set2004 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Siemka mam problem z napedem combo jest to samsung sn-308b 8x8x24x8x a mianowicie ma problemy z wgrywaniem płyt strasznie wolno instaluje a jak instaluje to przewaznie wyskakuje błąd CRC ERROR i ponawiam i tak w kółko czysiciłem soczewke wgrałem najnowszego fw do tego napedu v.U007 i nic nadal to samo czy to koniec dla napedu czy co ?? morze ktoś wie co mam zrobić zeby zaczoł normalnie działać a morze to wina systemu ?? naped jest zamontowany w dell latitude c840 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 naped sie skonczyl prawdopodobnie soczewka zmetniala ( niestety plastikowe soczewki tak maja :| ) , wymieniaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) czyli mam wymienic naped ?? czy dało by sie soczewke sama wymienic ?? chciałem sie jeszcze dowiedzieć czy do dell'a c840 moge włorzyć jaki chce naped QSI, SONY, LG itd... czy musze jakiś wyszukany model który na nim pracuje ?? Edytowane 5 Listopada 2005 przez set2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 W moim IBMie ostatnio coś odwala. Wybiera sobie płyty na jakich nagra. Odczytuje wszystko co jest możliwe, jednak nagrywa sobie "niektóre". Nie wiem o co biega. Dziś kupuję sobie do niego również stacjonarną nagrywarkę na USB. Jednak napęd niby działa. Wszystko ok. Tylko nieraz z nagraniem ma problemy. Kurcze kilku moich znajomych również ma problemy w lapach z nagrywarkami. :/ Nie wiecie co to może być? Wyskakuje komunikat "... Zapis nie powiódł się... i próbowałem na każdej prędkości. A płytki audio nagrywa. Szukałem różne standarty nagrywania i wogule. System również 2 razy przeinstalowałem. Był XP teraz mam 2000. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 no to widze ze ty terz bawiłeś sie z zmiana systemu XP na 2000 i nic umnie nadal to samo nagrywa odczytuje DVD a z CDkami ma problem albo instaluje 30min albo co pare procent wyskakuje bład CRC :| niewiem jak to naprawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 nie ma co debatowac tylko niestety trza kupic nowy naped : http://www.allegro.pl/showcat.php?id=9105&order=t&view=gtext http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4195&order=t&view=gtext i tyle ze starosci , zurzycia maja prawo padac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...