Darek308 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Wie tak mam dysk Maxtor 120gb i w sumie to pracuje bardzo dobrze i wszystko jest ok ale nie wiem dlaczego ale strasznie głosno pracuje w momentach gdy cos musi wczytac np. prz ładowaniu gry, programu graficznego itd nie wiem czym to moze byc spowodowane. Jesli ktos wie o co chodzi i jak temu zaradzic bede bardzo wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4cool Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 "Ten typ tak ma" taki jest poprostu urok maxtorow, ze głośno pracują głowicami. Mam taki sam dysk co Ty i jest on stosunkowo głośny przy odczycie/zapisie, w sumie to się do tego przyzwyczaiłem i specjalnie mi to nie przeszkadza. :wink: Jeżeli jednak jest to dla Ciebie dokuczliwe to możesz np. położyć dysk na jakiejś gąbce, zamontować na gumie w miejscu napędów 5.25, jednym słowem zrobić cokolwiek żeby odizolować go od obudowy. W maxtorach szło również zmienić profil pracy dysku na wolniejszy, co owocowało zmniejszeniem hałasu. W tej chwili wyleciała mi z głowy nazwa programu, który do tego służył, jak sobie ją przypomnę to dopisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek308 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 ok jak by ktos cos jeszcze wiedział to prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...