Skocz do zawartości
_jaro_

POMOCY Z MOIM ATI READONEM 8500 :((

Rekomendowane odpowiedzi

Mam juz w sumie 6 Atu Readona bo mi każdy po kolei padał (chyba) ale wymieniali mi w hurtownii od razu bez patrzenia czy jest uwalony czy nie od reki. No ale problem w tym ze mam teraz sapphira (pierwszy i drugi też był sapphirem) no i po zainstalowaniu sterow z plytki pochodzi np dzien albo nawet nie i potem po wlączeniu 3dmarka mam zwis i paski na ekranie albo np przy ladowaniu windy pojawiaja mi sie paski na ekranie:( jak tylko wyrzuce stery to jest looz ale jak znow wrzuce to znow to samo :(( co to może być ?? próbowałem juz różnego rodzaju sterów. Model to Sapphire Ati Readon 8500 64 Mb DDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesh co ,wnioskujac z tego co mowisz ,oraz z tego ze padl ci takze GF3, wynikaloby ze ci plyta jara te karty ,moze daje gdzies za duze napiecia, albo zasilka ,to jest raczej niemozliwe zeby tyle padlo same z siebie.Te objawy co podales to wystepuja przy za duzym voltarzu i/lub podkreceniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, karty tak same z siebie się nie palą. Tu musi płyta brać za to odpowiedzialnośc. Idź do kumpla i skatuj u niego mocno kartę, np z 5 test 3dmark, a poźniej zarzynajcie 3h w UT2003 albo Doom3 i się okaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ale tego sapphira co dtostalem dwa dni temu to nie podkrecalem, ah i tak sie dzieiej to samo co z poprzednimi. Mozna gdzies ustawiac napiecie agp albo je sprawdzic ?? jaki epowinno byc optymalne ?? a co do zasilki to mam Rubikon 300 w.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a tego Geforca 3 spaliłem bo troche przesadziłem podczas podkręcania bo pamiątki wyciągnołem z 400 na 540 i tylko poczułem smród, zwis i czarny ekran:((((

Ale z Ciebie luzak!

Ja skrobie na Radka 8500 od czerwca, a ty tego GF3 8O - że tylko smród 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być problem z zasilaczem ale chyba nie aż taki. Radeon 8500 potrzebuje dużo prądu i objawem zbyt słabego zasilacza może być pływanie obrazu. Ja mam ten problem. Odłączę trochę urządzeń i jest ok. Pomogła mi też zmiana sterów na nowsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz mam rubikon 300 w. A co do fsb to naet obnizenie go do 133 lub nizej nic nie daje :((( watpie zeby zasilka byla za slaba no ale moze. Dzisiaj ide do kumpla jak u niego bedzie chodzic to sie z nim zamienianm na grafiki bo ma podobna tyle ze excalibur his.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz mam rubikon 300 w. A co do fsb to naet obnizenie go do 133 lub nizej nic nie daje :((( watpie zeby zasilka byla za slaba no ale moze. Dzisiaj ide do kumpla jak u niego bedzie chodzic to sie z nim zamienianm na grafiki bo ma podobna tyle ze excalibur his.

wlasnie wlasnie. jak oceniacie zasilki rubikon? teraz je laduja w codegeny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wlasnie. jak oceniacie zasilki rubikon? teraz je laduja w codegeny.
Te zasiłki to niezły szjs. U moich starych na kompie przy tb1200 i mx (nic nei kręcone) na 5V podawał 4,55-4,60 przy obciążeniu. PO zmniejszeniu napięcia na procku do 1,675 dalej pod obciążeniem jest koło 4,65-4,70.

A tak poza tym to twoje zachowanie Irnlng mnie aczyna denerwować, bo takiego nabijania postów jak ty urządzasz to od dawna nei widziałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tym to twoje zachowanie Irnlng mnie aczyna denerwować, bo takiego nabijania postów jak ty urządzasz to od dawna nei widziałem...

wiem, jestem gadula. mam dobre intencje. za tydzien, kiedy bede mial tyle co Ty... zart. Juz sie uspokajam. Dzieki za uwage. Pozdrawiam. :oops: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka mi polecacie zasilke zebym sie zmiescil w cenie kolo 80 zł??

Porządna zasiłka to wydatek minimum koło 150 pln, a naprawdę dobra topowyżej 250 pln lekko może kosztować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem u kumpla no i katowaliśmy tego mojego ati Readona 3 godziny w 3dmarka oraz w unreala 2003 i nic zwisu nic po prostu działała stabilnie zajebiscie więc zamieniłem sie z nim na jego ati readon 8500 ale Excalibur no ale z nim sie dzieje u mnie to samo :(( nie wiem co może byc przyczyna moze stery jakies sie gryza ?? nie mam po prostu pojęcia :((( a zasilacza nie mam skad <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> bo każdy z moich kumpli ma rubikona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku wez kup Huntkeya za ok 120-130zl, to chyba najtanszy,dobry zasilacz. Rubikon i codegen to mozesz pze okna wyrzucic, albo zasilac nimy p200 :-))) Chyba ze zmienisz sobie na jakiego geforce, one sa bardziej "tolarencyjne " na zmiany napiecia, przy tych kijowych zasilaczach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja biegalem dzisiaj po Szczecinie i z 300w tylko CODEGONY MIELI ! qrna sie wkurzylem strasznie bo jak sie pytam " jakie maja zasilacze atx 300 W z tych leprzych" a odpowiedź zawsze "Codegen" w Harcie jest jakas zasilalka 300w Gigabajt'a. Ponadto w Szczecinie jusz prawktycznie neimozna dostać radeona 8500. wiec jak ktos chce kupic zasilacz w Szcz. to chyba tylko przez sklep internetowy.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...