ppp6 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Proszę o pomoc i porady.założyłem sieć bezprzewodową i wszystko niby działa.Widza sie kompy oba naraz tylko w laptopie jak chcę wejść do pc-ta to wyskakuje monit " Y nie jest dostępny.Możesz nie mieć uprawnień do używnia tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z administratorem tego serwera,aby uzyskać uprawnienia dostepu." i teraz nie wiem co mam zrobić prosze o poradę. Zaznaczę że wszystko udostępniłem i zapory mam powyłączane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 podpowiem Ci ---> konto goscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp6 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 a co mam z kontem goscia zrobić i gdzie to jest? Moze coS wiecej napiszesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 a co mam z kontem goscia zrobić i gdzie to jest? Konto goscia masz wlaczyc. Powinienes to znalezc w: Panel sterowania -> narzedzia administracyjne -> zarzadzanie komputerem -> uzytkownicy i grupy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp6 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Konto jest właczone i też nic z tego. :mur: Na laptopie nadal pc-ta widzę,ale nie mam do niego dostępu i cały czas wyskakyje monit, że nie mam uprawnień do tego komputera i mam się skontaktować z administratorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adithethe Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 musisz cos udostepnic laptopowi np. folder , dysk to co udostepnisz do tego bedzie mogl wchodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietix Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Witam, mam taki sam problem jak w pierwszym poście. Konto gościa mam włączone ale jak chcę żeby wyświetlił komputery w grupie roboczej to wyskakuje, że "nie jest dostępny.Możesz nie mieć uprawnień do używnia tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z administratorem tego serwera,aby uzyskać uprawnienia dostepu". Udostępniłem wszystkie dyski. Ktoś pomoże????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegy Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 a zadne firewale nie przeszkadzaja w polaczeniu kompow? zapora windowsowa (w xp)? i czy ustawiles kolejne adresy ip w kompach w sieci?(na pierwszym 192.168.0.1 na drugim 192.168.0.2, maska 255.255.255.0, brama u obu np 192.168.0.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietix Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Tak, właśnie wszystko mam tak ustawione a nie wyświetla komputerów. Dodam, że na laptopie połączenie lokalne jest jako połączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 ja tez mam taki komunikat. http://img508.imageshack.us/my.php?image=error8yf.jpg nie wiem co zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 u mnie na 98 mam to samo, gdy łącze sie do drugiego kompa (główny w domu) klikam na ikone kompa do którego cgce wleźć i mam to samo.. na pc głównym, gdzie jest XP jest włączone konto gościa... i jest firewall - kerio ale net mi elegancko działa (jest udostępniony i działa u mnie).. WTF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...