Neosekt Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam. mam problem z siecia LAN na 2 kompach. Lacze ja scrossowanym kablem 8zylowym. Nie wiem czemu ale nie wykrywa mi 2 kompa. Konfiguruje tak jak bylo to na koncentryku. Nie wiem co mam zrobic by to cholerstwo dzialalo. Babralem sie z tym okolo 2 godzin i kupa... Pomoz ktos;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam. mam problem z siecia LAN na 2 kompach. Lacze ja scrossowanym kablem 8zylowym. Nie wiem czemu ale nie wykrywa mi 2 kompa. Konfiguruje tak jak bylo to na koncentryku. Nie wiem co mam zrobic by to cholerstwo dzialalo. Babralem sie z tym okolo 2 godzin i kupa... Pomoz ktos;) 1738817[/snapback] Sam robiłeś wtyczki?? Dobrze są ułożone kabelki? jest wiele czynników które mogą powodować że kompy nie widza sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neosekt Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Tak. Wtyczki robilem sam. Ale sprawdzalem miernikiem. W kazdym pinie w ktorym przechodzi wtyczka danego koloru prad jest. Wtyczki robione wg tego schematu Wszytsko ulozone tak jak tu pokazane. Edit: Temat do zamkniecia. Poradzilem sobie. Przejrzalem dokladnie kabelki...okazalo sie ze wkladajac kabelki odwrotnie trzymalem wtyczki i PIN 1 zamienil sie z PINem 8 ;) Pozdrawiam. Edytowane 5 Listopada 2005 przez Neosekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...