tukan Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Witam wszystkich Mam nastepujący problem z monitorem (CTX VL550) poczas normalnej pracy monitor nagle gaśnie i pokazuje komunikat Out of Range a następnie komputer się restartuje , często dzieje sie to takze przy zamykaniu systemu . Man Win XP Pro z SP 2 Athlon 1,8 na płycie MSI KT4V 1Gb RAM Radeon 9600 sprawdzałem też na Geforce 2MX dzieje sie to samo zasilacz Chieftec 350W na starym zasilaczu to samo Próbowałem już chyba wszystkiego :mur: Mam nadzieję że ktoś pomoże mi w rozwiązaniu tego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 to raczej nie jest wina monitora, że komputer sie restartuje.... Restarty są zawsze gdy kóryś z podzespołów, np. procesor sie przegrzewa, sprawdź wiatrak na procku itp.... I najlepiej napisz tego posta w temacie innym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocica Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam wszystkich mam maly problem z komputerem. Nie wiem dokladnie czego on dotyczy ale znalazlam w tym temacie cos podobnego wiec ja tez postanowilam go tutaj umiescic. A wiec problem polega na tym ze: najczesciej kiedy komputer chodzi caly dzien tzn 12 godzin i podczas ogladania filmow pojawia mi sie komunikat out of range i komputer sie restartuje. potrafi mi sie tak zrestartowac 6 razy w ciagu 1,5 godzinnego filmu. to jest naprawde bardzo denerwujace wiec dlatego prosze was o pomoc. jesli ktos wie co jest przyczyna tego prosze jeszcze raz o pomoc i w miare szybka odpowiedz. a moze tutaj tez chodzi o to ze np procesor sie przegrzewa. jeszcze raz prosze o pomoc i przepraszam za zasmiecanie tematow ktorych to nie dotyczy. z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Sprawdź czy się karta graficzna nie przegrzewa. Ja bym to typował na 99%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocica20 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 witam wszystkich ponownie to chyba jednak nie byla wina karty graficznej bo zmienialam ja i dalej mi sie restartuje komputer. wymienialam rowniez zasilacz i wiatrak przy procesorze. prosze jeszcze raz o pomoc bo ja juz nie mam pomysłów co to moze byc. z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Komunikat "Out of range" oznacza, że monitor właśnie dostał sygnał o częstotliwości odświeżania nie obsługiwanej przez niego. Co za tym idzie nie jest to wina monitora. Poza tym nawet uszkodzony monitor nie jest w stanie zawiesić komputera. Jeśli mimo wszystko co napisałaś dalej tak się dzieje to pozostaje albo sprawdzić czy nie masz jakiegoś wirusa który powoduje wyżej wymienione efekty, albo sprawdzić pozostałe podzespoły, albo przeinstalować system. A najlepiej wszystkie wymienione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...