Skocz do zawartości
myx

Problem Z Czytnikiem Kart Win Xp Sp2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z czytnikiem kart: All In 1 Card Reader/Writer USB 2.0

http://www.viewcon.net/prodshow.asp?ProdId=227 (model podobny do mojego)

Czytnik bez problemu jest wykrywalny i rozpoznawany poprawnie w systemie Win98Se i WinXP SP1. Kiedy próbuje podłączyć go na systemie WinXP SP2 w menadżerze urządzeń: Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej mam na liście „Nieznane urządzenie”. Oczywiście kiedy kliknę na ikonie magistrali (koło zegara systemowego) podczas podłączenia tego czytnika również na pojawiającym się oknie mam nierozpoznane urządzenie na jednym z portów do którego podłączyłem czytnik.

Próbowałem czytnik podłączyć do innych portów USB w tym samym komputerze efekt jest ten sam. Mam wszystkie poprawki do WinXP SP2. Zaktualizowałem sterowniki na chipsetu płyty głównej – to nic nie dało. Czytnik próbowałem również podłączyć do innego komputera z SP2 i dzieje się to samo.

Pozdrawiam.

Edytowane przez myx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam identyczny problem tylko że z czytniukiem wewnętrznym

http://www.viewcon.net/prodshow.asp?ProdId=004

żadne ze sterowników nie pasują

miałem identyczne problemy z drukarką epson r200 ale producent postarał się o nowe sterowniki

jeśli ktoś zna jakieś miejsce gdzie można zassać coś nowego to będziemy wdzięczni

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi