lgolebio Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Witam 3 Tygodnie temu oddałem dysk na gwarancję (marki samsung), który zakupiony został w AGE'u. W umowie gwarancyjnej przeczytałem, że okres naprawczy trwa 14 dni od daty zgłoszenia reklamacji. W następnym punkcie umowy jest napisane, że naprawa może ulec zmianie w szczególnych wypadkach. Nie jest jednak określone ile taki "szczególny wypadek" może potrwać. Przypominam, że czekam już o tydzień dłużej. Czy ktoś może mi powiedzieć ile, z prawnego punktu widzenia (Prawo konsumenckie), przysługuje im czasu na naprawę ?? Co jeśli nie wywiąża się w terminie?? Dzwoniłem do nich ale serwisant stwierdził, że dysk jeszcze nie przyszedł od producenta i nie był wstanie określić kiedy to nastąpi. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbusd23 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Moj kumpel mial dysk IBM i czekal prawie 6 tygodni. Jak kupujesz to ci w D**E wejda a jak trzeba reklamowac to ciebie maja w D***E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 mnie się wydaje ,że następne 14 dni czyli cały miesiac od oddania bo w zwykłych sklepach przeważnie jest 30dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) dawno nic nie reklamowałem w Age'u ale na kwitku z serwisu pisze chyba że wciągu 21 dni roboczych. Najlepiej zadzowń do nich i sie zapytaj czy jest jak nie ma to poiwedz ze już troche za długo czekasz i ci jest bardzo potrzebny to powini ci dac bez problemu. Ja oddałem kiedyś im spalony ukruszony procek, przyjeli mi na gwracje warunkową po tych 2x dniach zadzowniłem i mówią mi że jest ale nic z nim nie zrobili. Poszdłem do serwisu z kwitkiem żeby odebrac a tam mi mówią ze nie ma jeszcze O_o, ja na to że dzowniłem i jest. Okazało się że zgubili go dzoieś na serwisie i żebym nie czekał dostałem nowego :) Edytowane 5 Listopada 2005 przez MaKaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...