und3r Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 No ale może nie zaczynajmy od nowa dyskusji o doktorze G, bo została ona juz w tym topicu przeprowadzona: strona 51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 mały quiz, wstaw w miejse XYZ odpowiednią partię: X - nie znają się na gospodarce, ale nie kradną; Y - znają się na gospodarce, ale kradną; Z - nie znają się na gospodarce, ale kradną. No tylko jeszcze brakuje 4 wymiaru: Q - znają się na gospodarce, ale ich skrajny konserwatyzm doprowadził do tego, że nic nie zrobili od wielu lat. Co do 'zla koniecznego', nie interesuje mnie jaka byla interpretacja panow z PiS'u dotyczaca powstania koalicji PiS-SO-LPR. Mogli wybrac 'wieksze dobro' nie zawiazujac takiego ukladu i podac rzad do dymisjiNo popatrz ile większego dobra zafundowali nam kld i uw naście lat temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) skonczymy ;) aby PiS miało wiekszosc i bedzie spoko :)chyba mnie z kims pomyliles czlowieku sterowany radiem :? Edytowane 17 Października 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 S1Sweet, stary tobie zrobiono już całkowite pranie mózgujestem zawsze za slabszymi i przewaznie przeciw wiekszosci ;) a gdy widze ze tak rozne partie jak po/lid/so/lpr trzymaja sie za rece byle tylko krytykowac za cos kaczynskich, nie ma znaczenia za co, byle tylko cos mowic, to tylko umacniam sie wprzekonaniu ze mam racje :) Jesli dla Ciebie to co sie dzialo przez ostatnie 2 lata jest spoko, to ja nie mam wiecej pytangdyby pis miał "wolna reke" i rzadził przez 4 lata moglbym to ocenic ;) ale mozesz mi napisac co Cie dotkneło tak bolesnego w ciagu tych 2-lat, ja zadnej katastrofy w tym czasie nie zauwazylem... Przecież to Tusk zmusił ich do koalicjinie inaczej ;) tyle ze nie zmusił co nie dal innego wyjscia :) Patrzac na retoryke jakiej uzywaja Kaczynski i Tusk to za nie powstanie koalicji PO-PiS nalezy winic.imo wina lezy w 35% po stronie pis i w 65% po stronie po :) Natomiast jeśli idzie Ci o sam fakt prywatyzacji, to chyba juz nie pamiętasz co na ten temat mowił prof. Religa jeszcze pare miesiecy temu.mowił to samo co teraz, tylko słuchac tez trzeba umiec ;) dzis Religa mowił ze: "ze bez numeru karty kredytowej nie będzie można wezwać pogotowia" ze taka sytuacja moze sie wydarzyc bez wzgledu na to jaka ekipa bedzie przy wladzy, to tylko spot wyborczy i nie wiem czy jest tu ktos kto traktuje go doslownie ;) Religa otwarcie mowi ze jest za prywatyzacja tyle ze nie na takich zasadach ktore obowiazauja teraz... a co do PO to wodz donald wyrzeka sie prywatyzacji jak diabeł swieconej wody, gdy wyraznie znajduje sie to (jest zapisane) w programie jego partii ;) PiS i prawda, trzymajcie mnie .wiem ze w ciemnogrodzie sie lepiej zyje, dlatego rozumiem Twa odpowiedz :D :P chyba mnie z kims pomyliles czlowieku sterowany radiema Ty do kogo pijesz :?: chyba nie do mnie ;) nie mow o kims tak jak bys mogl mowic o sobie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) jestem zawsze za slabszymi i przewaznie przeciw wiekszosci ;) a gdy widze ze tak rozne partie jak po/lid/so/lpr trzymaja sie za rece byle tylko krytykowac za cos kaczynskich, nie ma znaczenia za co, byle tylko cos mowic, to tylko umacniam sie wprzekonaniu ze mam racje :)Przyłącz się do satanistów oni też są słabi i przeciwni większości. gdyby pis miał "wolna reke" i rzadził przez 4 lata moglbym to ocenic ;) ale mozesz mi napisac co Cie dotkneło tak bolesnego w ciagu tych 2-lat, ja zadnej katastrofy w tym czasie nie zauwazylem... Całe szczęście, że miał tylko 2 lata boję się nawet myśleć co by było gdyby 4 lata rządził. Mnie dotknęło pojedź za granicę i powiedz komuś na ulicy skąd jesteś nie każdy skojarzy gdzie jest Polska, ale każdy kojarzy dwóch nieudolnych, śmiesznych braci, po których ostro tam sobie jeżdżą i przez co stereotyp Polaka to 2 kaczki. imo wina lezy w 35% po stronie pis i w 65% po stronie po :)Negocjowałeś koalicję ?? Dalej opowiadaj jak było przy stole podczas rozmów o koalicji z chęcią posłuchamy bo widzę, że wiesz więcej na ten temat niż 99% Polaków. Edytowane 17 Października 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Kazimierz Marcinkiewicz miesiąc temu odszedł z PiS Kazimierz Marcinkiewicz nie jest już członkiem PiS. Swoją rezygnację, prosząc o dyskrecję, złożył listownie ponad miesiąc temu na ręce Jarosława Kaczyńskiego. Były premier napisał list 2 września w Londynie, a jego całość można będzie przeczytać w jutrzejszym DZIENNIKU. Gdy DZIENNIK zadzwonił do Marcinkiewicza z prośbą o komentarz, nie mógł uwierzyć, że jesteśmy w posiadaniu tej korespondencji, po czym na kilkanaście sekund zamilkł. "Niedobrze, że ten list dostał się do mediów przed wyborami" - powiedział DZIENNIKOWI. Dodał jednak: "Żałuję, że przez miesiąc Jarosław Kaczyński na ten list nie zareagował". Dziennik.pl już dawno pisał o odejściu byłego premiera z PiS. Jarosław Kaczyński pytany o to kluczył. Marcinkiewicz uciekał od odpowiedzi. Politycy PiS mówili, że były premier cały czas jest w szeregach Prawa i Sprawiedliwości, a jedynie ograniczył swoją aktywność polityczną, bo szefuje europejskiemu bankowi. Tak twierdził też bliski współpracownik premiera Adam Lipiński. Prawda jest jednak inna. Marcinkiewicz pisze do premiera: „Bardzo trudno podjąć taką decyzję, ale nie mam innego wyjścia. To boli, ale nie mogę pozwolić na stawianie mnie w rzędzie z Kaczmarkiem i Netzlem. Zwłaszcza gdy robi to premier i lider mojej partii”. We wstępie nawiązuje do tego, co sam wcześniej ujawnił – że przed dwoma laty, gdy był premierem, mógł być podsłuchiwany. I dodaje, że nie mógł kłamać dziennikarzom. Zdarzenie - "pewnie Pan wie, jest prawdziwe" - pisze. Marcinkiewicz nie ma wątpliwości, atak premiera na niego w tej sprawie ma jeden cel, osłabić powagę zarzutu. "To ja mam być kozłem ofiarnym. Trzeba na wszelki wypadek podważyć moją wiarygodność. Trudno. Wiem, że mogę spodziewać się kolejnych akcji. Też trudno". W liście odnosi się też do wewnętrznych spraw PiS. Opisuje zawłaszczanie państwa i porównuje je do poczynań polityków SLD z poprzedniej kadencji. Pisze także o „szarogęszących się politykach PiS wywodzących się z PC”. Tzw. zakon w ocenie byłego premiera podejmuje działania niszczące jedność partii. Marcinkiewicz opowiada także o swoich relacjach z PiS. „Nigdy o nic nie prosiłem Pana Premiera dla mnie osobiście, może poza głupim pomysłem PKO BP i tak niezrealizowanym. Nie zabiegałem o premierostwo. Podjąłem się tego zadania na Pańską prośbę i wykonałem je solidnie. Gdy trzeba było z niejasnych powodów, tzw. przyśpieszenia, bez szemrania ustąpiłem, odszedłem”. Marcinkiewicz nie godzi się z krytyką, jaka spotyka go ze strony premiera. „W związku z Pańską publiczną oceną mojej osoby, ale także ze względu na brak zgody w partii na mówienie tego, co się myśli, na polemikę z niektórymi błędnymi decyzjami ani na krytykę wybieranej taktyki działania składam na Pana ręce rezygnację z członkostwa w PiS.” – informuje Jarosława Kaczyńskiego. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Przyłącz się do satanistów oni też są słabi i przeciwni większości.typowy odzew :/ przeciez wiesz o czym mowie wiec po co piszesz takie bzdury :) skąd jesteś nie każdy skojarzy gdzie jest Polska, ale każdy kojarzy dwóch nieudolnych, śmiesznych braci, po których ostro tam sobie jeżdżą i przez co stereotyp Polaka to 2 kaczki.smieszny jestes ;) albo chyba wczesniej za granice nie wyjezdzales ;) jak byles wczesniej dumny z towarzysza prezydenta to gratulowac ;) Negocjowałeś koalicję ?? Dalej opowiadaj jak było przy stole podczas rozmów o koalicji z chęcią posłuchamy bo widzę, że wiesz więcej na ten temat niż 99% Polaków.jest taki skrot... "imo"... pochodzi z angielskiego... poszukaj a znajdziesz co znaczy, myslenie wcale nie boli :) czemu 99% lacznie z Toba moze opowiadac takie bajki/bzdury jakie chce i nie mozna miec do tego pretensji a przyczepiasz sie do mojej skromnej opinii ?? jestes rowny z rowniejszych... Edytowane 17 Października 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Zastanawiam sie powaznie, czy to co pisze S1Sweet to jakas prowokacja... ale mozesz mi napisac co Cie dotkneło tak bolesnego w ciagu tych 2-lat, ja zadnej katastrofy w tym czasie nie zauwazylem...Zapytaj sie np. pacjentow ewakuowanych ze szpitala z powodu starjku lekarzy i pielegniarek, a takze samych lekarzy i pielegniarek; mozesz tez odezwac sie do pacjentow czekajacych na przeszczep, na pewno sa wdzieczni ministrowi Ziobro za totalne rozpieprzenie polskiej transplantologii. PiS zawsze mowil ze to było zło konieczneCzyli, mowiac wprost, cel uswieca srodki, i mozna przehandlowac swoje poglady i zapewnienia przedwyborcze za stolki i szanse utrzymania sie u wladzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 ale mozesz mi napisac co Cie dotkneło tak bolesnego w ciagu tych 2-lat, ja zadnej katastrofy w tym czasie nie zauwazylem...Katastrofy? Weź mi powiedz, co takiego musiałoby się przez te dwa lata wydarzyć, zebys mogł stwierdzic, ze ten rząd nie jest ok? Rzuć jakimś przykładem "katastrofy", jeśli możesz... mowił to samo co teraz, tylko słuchac tez trzeba umiec ;)Otóż to, słuchać trzeba umieć... I jeszcze przydałoby się rozumieć to, co się słyszy. dzis Religa mowił ze: "ze bez numeru karty kredytowej nie będzie można wezwać pogotowia" ze taka sytuacja moze sie wydarzyc bez wzgledu na to jaka ekipa bedzie przy wladzy, to tylko spot wyborczy i nie wiem czy jest tu ktos kto traktuje go doslownie ;):blink: (OMG, jest gorzej niż myślałem.) Religa otwarcie mowi ze jest za prywatyzacja tyle ze nie na takich zasadach ktore obowiazauja teraz...Cóż, szkoda, że nie mówi tego w tym spocie... No ale skoro "to tylko spot" to faktycznie nie ma się czego czepiać... a co do PO to wodz donald wyrzeka sie prywatyzacji jak diabeł swieconej wody, gdy wyraznie znajduje sie to (jest zapisane) w programie jego partii ;)Tusk wyrzeka się prywatyzacji?? A to ciekawostka... Tusk może się i wyrzeka, ale nie prywatyzacji w ogole, tylko takiej prywatyzacji, o jaką w celach propagandowych posądza go PiS (np. w tym spocie). wiem ze w ciemnogrodzie sie lepiej zyje, dlatego rozumiem Twa odpowiedzNo tak, to rzuca całkiem nowe światło na Twoje preferencje wyborcze :lol: . » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Przyłącz się do satanistów oni też są słabi i przeciwni większości.Nie chciałbym popadać w zbędną dygresję, ale nie lubię kiedy ktoś wypowiada się na tematy, o ktorych nie ma pojęcia. Poczytaj sobie może coś o satanizmie (tym prawdziwym), zanim znowu zdecydujesz się posługiwać podobnymi przykładami. Fakt, iż dla większości ludzi satanista to osoba niszcząca nagrobki nie usprawiedliwia ignorancji :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Zastanawiam sie powaznie, czy to co pisze S1Sweet to jakas prowokacja...nudzi mi sie a i tak nikt nikogo nie przekona do "swoich racji" ;) Zapytaj sie np. pacjentow ewakuowanych ze szpitala z powodu starjku lekarzy i pielegniarek, a takze samych lekarzy i pielegniarek; mozesz tez odezwac sie do pacjentow czekajacych na przeszczep, na pewno sa wdzieczni ministrowi Ziobro za totalne rozpieprzenie polskiej transplantologii.takich wysokich podwyzek jakie dostali lekarze i pielegniarki nie było jeszcze nigdy, wiec rozumiem ze to ze dali powyzki to ich blad tak :?: :) co ma zreszta PiS do tego ze lekarz sie na Ciebie wypnie bez wzgledu na Twoj stan zdrowia, to juz nie strajk tylko szantaz... btw. jestem tydzien po operacji i zdziwilbys sie gdybys posluchal co naprawde sadza i pacjenci i lekarze i pielegniarki :) Czyli, mowiac wprost, cel uswieca srodki, i mozna przehandlowac swoje poglady i zapewnienia przedwyborcze za stolki i szanse utrzymania sie u wladzy?nie ;) mi tez sie nie podobały jakie kolwiek rozmowy z samoobrona :) No ale skoro "to tylko spot" to faktycznie nie ma się czego czepiać... kazdy spot to "tylko spot" ;) no chyba ze naprawde myslicie/wierzycie ze jak PO dojdzie do korytka to Polacy z emigracji wroca :D :D :D tylko takiej prywatyzacji, o jaką w celach propagandowych posądza go PiS (np. w tym spocie).to wybory ;) obie strony graja nieczysto wiec czemu tylko jednej mozna cos zarzucac... ;) No tak, to rzuca całkiem nowe światło na Twoje preferencje wyborcze .no ale taka prawda, panowie z red star tez przekonywali ze w Polsce zyje sie najlepiej, ze to kraj mlekiem i miodem plynacy, ze u Nas taki dobrobyt a gdzie indziej brod,smrod i bida z nedza ;) kto nie chciał by zyc w takim kraju... a na polkach pusto ;) Edytowane 18 Października 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) typowy odzew :/ przeciez wiesz o czym mowie wiec po co piszesz takie bzdury :) smieszny jestes ;) albo chyba wczesniej za granice nie wyjezdzales ;) jak byles wczesniej dumny z towarzysza prezydenta to gratulowac ;) Tylko z towarzysza prezydenta nikt się nie śmieje w TV FOX, CNN, nie wypisywali w niemieckich gazetach o żadnych kartoflach, itd. Pamiętaj o tym, że z Kwaśniewskiego jaki by on nie był prócz Polaków nikt się nie śmiał, miał i ma dalej szacunek u zachodnich sąsiadów, a wpadek na Ukrainie oprócz naszych TV chyba żadna inna nie komentowała. jest taki skrot... "imo"... pochodzi z angielskiego... poszukaj a znajdziesz co znaczy, myslenie wcale nie boli :)To chyba pomyliłem forum myślałem, że tu używamy do pisania języka Polskiego, pardon monsieur. czemu 99% lacznie z Toba moze opowiadac takie bajki/bzdury jakie chce i nie mozna miec do tego pretensji a przyczepiasz sie do mojej skromnej opinii ?? jestes rowny z rowniejszych... Zarzucasz mi, że ja nie myślę, a sam to pokazujesz napisałem tak: Negocjowałeś koalicję ?? Dalej opowiadaj jak było przy stole podczas rozmów o koalicji z chęcią posłuchamy bo widzę, że wiesz więcej na ten temat niż 99% Polaków.co znaczy, że 99% Polaków nie ma pojęcia co się działo podczas prawdziwych zamkniętych rozmów koalicyjnych, a ty nawet jeśli to jest według twojej opinii (ciekawe skąd taka opinia) wiesz dużo więcej na temat rozmów koalicyjnych skoro piszesz, że PO jest winna w 65% nie zawiązaniu koalicji z PiS. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie chciałbym popadać w zbędną dygresję, ale nie lubię kiedy ktoś wypowiada się na tematy, o ktorych nie ma pojęcia. Poczytaj sobie może coś o satanizmie (tym prawdziwym), zanim znowu zdecydujesz się posługiwać podobnymi przykładami. Fakt, iż dla większości ludzi satanista to osoba niszcząca nagrobki nie usprawiedliwia ignorancji :P . Dobra może być klub Myszki Miki, chodziło mi o to że S1Sweet napisał: jestem zawsze za slabszymi i przewaznie przeciw wiekszosci ;) a gdy widze ze tak rozne partie jak po/lid/so/lpr trzymaja sie za rece byle tylko krytykowac za cos kaczynskich, nie ma znaczenia za co, byle tylko cos mowic, to tylko umacniam sie wprzekonaniu ze mam racje :)czyli według niego należy popierać zawsze mniejszość, bo niby dlaczego ?? To tak jak dać żulowi w parku 5 zł na wino tylko dlatego, że są oni w mniejszości ?? Pisze dalej, że partie krytykują PiS, a jak była koalicja PiS, SO, LPR to w kółko najeżdżali na PO, ale to jest ok dla S1Sweet. Edytowane 18 Października 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 takich wysokich podwyzek jakie dostali lekarze i pielegniarki nie było jeszcze nigdy, wiec rozumiem ze to ze dali powyzki to ich blad tak :?: :) Nieruchomosci tez dostały podwyzki takie jak nigdy wczesniej :D . Kupowales w ciagu ostatnich 2 lat dzialke czy mieszkanie? Zapewne z 8. A o operacjach i pobytach w szpitalu cos wiem, od wresnia moja babcia miala 4 operacje i delikatnie mowiac nie chwali tego co sie tam dzieje :D . Bym ci podal jeszcze jeden ciekawy przyklad, ale i tak Cie nie przekonam do niczego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Tylko z towarzysza prezydenta nikt się nie śmieje w TV FOX, CNN, nie wypisywali w niemieckich gazetach o żadnych kartoflach, itd.Pamiętaj o tym, że z Kwaśniewskiego jaki by on nie był prócz Polaków nikt się nie śmiał, miał i ma dalej szacunek u zachodnich sąsiadów, a wpadek na Ukrainie oprócz naszych TV chyba żadna inna nie komentowała.kwach reprezentatywny jest bo nie powiem, ale jak przychodzi co do czego zeby cos załatwic to sie wyklada i tyle ;) mi wystarczy ze to komuch i do tego smiał sie z Ojca Swietego... o golenu tez nie wspomne :) twojej opinii (ciekawe skąd taka opinia)no wlasnie dlatego nazywa sie to "opinia" ;) Nieruchomosci tez dostały podwyzki takie jak nigdy wczesniej .caly czas ten trend sie utrzymuje ;) A o operacjach i pobytach w szpitalu cos wiem, od wresnia moja babcia miala 4 operacje i delikatnie mowiac nie chwali tego co sie tam dzieje . Bym ci podal jeszcze jeden ciekawy przyklad, ale i tak Cie nie przekonam do niczegoczekalem 9 miesiecy na swoja operacje ;) dzieje sie tam zle ale przypisywanie tego jako zaslug dla pisu jest nie na miejscu :) a jak była koalicja PiS, SO, LPR to w kółko najeżdżali na PO, ale to jest ok dla S1Sweet.a gdzie widzisz zebym pisal ze to było ok :?: Edytowane 18 Października 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Czyli wtedy tez byles za mniejszoscia (piszesz, ze zawsze tak czynisz), czyli za PO? Placzesz sie nawet w dyskusji na forum, moze nie idz na te wybory w niedziele, bo zrobisz sobie i posrednio nam krzywde? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Zapytaj sie np. pacjentow ewakuowanych ze szpitala z powodu starjku lekarzy i pielegniarek, a takze samych lekarzy i pielegniarek; mozesz tez odezwac sie do pacjentow czekajacych na przeszczep, na pewno sa wdzieczni ministrowi Ziobro za totalne rozpieprzenie polskiej transplantologii.Za chwilę powiesz, że wzrost gospodarczy jest wynikiem działań jakie podejmował, rząd wiele lat temu, ale to, że wypracował fatalny sytem zdrowotny to już zasługa partii rządzącej od dwóch lat. Wogóle dość sporo z was mam wrażenie ma strasznie małą wiedzę na temat tego co się działo od 89 roku. Może warto przeananlizować kto chołdował jakim wartościom, ale wchodził w koalicję z kim innym. Dla mnie wygrana PO to będą kolejne lata postkomuny, która owszem będzie działać, ale za plecami zawsze będzie mieć coś do ukrycia. Dostali swoje 14 lat począwszy od "Krótkiego Waldka" (największe popychadło dla elity), i fakt nie powiem, że nie zrobili nic, ale przez cały ten okres można było znacznie więcej. Daltego po tych 14 latach chciałbym zobaczyć kontynuacje inicjatywy Korwina, wprowadzoną w życie przez Olszewskiego, która ma prawo być oceniana, ale nie po 2 latach. Ma prawo niepowodzenia, ale wolałbym zobaczyć rozwój tych wydażeń. Edytowane 18 Października 2007 przez ...John Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) no co Ty, przyjdzie PO i bedzie cud gospodarczy, obnizymy podatki, podwyzszymy pensje sluzbie zdrowia, nauczycielom, zbudujemy autostrady... "musimy tylko wygrac te wybory" LOL prosze, bajki to my a nie nam tylko smutno sie troche robi jak ludzie naprawde zasluzeni dla kraju wlaczaja sie do tego cyrku, robiac z siebie klaunow. Edytowane 18 Października 2007 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Ciekawe dlaczego PO wycofało po debacie spot z POLSKĄ IRALNDIĄ :lol: Zgadzam się w pełni z Johnem. Mieli 14 bitych lat żeby doprowadzić kraj do porządku - ale bardziej liczył się własny interes niż państwowy...mam nadzieję że wystarczająco się nachapali i "posprzątają po PiSie" jak to jest zapowiadane...pomijając fakt że PiS musi sprzątać całą stajnię Augiasza którą stworzyli Ci sami ludzie na których niewiele pamiętająca przeszłość młodzieżówka głosuje [; Ludzie mają pretensję że zamiast zająć się obywatelami - to zajmują się oczyszczaniem i praniem brudów przeszłości...mam tylko takie pytanie - czy ktokolwiek z obywateli w Polsce chciało by stawiać trwały dom - którego fundamenty stoją na bagnie? Wydaje mi się że nie. Korupcja do której nie tyle politycy co 3/4 narodu przywykło (dzięki politykom - bo nic z tym nie robili) (kopertki dla lekarzy, czekoladki bombonierki kopertki dla sędziów, prokuratorów aby pospieszyc operacje/rozprawę albo co gorsza POZYTYWNE rozpatrzenie sprawy - natomiast z własnego doswiadczenia - SZCZYTEM SZCZYTÓW był czas kiedy moja była dziewczyna rodziła w Lublinie swojego syna, ktoremu pępowina owineła się wokół szyji - a lekarz czekał do ostatniej chwili bo liczył na koperte aby zacząć działać szybciej) jest własnie takim bagnistym terenem i na tym nic nie zbudujemy. toolboy pamiętaj - dla pieniedzy ludzie zrobią z siebie nawet największego cepa...przecież wiadomo że jak zostanie zlikwidowane CBA - a zostanie, to każdy "uszczypnie' cos dla siebie, wróci taka korupcja jak za Unii Wolnosci...Sawicka niech poswieci tutaj przykładem zamiast się mazać - liczyła na to że sobie interes będzie kręcić po sprywatyzowaniu służby zdrowia. Ciekaw jestem tylko jeszcze na czym te interesy miały polegac - ale to wykaże śledztwo. A dlaczego ludzie nie chcą CBA - przecież jesli człowiek ma czyste sumienie to co mu przeszkadza czy jest jakaś kontrola czy nie? Prosta odpowiedź. [; Edytowane 18 Października 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) apo5 - oczywiscie, ze jestem za CBA, ale nie w takiej postaci jak teraz, jezeli wladza wykonawcza miesza sie z wladza ustawodawcza to jest bardzo bardzo zle, jezeli nie potrafisz tego zrozumiec to wroc na lekcje historii IV-RP--Reaktywacja i wszystko w temacie :) czekam na glos Kaczynskiego w tej sprawie, bo oczywista oczywistoscia jest to, ze PO zrobilo ten spot [; kretyn... Edytowane 18 Października 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Za chwilę powiesz, że wzrost gospodarczy jest wynikiem działań jakie podejmował, rząd wiele lat temu, ale to, że wypracował fatalny sytem zdrowotny to już zasługa partii rządzącej od dwóch lat.Powiedz mi, za ktorych rzadow ewakuowano szpitale, pielegniarki okupowaly gabinet premiera, lekarzy nazywano w swietle reflektorow mordercami? Nie mowie, ze wczesniej bylo dobrze - ale to nie jest zadne usprawiedliwienie dla tego, co dzieje sie teraz. A dlaczego ludzie nie chcą CBA - przecież jesli człowiek ma czyste sumienie to co mu przeszkadza czy jest jakaś kontrola czy nie? Prosta odpowiedź. [; Tej retoryki uzywal chyba kazdy aparat represji w historii swiata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Powiedz mi, za ktorych rzadow ewakuowano szpitale, pielegniarki okupowaly gabinet premiera, lekarzy nazywano w swietle reflektorow mordercami?No widocznie, doszli do wniosku, że skoro górnicy (dawniej stoczniowcy) potrafią hurtem wszystko załatwić to dlaczego nie my. Ten rząd miał tylko pecha, że znalazł się w takiej sytuacji (w tych czasach) i nie potrafił sobie z nią dobrze poradzić. Niestety młodzi ludzie (bo tacy są obecnie głównym motorem napędowym strajków), masowo buntują się bo mają takie prawo (ułatwia im to niczym nieograniczona komunikacja i transport). Najgorsze jest w tym to, że na tych strajkach korzystają najwięcej starsi, ustawieni lekarze posiadający własne gabinety i inne działalności. Wiem jak jest bo mam dość sporo lekarzy w rodzinie, na szczęście nie kryją tego i przyznają, że taki strajk jest tylko dodatkowym urlopem. Problem w tym, zę młodzi ludzie, świeżo po ciężkich studiach medycznych zyskują na tym tak mało, co by nie powiedzieć wogóle. Dlatego, nie sądzę aby agresywna prywatyzacja była korzystna dla szpitali, to musi odbywać się powoli, bez uszczerbku na zdrowiu naszym i pszychicznym lekarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Czyli wtedy tez byles za mniejszoscia (piszesz, ze zawsze tak czynisz), czyli za PO? Placzesz sie nawet w dyskusji na forum, moze nie idz na te wybory w niedziele, bo zrobisz sobie i posrednio nam krzywde?wtedy prezydentem był Tusk i to przed ogloszeniem wynikow ;) w niczym sie nie placze, tylko gdy Wam plunac w twarz mówicie ze deszcz pada ;) Powiedz mi, za ktorych rzadow ewakuowano szpitale, pielegniarki okupowaly gabinet premiera, lekarzy nazywano w swietle reflektorow mordercami?dostali podwyzki i poczuli ze mozna wiecej zgarnac, a dobrooduszna opozycja podzegała aby wiecej szpitali przylaczylo sie do strajku ;) oczywiscie mysleli o dobrze panstwa w tym czasie a nie o wlasnym interesie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A PiS już tylko o jednym afera korupcyjna :lol: cudowna partia bazująca na podsłuchach i prowokacjach po prostu ż%^ się chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Ten rząd miał tylko pecha, że znalazł się w takiej sytuacji (w tych czasach) i nie potrafił sobie z nią dobrze poradzić.Rząd nie umie sobie poradzić z problemem to takiemu rządowi mówimy dowidzenia proste. Niestety młodzi ludzie (bo tacy są obecnie głównym motorem napędowym strajków), masowo buntują się bo mają takie prawo (ułatwia im to niczym nieograniczona komunikacja i transport).Ty chyba żartujesz popatrz w TV jak jest jakiś strajk kto strajkuje pielęgniarki w wieku 40 lat i więcej, górnicy też jak strajkowali młodość mieli dawno za sobą, dzisiaj młodzi ludzie nie muszą się bawić w strajki jak za komuny bo mają alternatywę w postaci Irlandii, Anglii, Szkocji, itd. i tą alternatywę coraz częściej wybierają widząc jak rząd się o nich troszczy. I tak na marginesie jeszcze 90% fali emigracyjnej stanowią ludzie w wieku 20-30 lat bo i łatwiej się jest zaadoptować w nowej emigracyjnej rzeczywistości niż starszym osobom, które w większości posiadają rodzinę (mąż, dzieci) i nie chcą ich zostawić i wyjechać, dlatego ma kto jeszcze leczyć ciebie i mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 wsparcie , zal ja p :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Powiedz mi, za ktorych rzadow ewakuowano szpitale, pielegniarki okupowaly gabinet premiera, lekarzy nazywano w swietle reflektorow mordercami? Nie mowie, ze wczesniej bylo dobrze - ale to nie jest zadne usprawiedliwienie dla tego, co dzieje sie teraz. Tej retoryki uzywal chyba kazdy aparat represji w historii swiata... pewnie mieli dac kazdemu kto sie upominal, mielibysmy aws bis do kwadratu, a to ze za lsd psy ze starjkujacymi sie juz tak nie cackaly to juz nikt nie pamieta? No tak, nie bylo tvn24, a tvp byl Kwiatkowski czy jak mu tam. PO da wszystkim, przeciez to partia liberalna ;) By zylo sie lepiej "Nie mowie, ze wczesniej bylo dobrze - ale to nie jest zadne usprawiedliwienie dla tego, co dzieje sie teraz." - a co takiego sie niby dzieje, poza tym, ze co chwile media i tzw autorytety obwieszczaja zagrozenie demokracji, wolnosci i Bog wie czego tam jeszcze? Moze juz pora przejrzec na oczy - do tej pory zadna opcja nie rzadzila (nie byla tak bliska rzadzenia - bedac precyzyjnym) 2x z rzedu, zadna tez nie miala przeciw sobie tak wielu osrodkow opiniotworczych. Skoro jest tak zle jak twierdziecie to WTF? Czary jakies? @sztandar - na onecie juz czekaja na Twoja tworczosc, nie marnuj swojego talentu tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) „CBA nie ingeruje w kampanię” Przypomnę słowa wypowiedziane na konferencji CBA: "Radzę się zastanowić na kogo głosować w niedzielę" Dziękuję wszystko jasne kolejne kłamstwa czyli to na czym bazuje polityka PiS. Toolboy, a może to zagrożenie demokracji to nie fikcja więc wytłumacz mi dlaczego ta wspaniała wizja równości wszystkich wobec prawa nie dotyczy wszystkich?? Możesz mi wytłumaczyć np dlaczego Ojciec dyrektor obraża na forum publicznym Prezydenta i jego żonę i nie ma z tego tytułu żadnych nieprzyjemności, a jakiś pijaczek na dworcu rzuca parę inwektyw w tym kierunku i jest ścigany listem gończym. a co takiego sie niby dzieje, poza tym, ze co chwile media i tzw autorytety obwieszczaja zagrozenie demokracji, wolnosci i Bog wie czego tam jeszcze? Jeśli dla Ciebie nie dzieje się nic, a wszędobylska inwigilacja, podsłuchy i prowokacje to normalka jest jeszcze jedna taka enklawa w Europie - Białoruś. Edytowane 18 Października 2007 przez sztandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Ale bredzisz sztandar. Łapanie za słówka do główna domena platformersów. Gdyby wypowiedz brzmiała "radzę się zastanowić nad głosowaniem na PO w niedziele" to co innego. Jesli biskup namawia na pojscie do głosowania i głębokiego zastanowienia się nad wyborem to znaczy że jest za PiSem? A...zapomniałem. Moherowa koalicja :lol: Co do ojca ryzyka. Jak się ma pieniądze to się ma dobrych prawników którzy potrafią zakręcić kota ogonem ;) Pijaczka przeciez nie pogonił prezydent, tylko przechodzący policjanci. Po za tym z tego co wiem wyszło mu to na zdrowie bo się stał sławny tak więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Edytowane 18 Października 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) pewnie mieli dac kazdemu kto sie upominal, mielibysmy aws bis do kwadratu, a to ze za lsd psy ze starjkujacymi sie juz tak nie cackaly to juz nikt nie pamieta?Tylko, że za AWS czy SLD górnicy dostali podwyżki wtedy jak przyjechali do Warszawy, zdemolowali pół miast rzucili płytami chodnikowymi w kancelarie premiera i dopiero wtedy dostali, a za rządów PiS na samym początku górnicy zapowiedzieli, że chcą przyjechać strajkować do Warszawy i od razu worek z pieniędzmi się dla nich rozwiązał nawet się w mieście nie musieli pokazać, ponieważ pielęgniarki są za słabe by rzucać płytami chodnikowymi to je zwyczajnie rząd olał sypnął jakimś marnym groszem (w porównaniu z tym co dostali górnicy to bardzo marny grosz). taaa, trza uciekac na BialorusCzy ja napisałem, że trzeba gdzieś uciekać stwierdziłem tylko wyraźne fakty, górnicy dostają byleby nie zdemolowali Warszawki, a pielęgniarki nie będą demolować więc się zwyczajnie olewa, Pan Kaczyński nie musi się zapisywać do lekarza 3-5 miesięcy wcześniej do lekarza tylko przyjmą go od razu, jemu w rejestracji nie powiedzą przykro nam, ale limit na ten rok do tego lekarza został wyczerpany zapisać Pana na przyszły rok ?? Edytowane 18 Października 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 taaa, trza uciekac na Bialorus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Tylko, że za AWS czy SLD górnicy dostali podwyżki wtedy jak przyjechali do Warszawy, zdemolowali pół miast rzucili płytami chodnikowymi w kancelarie premiera i dopiero wtedy dostali, a za rządów PiS na samym początku górnicy zapowiedzieli, że chcą przyjechać strajkować do Warszawy i od razu worek z pieniędzmi się dla nich rozwiązał nawet się w mieście nie musieli pokazać Politycy ucza się na błedach poprzedników - po co demolować warszawe jak mozna dać od razu (jeśli są na to srodki). No ale przecież Ty jestes z Wrocławia, to co Cię interesuje to że kolejny taki najazd górników sparaliżuje pół Warszawy i ludzie nie będą mogli normalnie do pracy się dostać na czas. A pielęgniarki? Za czasów pana Kwasniewskiego to o ile mnie pamięc nie myli też były strajki pielegniarek (od niepamiętnych czasów słowo pielęgniarka kojarzy mi się ze słowem - strajk), natomiast co do ich traktowania to policja nimi po ziemi targała za włosy. A tu, kulturka, usiadły sobie - stać je było żeby sobie zrobić dwa razy po dwa tygodnie urlopu od pracy. Podwyżki poszły na lekarzy i pielegniarki no ale jak się dostanie palec to się całą rękę chce, więc wciąż im mało. Już niedługo czasy PO - zabiorą bogatym oddzadzą biednym. By żyło się lepiej. "Pustka... By żyło się lepiej" Puste gesty, puste słowa, puste serce, pusta mowa, puste, choć zacięte usta, pusty wzrok i głowa pusta, pusty program i projekty, do cna pustych stek inwektyw, pusty jazgot, próżne żale, krzyk, co treści nie ma wcale, puste groźby, puste miny, wielkie morze próżnej śliny, puste hasła, obietnice, wszystko puste - poza picem! Słowem zero, nicość, próżnia - tym się w świecie Tusk wyróżnia. Edytowane 18 Października 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...