VoyTECH Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 pamiętacie jeszcze jakieś nazwy? ja pierwszą kartę jaką miałem to była jakiejś firmy OAK - miała 0,5mb pamięci - wyciągała 256kolorów (chyba - nie pamiętam) - ale jak kupiłem w '93 w vobisie płytkę ze zdjęciami w 16bitowej palecie to musiałem kartę zmienić na tridenta 1mb :D ale równolegle pamiętam były jeszcze takie herculesy monochromatyczne... były jeszcze jakieś karty co wyciągały 16 kolorów. podawajcie nazwy i który to był rok. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 ntb imo ja pamietam w czasach 486 jak cd sie przez dzwiekowke podpinalo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj2277 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 ntb imo ja pamietam w czasach 486 jak cd sie przez dzwiekowke podpinalo ;] 1738282[/snapback] Taaa karty grafiki S3 Trio 512 kb (pozniej Virge .3dfx-y 4Mb.Voodoo Banche 16 Mb,intel i 914 8 Mb, voodoo 2 , voodoo 3 2000,3000 itp, pozniej mala przerwa i przesiadka na geforca 2 Ti 32MB,geforca 4 mx440 64 Mb, Ati 9550,i teraz kolej na radeona x600 :D B) -troche tego bylo co? ale mimo wszystko najlepieej wspominam mojego 1 kompa: procek CYRIX 6x86 133+(110 MHz) plyta Acorp 16 Mb RAM (4x4 MB) HDD 1280 MB!!! karta dzwiekowa 16Bit z wave table-m -ktos to pamieta jeszcze??????? glosniki Primax 120W monitor kolor TATUNG Sprzet na te czasy byl powalajacy jak dobrze pamietam 1996 rok !!!(niby tylko 10 lat a jak to wszystko sie pozmienialo -ile generacji do przodu przeskoczylo...AHHHH strach myslec ile kasy sie zdefraudowalo na te... modernizacje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Mialem kiedys w zamierzchlych czasach monochromatycznego herculesa mmm... co na tym hulalo? Hmm... DOS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 ha : mialem shneidera ( 086 albo 186 , nie pamietam ) dysk 24 mega ( wazyl z dobre 2 kilo ) a grafika : cga co dziwniejsze wyswietlala wiecej niz 4 kolory ( zaden badziewny rozowy czy cus ) oczywiscie monitor cga ( moze to przez to , nie wiem ale naprawde bylem zdziwiony jak gralem w digger ( cos jak bulderdasz tylko jezdzlo sie samochodzikiem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Moja pierwsza to Oak Technologies 512kb pamięci oczywiście na ISA, druga to S3 Trio64 V+ chyba z 1mb pamięci już na PCI pamiętam że Doom II na tym hulał że hej, potem było S3 Virge3d w akompaniamencie VooDoo I i się zaczęła era 3d hehe Edytowane 7 Listopada 2005 przez Swatkat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...