mos84 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Dostałem właśnie laptopa od ojca z usa i nie moge znalezc w internecie przejsciówki żeby podłączyć LAN. Jest w nim karta sieciowa ale wejscie na sieć jest jakies inne. Jak znaleźć taką przejściówke np. na Allegro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Dziwne to troche. Może ten laptop nie ma karty sieciowej a to wejście - to gniazdo RJ 11 czyli gniazdo modemowe. Jeżeli tak to rozwiązaniem może być sieciówka na karcie PCMCIA jeżeli laptop takowe gniazdo posiada. (Podkreślam że nie widziałem tego laptopa i nie wiem co to za "cudo". A z tego do wiem - RJ 45 jest ogólnoświatowym standardem - jeżeli jest inaczej lub coś napisałem nie tak to proszę mnie nie besztać tylko zwyczajnie oświecić). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Yankee Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 standard lan to rj 45 i tak samo jest w USA opisz dokladnie jak wyglada to zlacze u Ciebie w laptoptie, a najlepiej to zrob Fotke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Jeśli wtyczka jest większa niz gniazdko - to po prostu próbujesz wsadzić LAN do Modemu. Nie uda Ci się. Potrzebujesz kart sieciowej na PCMCIA. Zappraszamy na Allegro.pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 nie masz centrino, bo masz karte WiFi Cisco... i szczerze powiedziawszy to centrino moze Ci tylko zazdroscic ;)Co to za laptop... Czy przypadkiem nie posiada on karty sieciowej 3COM na PCMCIA. Do niektorch 3COMow jest wlasnie potrzebna taka przelotka... Jak w tej aukcji widac... http://allegro.pl/show_item.php?item=69696796 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 SpiderMAN dzięki! o to mi chodziło! nie wie ktoś gdzie mogę kupić samą tą przejściówkę bez karty ? znalazłem :> http://allegro.pl/show_item.php?item=71293219, jeszcze raz dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 SpiderMAN dzięki! o to mi chodziło! nie wie ktoś gdzie mogę kupić samą tą przejściówkę bez karty ? znalazłem :> http://allegro.pl/show_item.php?item=71293219, jeszcze raz dzięki! Ciesze sie, ze moglem pomoc. A sprawdziles czy faktycznie masz sieciowke 3Coma? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Ciesze sie, ze moglem pomoc. A sprawdziles czy faktycznie masz sieciowke 3Coma? :D Yep... mam 3com :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...