Mr.Francis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam. Jak mam zacząć na Shoutcast prowadzic radio ? I jakie programy do tego są potrzebne i proszę o szczegółowy opis, jak prowadzić radio...! Pozdrawiam Mr.Francis Ps. Z góry dziękuje, wiem, że potrzebny jest do tego jest Winamp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Google niedziala ? Edytowane 5 Listopada 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) http://www.shoutcast.pl/component/option,c....Itemid,28.html ;) Kiedys z kumplami sie bawilismy w radio, ale mowie ci nuda na maxa, ciezko znalezc sluchaczy i laguje ;) Znudzilo sie nam po jakis 2 tygodniach, kupe czasu na to trzeba i w ogole pelno roboty. Edytowane 5 Listopada 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Francis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam ponownie. Znam tą stronkę, ale napiszcie mi cały opis co pokolei zrobić proszę, plis...bardzo mi jest to potrzebne... Pozdrawiam Mr.Francis Ps. Plis pomóżcie... Ps2. Jakie programy do tego użyć ? Żebym był na liście na winampie w Shoutcast radio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Przeciez Cmx podal adresy stron tam jest wszystko pieknie opisane tylk oteba troche posuzkac a nie czekac na gotowe. http://www.google.com/search?client=opera&...=utf-8&oe=utf-8 Edytowane 5 Listopada 2005 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Na serio wszedlem przez google ktore podal cmx i wszystko jest wypisane omg... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Francis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam ponownie. Wiem, że wszystko jest tam napisane, ale ja nie wiem skąd mam wziąć adres tego serwera czy czegoś, port i password i reszte ? Proszę pomóżcie...!!! Pozdro Mr.Francis :oops: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Wez daj screena z brakuacymi rzeczami (tym portetem itp) to ci powiem bo tak to nie pamietam. Chyba chodzi ci o IP? Przez ip sie ludzie lacza z twoja muza. Pozniej poszukam jak dac na strone button aby odnosil odrazu do twojej muzy, a ip bierzesz z www.whatismyip.com. Daj screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Niezapomnij o prawach autorskich. Ja bym radził się dobrze zastanowić co będzie grane w tym radiu aby nikt Cię nie dojechał. :legal: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam ponownie. Wiem, że wszystko jest tam napisane, ale ja nie wiem skąd mam wziąć adres tego serwera czy czegoś, port i password i reszte ? Proszę pomóżcie...!!! LOL ,musisz miec serwer z ktorego bedziesz nadawal, jak niemasz to musisz kupic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Francis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Witam. W załaczniku masz te wszystkie screeany tego co nie wiem z czego wpisać np. localhost lub port...Napisz mi wszystko co trzeba gdzie wpisać i co ustawić ? Pozdro Edytowane 5 Listopada 2005 przez Mr.Francis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 A gdzie zalacznik bo go nie widze? Jezeli bede wiedzial, to powiem ;) co do servera to ja zadnego nie mialem ;/ i nadawalem normlanie a na radyjko sie wchozilo przez strone radia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Francis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam. Prześlij mi maila to wyśle ci na maila te screeany i mi yu wszystko odpiszesz...! Pozdro Mr.Francis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Zuploaduj zdjęcie [ screena ] na http://imageshack.us . Otrzymany link podaj nam tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Francis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam. 1. To jest pierwszy screean, w których podaj mi informacje - http://img206.imageshack.us/my.php?image=to9kj.png 2. To jest drugi screean, w których podaj mi informacje - http://img206.imageshack.us/my.php?image=to21ja.png 3. To jest trzeci screean, w których podaj mi informacje - http://img206.imageshack.us/my.php?image=to39og.png 4. To jest trzeci screean, w których podaj mi informacje - http://img206.imageshack.us/my.php?image=to47ix.png Pozdrawiam, odpisz jak najprędzej...! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) A masz Zewnetrzne IP ?. Jak niemasz to albo zalatwisz sobie serwer shoutcast albo nici z radia. Edytowane 5 Listopada 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Francis Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam. Nie wiem czy mam zewnętrzne ip, ale wiem, że jakieś mam...jak to sprawdzić ? Pozdro Mr.Francis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Jak nie wiesz to wyjdź. Gez. Lamy wszędzie. 1. Poszukaj na Google. 2. Poszukaj na forum. Było. // http://www.shoutcast.pl/forum/about274.html No widzisz. Tu już Ci pomogli... Edytowane 5 Listopada 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) 1 screen - w polu addres podajesz swoje IP (chyba juz nie pamietam ;/) reszte zostawiasz jak jest 2 screen - description - tutaj wpisujesz jakis txt np. RADYJKO FRANCISA! Chodzi o to ze jak ludzie bede tego sluchac to na liscie bedzie ta nazwa pokazywala sie. Reszte zostawiasz 3. screen tutaj chyab tez zostawiasz all 4 screen tu jest wszystko ok, ale jak chcesz cos mowic do mikro (jak cos mowisz to sie muza scisza) to wciskasz na input device aby ci wyjechala opcja druga, wybierasz ja i mowisz cos np "zapraszam do sluchania" ustawiasz z powrotem tka jak bylo i juz muza sie zglasnia z powrotem. <a href="http://83.23.31.121:8000/listen.pls"><b>Słuchaj Radia</a></b></TD> Wklej to w zrodlo stronki ktroa bedziesz robil... podajesz swoje ip w polu "83.23.31.121" i zostawiasz 8000. To pozwoli na wciskanie w text "slcuha radia", po czym jak ktos w to wcisnie to otworzy mu sie winamp i zacznie leciec muza z twojego kompa. Ip sprawdasz swoje na www.whatismyip.com Mam nadzieje ze w miare jasno to napisales jak cos to pytaj./... EDIT co do hasla (bylo o nim w linku ktorego dal poca) to nie wiem po co one skoro to ma byc RADIO... ja bez hasla mialem i normlanie ludzie wchodzili, a ta krozumiem ze bedzie haslo potrzebne zeby odpalic audycje? Edytowane 5 Listopada 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Hasło jest po to żeby się połączyć z własnym serwerem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Mozliwe, w kazdym razie ja hasla zadnego nie uzywalem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Francis Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Witam. Zrobiłem tak jak kazałeś Pioorek i nie chce mi się połączyć pisze najpierw przez 2 sek. connecting, a później Not Connected...Musiałbym z tobą na Skype pogadać i wszystko pokolei bym robił...Odpisz Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) LOL... nie mam mikro. Czekaj zara moze cos sie poradzi. Wiec tak. Jak juz chcesz nadawac, to odpalasz server (tam co ci poca link dal bylo cos o serverze ;)), pozniej wpisujesz SWOJE IP (www.whatismyip.com) i sie laczysz. Powinno byc ok, w kazdym razie ja tak robilem. Jak masz zewnetrzne (albo wewnetrzne zawsze mi sie to myli ;p) to nie bedziesz mogl nadawac. Tak samo jest z grami, ze jak zalozys server na niektorych grach to nie widac go. Edytowane 6 Listopada 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...