Skocz do zawartości
ajgon

Nieudany upgrade BIOSu

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie jestem bliski paniki... nie udalo sie, komputer nie daje oznak zycia... BIOS AMI. Wyczytalem w instrukcji, ze gdybym cos spartolil, to mam nagrac plik z poprzednim ROMem na dyskietke, wlozyc do stacji, przytrzymac CTRL+HOME, odpalic kompa, poczekac na jeden beep i puscic. Komputer powinien dwa razy beepnac, potem trzy i normalnie sie uruchomic. A mi skurczybyk caly czas pisczy po dwa razy ! Blagam was, pomozcie mi bo sie tu zalamie na miejscu :( Moze plik mam miec jakas nazwe, a moze dyskietka jest sformatowana nie tak ? (format a: /u).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sobie poradzilem, przepraszam was za klopot, ale po prostu spanikowalem :oops: Ale jest to uwaga na przyszlosc - plik na dyskietce musi sie koniecznie nazywac amiboot.rom - inaczej nie zaskoczy. Wybaczcie mi moderatorzy, na drugi raz, najpierw zadzwonie, potem napisze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sobie poradzilem, przepraszam was za klopot, ale po prostu spanikowalem  :oops: Ale jest to uwaga na przyszlosc - plik na dyskietce musi sie koniecznie nazywac amiboot.rom - inaczej nie zaskoczy. Wybaczcie mi moderatorzy, na drugi raz, najpierw zadzwonie, potem napisze.

Pozdrawiam

w ostateczności zawsze przyda sie jakaś zapasowa płyta bylejaka byleby sie odpałała moze słuzyć jako uniwerslany programator bios.ale ciesze sie ze się udało. 3maj sie Wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt dowiedziałem coś nowego bo nigdy nie próbowałem tak robić zawsze jednak miałem wieksze zaufanie jak wsasziłem zaprogramowaem i działa ,a nie jak samo sie zrobiło .ale dobrze wiedzieć oszczedzi mi dorgi nastepnym razem. :) i właśnie zaco przepraszasz Moderów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z biosami nigdy nei wiadomo pamietam jak w sklepie pracowalem i przyslal nam koles z innego serisu producenta bios mial pasowac poszlo zostalo zaladowane i plyta do nich tesh bo nic nei bylo

a mi osobiscie jeszcze sneinei udalo czegos poprzekrecac zeby palo i sie ciesze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszalem moderow, bo wiem, jak nielubicie takich postow, typu cos zepsulem, co kupic itd. :oops: Ale dzieki, ze sie nie wkurzyli :D

A tak przy okazji, jesli jestesmy przy modyfikacjach BIOSu - bawil sie ktos z podmiana logo w BIOSach AMI ? Da sie to w ogole zrobic ? Bo wlasnie przeczytalem pare docow, ale boje sie za to brac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi