Skocz do zawartości
KazikX

Błąd Danych (crc)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z instalowaniem programów i gier obojętnie czy dane są na twardym czy na płycie , otóż nie moge zainstalować programu lub gry, bo pojawia się komuniktat, że dane są uszkodzone, a nie są (sprawdzałem u kolegi). Zaczeło się od resetowania i zwisów. Potem komp nie chciał się włączyć, myślałem że to dysk, kupiłem nowy ale to była płyta główna. Teraz po wymianie mam taki problem jak na początku , czyli błędy CRC. Myślę że to procesor dlatego że oprucz procesora wszystko mam nowe, ale i tak sprawdziłem te podzespoły (oprócz procesora) wraz z zaśilaczem i nadal to samo. Czy to wina procesora czy czegoś innego? Pomóżcie.

Edytowane przez KazikX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też czasem pojawia się błąd CRC. Z tego co na google wyczytałem to błąd kopiowania z nośnika. To, że u kolegi działa można wytłumaczyć tym, że ma lepszą korekcję błędów w napędzie np. Co do zwisów to raczej nie ma nic wspolnego. Nie masz czasem wirusa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym obstawial pamiec Ram, sprawdz programem diagnostycznym czy nie wywala bledow.

Wymien na nowe tez tasmy od dyskow i napedow...

Hmmm, mialem identyczny problem z bledami CRC podczas instalacji, jeszcze na nForce2,

ale za cholere nie moge sobie przypomniec co zrobilem, ale wiem, ze minelo to bezpowrotnie...

Edytowane przez zgf1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi