ajgon Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Wlasnie jestem bliski paniki... nie udalo sie, komputer nie daje oznak zycia... BIOS AMI. Wyczytalem w instrukcji, ze gdybym cos spartolil, to mam nagrac plik z poprzednim ROMem na dyskietke, wlozyc do stacji, przytrzymac CTRL+HOME, odpalic kompa, poczekac na jeden beep i puscic. Komputer powinien dwa razy beepnac, potem trzy i normalnie sie uruchomic. A mi skurczybyk caly czas pisczy po dwa razy ! Blagam was, pomozcie mi bo sie tu zalamie na miejscu :( Moze plik mam miec jakas nazwe, a moze dyskietka jest sformatowana nie tak ? (format a: /u). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Juz sobie poradzilem, przepraszam was za klopot, ale po prostu spanikowalem :oops: Ale jest to uwaga na przyszlosc - plik na dyskietce musi sie koniecznie nazywac amiboot.rom - inaczej nie zaskoczy. Wybaczcie mi moderatorzy, na drugi raz, najpierw zadzwonie, potem napisze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Juz sobie poradzilem, przepraszam was za klopot, ale po prostu spanikowalem :oops: Ale jest to uwaga na przyszlosc - plik na dyskietce musi sie koniecznie nazywac amiboot.rom - inaczej nie zaskoczy. Wybaczcie mi moderatorzy, na drugi raz, najpierw zadzwonie, potem napisze. Pozdrawiam w ostateczności zawsze przyda sie jakaś zapasowa płyta bylejaka byleby sie odpałała moze słuzyć jako uniwerslany programator bios.ale ciesze sie ze się udało. 3maj sie Wizjo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 przynajmniej nas czegos nauczyles :) ps. za co przepraszasz moderkow? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 nie panikuj tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 spoko dzieki za rade ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16155&highlight= hehehehe :) ja musialem dac klawiature od innego kompa :) ale tez sie udalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 fakt dowiedziałem coś nowego bo nigdy nie próbowałem tak robić zawsze jednak miałem wieksze zaufanie jak wsasziłem zaprogramowaem i działa ,a nie jak samo sie zrobiło .ale dobrze wiedzieć oszczedzi mi dorgi nastepnym razem. :) i właśnie zaco przepraszasz Moderów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 z biosami nigdy nei wiadomo pamietam jak w sklepie pracowalem i przyslal nam koles z innego serisu producenta bios mial pasowac poszlo zostalo zaladowane i plyta do nich tesh bo nic nei bylo a mi osobiscie jeszcze sneinei udalo czegos poprzekrecac zeby palo i sie ciesze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Przepraszalem moderow, bo wiem, jak nielubicie takich postow, typu cos zepsulem, co kupic itd. :oops: Ale dzieki, ze sie nie wkurzyli :D A tak przy okazji, jesli jestesmy przy modyfikacjach BIOSu - bawil sie ktos z podmiana logo w BIOSach AMI ? Da sie to w ogole zrobic ? Bo wlasnie przeczytalem pare docow, ale boje sie za to brac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 A tak przy okazji, jesli jestesmy przy modyfikacjach BIOSu - bawil sie ktos z podmiana logo w BIOSach AMI ? Da sie to w ogole zrobic ? Bo wlasnie przeczytalem pare docow, ale boje sie za to brac ;) Polecam http://www.bios.pnet.pl/ 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Ajgon, moderator moze tobie naskoczyć ;). Gorzej z adminami ale i tak mam nadzieję że pobedziesz jeszcze z nami długo :) Bo gratuluje udanego(nieudanego ;) flashowania biosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 No to musze powiedziec ze masz szczescie, bo troche słabo jakbyś sobie płytkę schrzanił, oj hoho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...