trzeba miec kwalifikacje ? dobre sobie :D trzeba miec tam rodzine albo znajomokow albo dac w lape , to jest polska widzial ktos wykwalifikowanego polityka , wiekszosc z tych gosci to ludzie bez zadnego statusu , wchodza do polityki z pusta kieszenia wychodza z pelna a potem zmieniaja stolek i powtarzaja schemat , tu zmiana rzadu nic nie da trzeba zmienic caly system ale to pewnie nastapi w 2189 r jak juz nic nie zostanie do rozkradzenia :D lspider to onet , czego ty sie spodziewales :D Edytowane 15 Listopada 2005 przez tek9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) troche zboczylismy z tematu ale coz :) odsylales mnie do GUSu i innych statystyk, gdzie redukuje sie ludzi do liczb. zakladajac istnienie "dziedziczenia biedy" ktore dotyka ogol spoleczenstwa ja hmm, uzylem kwantyfikatora szczegolowego i twoja teoria lezy. :lol: nie kazdy moze byc czlowiekiem sukcesu ale tez nie kazdy musi zyc na ulicy. gdy czytam post o studiach na tu oslej gdzie gosciu jakis sni o polibudzie ale mowi ze nie moze sie uczyc bo imprez ma za duzo to sorry, ale dla mnie to jest po prostu len i nieuk (lol jakie slowo) ktory nie ma ambicji i nie potrafi dostaczenie duzo wyrzec sie aby osiagnac cel. nie wiem w jakim jestes wieku ale z pewnoscia pamietasz ze szkoly lub twoi rodzice pamietaja osobnikow ktorzy zamiast uczyc sie do spr z polskiego woleli grac w pilke. WOBEC NICH NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK DZIEDZICZENIE BIEDY [pomijam extrema w ktorych sie zgadzam ze tam takei zjawisko moze wystepowac] z tym kompleksem to mnie pieknie rozbawiles, odpowiadajac twoim poziomem "twoja siostra nie narzeka" :lol: Nie mam siostry :) W dalszym ciągu nie rozumiesz, nie pisiałem o ludziach którym sie nie chce, i nie wciskaj mi tego, pisałem o dziedziczeniu biedy które w Polsce zaczyna być dość poważnym zjawiskiem dotykającym sporą cześc społeczeństwa, a ty mnie wyśmiałeś, posłałem linkadlaej mnie wyśmiałeś teraz jak go chyba doczytałeś to miękniesz, próbując wykręcać kota ogonem, pozatym statystyki nie kłamią, zawsze są granice błedu, ale danych tych podwazyć się nie da tak więc daj se spokój, nie mam ochoty się spierać napisałem na ten temat wszystko co chciałem, póki co to wieże bardziej GUSowi i właśnie tego typu organizacją pozarządowym niż twoim jakimś dziwnym wyobrażeniom costi Może przez to że żadna uczelnia prywatna nie jest darmowa :wink: Edytowane 15 Listopada 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ... Może przez to że żadna uczelnia prywatna nie jest darmowa :wink: Tu raczej nie chodzi o kase, tylko o to, że państwowe Uczelnie mają większą renome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 No chyba to oczywiste że agresywny kapitalizm z 19 wieku był negatywny :arrow: [...] :arrow: bogaci wyzyskiwali biednych) . [...] To mozna porownac XIX wieczny do dzisiejszego, bo tak wlasnie jest, bogaty wyzyskuja, oszukuja, kantuja, na kazdy mozliwy sposob, a to w budownictwie, gieldzie, gospodarce, urzedzie, i w roznorakich dziedzinach. A biedny :?: Musi i tak dla tego bogatego pracowac za marne (max 6 zl) na budowie, gdzie daje 48 zl/dniowki. Czyli jet wspaniale czyz nie :?: Dniowka osoby pracujacej na budowie, za granica wynosi: 150-210 zl/dzien. To za taka kase, az chce sie pracowac, a tak to scieme sie wali, byle tylko do konca dnia(wyplaty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ... a tak to scieme sie wali, byle tylko do konca dnia(wyplaty).To kto tu oszukuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 W najnowszej Polityce jest bardzo dobry art o pozycji Polski w UE - rowno sie PiSowi dostaje :lol: . Wywiad z Marcinkiewiczem tez jest niezly :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 nie ludzcie sie ze jest cos takiego jak darmowa uczelnia... wszyscy sie na nia skladamy w podatkach i to calkiem sporo. Akurat tez ciekawe jest dlaczego na nieplatnych panstwowych uczelniach jest w wiekszosci mlodziez miejska i to nie ta najubozsza (a ci najbardziej protestuja)? po prostu jest lepiej przygotowana by sie dostac tam gdzie chce. najzacieklejsi obroncy bezplatych studiow placa zreguly dwa razy... chca by ich dziecko studiowalo ale nie ma szans na dostanie sie na panstwowke, wiec placa za prywatna. nie ma i nie bylo bezplatnych studiow i w ramach tej tak rozslawianej w tej kampani "solidarnosci spolecznej" wszyscy powinni miec tak samo, bezplatnie sie nie da, bo miejsc brak, wiec niech wszyscy placa! a jak! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Nie mam siostry :) W dalszym ciągu nie rozumiesz, nie pisiałem o ludziach którym sie nie chce, i nie wciskaj mi tego, pisałem o dziedziczeniu biedy które w Polsce zaczyna być dość poważnym zjawiskiem dotykającym sporą cześc społeczeństwa, a ty mnie wyśmiałeś, posłałem linkadlaej mnie wyśmiałeś teraz jak go chyba doczytałeś to miękniesz, próbując wykręcać kota ogonem, pozatym statystyki nie kłamią, zawsze są granice błedu, ale danych tych podwazyć się nie da tak więc daj se spokój, nie mam ochoty się spierać napisałem na ten temat wszystko co chciałem, póki co to wieże bardziej GUSowi i właśnie tego typu organizacją pozarządowym niż twoim jakimś dziwnym wyobrażeniom costi Może przez to że żadna uczelnia prywatna nie jest darmowa :wink: po pierwsze staraj sie zachowywac asertywnie. najwyrazniej nasza definicja tego "dziedziczenia" jest rozna i tyle. dla mnie dziedziczenie istnieje w sytuacji extremalnej [podawales tam przypadki rozne]. ja bohaterow piosenek hiphopowych jak to im jest zle do tej grupy nie zaliczam. dlatego nie zgadzam sie z tym ze dotyka spora czesc spoelczenstwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 slawetni bochaterowie hh sa akurat ponad przecietnie bogaci. te ich rymowanki to zwykle slodkie pierdzenie mlodziakom do glow. ale problem dziedziczenia istnieje i widze jego przyklady niestety na moim osiedlu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 nie ludzcie sie ze jest cos takiego jak darmowa uczelnia... wszyscy sie na nia skladamy w podatkach i to calkiem sporo. oh no fakt, przecież wydatki na uczelnie wyższe to aż ok. 0,03% budżetu państwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 W najnowszej Polityce jest bardzo dobry art o pozycji Polski w UE - rowno sie PiSowi dostaje :lol: . Wywiad z Marcinkiewiczem tez jest niezly :lol: . Tyle że "POLITYKA" To trybuna SLD :wink: tak więc nie ma sie co dziwić że jedzie na PiS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 A nie wprost? Hmmm, czekaj jednak newsweek... nie przegląd raczej. Albo, albo... ozon. Tia... "Polityka trybuną SLD"? Być (Twoje) może. Jednak fakty są takie, że we wszystkich wymienionych przeze mnie tygodnikach średnio rozgarnięty czytelnik dostrzega uzasadnioną i uzasadnianą krytykę rządu pisu*. PS. Jak często marcinkiewicz udziela wywiadów w radiu m.? Podobno był tam już trzykrotnie. Na antenie radiowej 3jki (jedyne polskie radio na poziomie) słyszałem go raz. PPS. Brak tolerancji dla środowisk homo, brak zgody na zapłodnienia invitro, brak urzędu d/s równouprawnienia płci... czy to średniowiecze? Nie, to IV rzepa by kaczory. Śmiać się czy płakać? *aru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 A propos... Marcinkiewicz wprost "genialnie" wypadl w Teraz My na tvn :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 A Kurski znowu w pisie. Wypieprzyli go tylko po to, żeby pokazać w trakcie kampani, że nie popierają opluwania cudzych dziadków (a może wermahtu?), a teraz kampania już się skończyła i przez całą kadencję można mieć gdzieś opinie publiczną... eh jak ja nienawidzę tego kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) A PIS dalej wszystkim wmawia, że nie ma koalicji z Samoobroną. :mur: ps. Dziękujemy kierowcom za sfinansowanie becikowego... Edytowane 17 Listopada 2005 przez lspider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam3 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 A PIS dalej wszystkim wmawia, że nie ma koalicji z Samoobroną. :mur: ps. Dziękujemy kierowcom za sfinansowanie becikowego... to chyba PO wmawia sobie bo PiS jest jak wszycy wiedza w koalicji parlamentarnej z So ,PSL,LPR+mniejszość niemiecka są a jak samoobrona bedzie grzeczna to PiS dopusciu So do koalicji rzadowej http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3010494.html nieładnie kolego nie czytać oraganu prasowego PO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Kolega zapomniał jeszcze o partii moherowych beretów – ogranie propagandy PISu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 to chyba PO wmawia sobie bo PiS jest jak wszycy wiedza w koalicji parlamentarnej z So ,PSL,LPR+mniejszość niemiecka są a jak samoobrona bedzie grzeczna to PiS dopusciu So do koalicji rzadowej http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3010494.html nieładnie kolego nie czytać oraganu prasowego PO Szanująca się partia nigy ale to nigdy nie tworzy koalicji z partiami populistycznymi, to jest podstawowa zsada walki z takimi partiami, tzn nie wdawanie się z nimi w polemike, nie bierze ich argumentów na serio traktowani są przez pozostałe partie jako persona nongrata, natomiast jeżeli partia zwycięska wchodz z nimi w koalicję to potwierdza słusznośc ich postulatów, jak to się skończy?, ano So przejmie cześć elektoratu PIS-u jeżeli ów koalicja sobie nie poradzi, gdyż populiści mają to do siebie iż zawsze są w stanie wykręcić się sanem a cała odpowiedzialnośc za ten rząd przypadnie PIS-owi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Piszesz o PSL, czy o mniejszości niemieckiej? Walka z korupcją znika z ustawy. Edytowane 18 Listopada 2005 przez lspider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 No przecież PiS będzie walczył z korupcją - ustawi swoich ludzi na różnych stanowiskach i oni będą uczciwi w przeciwieństwie do poprzedników ;) Zaczyna się robić wesoło, a moje marzenie o powtórnych wyborach niestety się nie spełni... Tylko powtarzam sobie - jeszcze dwa lata tu wytrzymać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonFeek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Po objęciu przez 'PiS' wszystkich stołków nie dowiemy się kto jakie wałki kręci/kręcił. Media przestaną ciągle trąbić o tych pajacach i zaczną puszczać więcej bajek. Szkoda B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...