michal_9 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Otóz... mam taką sytuację... na kompie mam zainstalowane 2 systemy (na 2 oddzielnych dyskach twardych)... dokladniej xp'eka i 98.... z tego pierwszego korzystam ja... z 98 starsza częsc rodzinki... :D pech sprawił ze 98 się kompletnie posypał i teraz starszy chce go przeinstalowac a cos mi sie zdaje ze odpalenie xp po takiej procedurze moze byc co najmniej problematyczne... Co zrobixc w takiej sytuacji tzn zeby przeinstalowac ładnie 98 (z formatem itepe..) i zeby caly czas to xp był jako ten pierwszy decydujący o tym czy włączamy go czy starszego brata :D.... i czy po takim przeinstalowaniu gdybym kompa odpalał z tego drugiego dysku z xp (tzn.. jak podczas startu naciskam esc to jest okienko i tam sa wsyzstkie napedy itp..) to sie odpali bezproblemowo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gekko Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 hmmm najprosciej to po instalacji WIN98 zapodac jakiegos BOOT managera (sa tez darmowe.....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Po co formatowac? Usun tylko katalog windows i program files, a nastepnie zainstaluj od nowa. Pozniej start z plyty z XP -> konsola odzyskiwania -> fixboot, fixmbr, bootcfg /rebuild I wszystko powinno dzialac jak dawniej, ale jezeli skasujesz wszystko z C to usuna sie tez pliki potrzebne do startu XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 taka propo michal_9 jaka masz konfiguracje kompa? po co tak ogolnie instalowac win 98 na ktorego juz duzo softu\gier nie dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Witam Naprawa botloadera Win XP po instalacji Win 98 Edytowane 10 Listopada 2005 przez ilubek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...