mk887 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Wtam!!! Komp to abit nf7 bios taipan 2.0.5 procek barton mobile 2500+ ram 512 noname zasilacz delta 350W grafika gf4 mx 440se I problem jest taki że komp na def. chodzi stabilnie wsio ok natomiast jak daje na procka 1,65v 11,5 x 200 to super PI (16mb) przechodzi natomiast jak w coś gram to się gry wyłączają :/ nawet jak dam na proca 1,7v to też się wyłączają napięcia zasilacza są takie: 12v - 11,90 5v - 5,15 są to napięcia w stresie. W czym jest problem bo ja już nie mam pomysłów. temp. procka nie przekracza 55C abita czyli jakieś 48C Edytowane 5 Listopada 2005 przez mk887 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Odpal prime95 na 2-3 godzinki i zobacz co się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk887 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Tylko że gry odrazu po 5 - 10min sie wywalaja .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 SuperPi to zaden wyznacznik stabilnosci proca Pomecz Prime95 i Goldmem na koncu zapusc 3DMarka na caly dzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk887 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 @jakac z jakiej masz seri tego procka?? że ci na takim v lata na 2500mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 jakie napięcie mostka ?? i jakie timingi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk887 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) na mostku 1,6v timingi def. 200 2,5-4-4-8 Edytowane 5 Listopada 2005 przez mk887 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 @jakac z jakiej masz seri tego procka?? że ci na takim v lata na 2500mhz? 1738786[/snapback] Trzymaj sie tematu. @mk887 Jak mowili poprzednicy SPI to zaden wyznacznik stabilnosci systemu. Do pamieci uzyj GoldMemory, do proca moze byc SPI32MB lub prime (blend albo small). No z tym 3dmarkiem to nie przesadzajmy, wystarzczy zapetlic na jakies 10-15 prob i powinno byc ok. Podnoszenie napiecia na mostek chyba niewiele pomoze. Sprobuj zejsc z timingami na 3-3-3-9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk887 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) @kardas a nie wiesz o tym że na nf2 cl3 jest niestabilne :> pamięci chodzą na def. to dlaczego macie zastrzeżenie do nich? pamięci na takich samych ustawieniach tylko że z prockiem na def. nie ma zadnych problemow z kompem czyli wina ewidetnie po stronie procka aha jakie max temp te procki xp 2500+ mają w laptokach? EDIT jak mam testować procka tym prime95 options --> torture test --> i zaznaczam ta pierwsza opcje smal FFT s .. tak testuje czy dobrze? Edytowane 5 Listopada 2005 przez mk887 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saki555 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Mam to samo - SuperPI przechodzi a w grach sie wywala. U mnie problem polega na tym, ze pamieci nie chca chodzic w dualu (pojawiaja sie bledy) mimo iz sa identyczne - uzylem memtest64 (dlugo trwa test) goldmemory (szybciej wykryl u mnie bledy), Stress Prime 2004 (najszybciej wykryl bledy przy tescie stress Ram). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Kto wogole jeszcze uzywa superpi do mierzenia stabilnosci?? Przeciez ten program sie do tego kompletnie nie nadaje, jest to tylko program do mierzenie szybkosci proca i nic wiecej, Coprawada przyznaje sam kiedys uzywalem ale jak zobaczylem, ze nagrzewa proca do 50st. a prime95 do 53st. to dziekuje bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 @kardas a nie wiesz o tym że na nf2 cl3 jest niestabilne :> jak mam testować procka tym prime95 options --> torture test --> i zaznaczam ta pierwsza opcje smal FFT s .. tak testuje czy dobrze? 1738926[/snapback] Chyba raczej moze byc niestabline, a nie ze jest. Ja jade na cl3 i jest stabilnie wiec.... :razz: Tak, jak dajesz small ffts to jedziesz procka, jak blend to procka i ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk887 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) mogłbyś mi sprecyzować do czego słóżą inne testy ;] doszedłem do tego że proc jest full stabilny na 1,725 (bios) i gierki chodza OK ;] EDIT a czy dzielniki pamięci/fsb mają tutaj jakiś wpływ? cały czas ustawiam 6/6 Edytowane 5 Listopada 2005 przez mk887 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 jak mam testować procka tym prime95 options --> torture test --> i zaznaczam ta pierwsza opcje smal FFT s .. tak testuje czy dobrze? Nie tak, zaznacz 2 opcje i potestuj z 2 h. Odrazu podczas testow popatrz na tempy i na napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk887 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Jak dwie opcje? tak nie idzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Nie dwie , zle napisalem faktycznie , chodzilo mi o druga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Wtam!!! Komp to abit nf7 bios taipan 2.0.5 procek barton mobile 2500+ ram 512 noname zasilacz delta 350W grafika gf4 mx 440se I problem jest taki że komp na def. chodzi stabilnie wsio ok natomiast jak daje na procka 1,65v 11,5 x 200 to super PI (16mb) przechodzi natomiast jak w coś gram to się gry wyłączają :/ nawet jak dam na proca 1,7v to też się wyłączają napięcia zasilacza są takie: 12v - 11,90 5v - 5,15 są to napięcia w stresie. W czym jest problem bo ja już nie mam pomysłów. temp. procka nie przekracza 55C abita czyli jakieś 48C Nie tak, zaznacz 2 opcje i potestuj z 2 h. Odrazu podczas testow popatrz na tempy i na napiecia. Ale z miernika czy programu? bo jak z programu to wiadomo......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fragilis Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 moj problem jest taki od wczoraj jade na tym co w mojej sygnaturce z przesiqdka z SOlteka Nf2 + Athlonem Mobile 2500+ 1.4V I grafa 9800 pro Wszystko pieknie ladnie puki nie przetestowalem jak sprzet w w gierkach sie sprawuje no i po 5 - 10 min monitor sie wylacza caly system wisi a w glosnikach slysze metaliczny dzwiek rodem z matrixa jak to NEO wzial tabletke i przechodzil do w real worlda Moze to wina tego ze mam Winde XP bez SP ? Calos nawet nie zdazylem jeszcze podkrecic wszystko chodzi na standard co odpalilem super Pi Przechodzi no i Benachmarka 2k3 7850 punkt. Moze ktos mial podobny problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 no to zainstaluj sp2 i zobacz jak bedzie działał. może to też być wina zwalonych sterów od grafy, albo coś s samą grafiką ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...