bober777 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Mam pytanie bo chciałbym kupić dysk twardy do 300zł. Moja konfiguracja to: Athlon 1700+(niedługo Sempron 2600+ 64bit) GF FX 5600 Ultra 256 ddr 256sdr(niedługo 2x512 twinmos 400mhz) Zasilacz Codegen 400w(niedługo Forton 350w) Gigabyte 7zxe(niedługo Epox jakiś pod 64bitówke) Obecnie mam Dysk twardy Seagate 40GB. Dysk prosze wybierać pod konfiguracje przyszłościową,nie obecną. Z góry dziekuje za odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Samsung SATA2 & NCQ O pojemności sam zdecyduj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober777 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 I jezeli kupie ten dysk i wymienie częsci na te co mam w nawiasach to wszystko bedzie ze sobą współpracować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Zależy, czy płyta głowna obsługuje SATA. Jeśli obsługuje - to żaden problem. Jeśli nie - musisz jeszcze kupić kontroler. Ale 99% płyt ma wbudowany kontroler S-ATA, więc bezproblemowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober777 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Tak płyta obsługuje SATA chodzi mi o Epox 8KDA7I I jeszcze jedno ostatnie pytanie czy ta płyta bedzie mogła przez jakiś czas współpracowac ze starym dyskiem pod ATA 100 lub ATA 133? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Tak płyta obsługuje SATA chodzi mi o Epox 8KDA7I I jeszcze jedno ostatnie pytanie czy ta płyta bedzie mogła przez jakiś czas współpracowac ze starym dyskiem pod ATA 100 lub ATA 133? Bober bezproblemowo obsluzy... Co soadzicie o dyskach Hitachi ? W koncu tak jak WD maja wspolny rodowo wywodzacy sie z ibm .. Dlaczego taka popularnoscia ciesza sie seagaty ? Bytam bo sie nie znam :) a do tej pory mam WD z ktorego jestem zadowolony, a byc moze bede kupowal dysk .. Aha znam cyferki jak chodzi o roznice w wydajnosci SATA I oraz SATA II Jak to wyglada w praktyce , co nam daje SATA II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober777 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Czyli jeżeli np.Kupie Samsunga Sata 2 i mam dysk Seagate Ata 133 to będą ze sobą wpółpracowały?Nie zwolni to pracy tego pierwszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Nie jestem fachura ale wydaje mi sie ze skoro zajmuja sie tym dwa osobne kontrolery to nie bedzie mialo wplywu w zaden sposob.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...