Skocz do zawartości
dar_o

Myślałem Że Będzie Szybciej

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem durona 700, wiec wszystko mialo prawo zmulać...

Teraz mam P IV 2.66, Dual Ram ( 2x256 DDR 400) Kingston. plyta GB. Zapis do pamięci - 1342 MB/s , Odczyt z pamięci 3891 MB/s. ( Na single channel wartości wynoszą - odczyt z pam: 2590 MB/s , zapis do - 919 MB/s.

ALe mam pytanie: Komp od wlaczenia do uruchomienia WIndy ( az pojawi sie pulpit) potrzebuje na to ok 50 sek.

Komp mojego brata - athlon 2500 XP+ na plycie MSI, DUAL na jakijs chinskiej NN ( tez 2x256mbz) potrzebuje na start 25 sek.

Czy to normalne ?

po uruchomieniu moj komp pracuje juz normalnie.Tzn szybko :). Ale ten start dlugaśny...

Obaj mamy podobne dyski twarde ( 80 GB caviera 7200, 8mb cache.) On ma partycje FAT32, a ja NTFS, do tego mam na dysku partycje [brzydkie określenie na linuksa]a, ale bez zainst. linuxa.

Czy to wina systemu plikow ?? ( tzn czy FAT32 jest szybszy?? )

Moj system ma 2 dni, jego 2 miesiace...

Prosze o poradę - moze piv tak ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ona nie muli wcale.

Muli winda bo nie lubi takich kombnacji.

Przestaw zworke na master a zobaczysz ze bedzie good !!

Ok. Zyskalem ok 10 sek ( ładuje sie w jakies 41 sek) .

A czemu az taka roznica w porownaniu z athlonem ?

i to starszym ( ponad rocznym) i slabszym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładuje ci się normalnie.

Sporo też zależy od biosu jego ustawienia itd...

A najwięcej zależy od windowsa...

Tu znajdziesz kilka rzeczy apropos optymalizacji http://forum.purepc.pl/Windows-Xp-2003-Opt...cja-t56399.html

Mi się udało zejść z 3 pasków do 1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szybszy ale prawie niezauwazalnie:P

kompa zazwyczaj uruchamia sie raz dziennie ( u mnie tak kiedys bylo tera chodzi nonstop prawie)

wiec nie widze sensu przyspieszania uruchamiania wazniejsze jest to zeby uruchomilo sie wszystko to co bedzie w puzniejszej pracy potrzebne zeby puzniej nie zamulal (to jest o wiele bardziej denerwujace)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi