tomirek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Sprawa wyglada nastepujaco. Od kilku latek uzywam amplitunera Pioneer VSX-D510. Posiada nastepujace wejscia obslugujace DTS/DD 5.1 1. Cyfrowe na chincha (DVD) 2. Optyczne CD (1) 3. Optyczne CD-R (2) Do tej pory mialem podlaczony do niego odtwarzacz DVD (przez Chinch laczem Coaxial). Ale jako, ze moja karta dzwiekowa w kompie obsluguje DolbyDigital to podlaczylem ja chinchem tam gdzie wczesniej byl podlaczony odtwarzacz i ciesze uszy Doomem III w wersji DD 5.1 (normalnie na zawal mozna zejsc). No i mam teraz pytanko. Chcialbym dalej miec mozliwosc ogladania filmow DVD wraz z dzwiekiem DD 5.1/DTS. Czy moge podlaczyc odtwarzacz DVD do wejsca optycznego gdy jednoczesnie do lacza cyfrowego Coaxial jest podpiete inne urzadzenie obslugujace standart DD 5.1??? Nie pogryza sie? Wzmacniacz to przezyje? Edytowane 6 Listopada 2005 przez tomirek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Po to one są by można było podłączyć kilka urządzeń a jednocześnie by nie było sieci kabli. Zresztą przecież nic to nie kosztuje sprawdzić. Inna ciekawa sprawa z ampami a/v jest jak mamy kilka urządzeni podpiętych pod TV (i są problemy) ampy pozwalają nad tym zapanować, oczywiście te, które mają odpowiednią ilość odpowiednich wejść/wyjść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomirek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 No wlasnie sprawdzenie kosztuje i to prawie 20 zeta - tyle w MM kosztuje najtanszy kabel optyczny :D No i troche sie balem bo a noz widelec cos by sie sfajczylo w amplitunerze i kicha hehe. No ale jak napisales - trza probowac wiec wybralem sie do MM i zakupilem kabel. Przed chwila podlaczylem i dziala. Karta dzwiekowa z kompa po przelaczeniu zrodla dzwieku na DVD, natomiast odtwarzacz DVD podlaczylem optykiem do zlacza CD1 i tez wszystko dziala (DTS, DD 5.1) tyle, ze jako zrodlo dzwieku musze wybrac na wzmacniaczu CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...