dar_o Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Miałem durona 700, wiec wszystko mialo prawo zmulać... Teraz mam P IV 2.66, Dual Ram ( 2x256 DDR 400) Kingston. plyta GB. Zapis do pamięci - 1342 MB/s , Odczyt z pamięci 3891 MB/s. ( Na single channel wartości wynoszą - odczyt z pam: 2590 MB/s , zapis do - 919 MB/s. ALe mam pytanie: Komp od wlaczenia do uruchomienia WIndy ( az pojawi sie pulpit) potrzebuje na to ok 50 sek. Komp mojego brata - athlon 2500 XP+ na plycie MSI, DUAL na jakijs chinskiej NN ( tez 2x256mbz) potrzebuje na start 25 sek. Czy to normalne ? po uruchomieniu moj komp pracuje juz normalnie.Tzn szybko :). Ale ten start dlugaśny... Obaj mamy podobne dyski twarde ( 80 GB caviera 7200, 8mb cache.) On ma partycje FAT32, a ja NTFS, do tego mam na dysku partycje [brzydkie określenie na linuksa]a, ale bez zainst. linuxa. Czy to wina systemu plikow ?? ( tzn czy FAT32 jest szybszy?? ) Moj system ma 2 dni, jego 2 miesiace... Prosze o poradę - moze piv tak ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 To raczej wina windy. A nie sprzetu, no chyba że masz na 2 tasmie jakiś napęd i jest np ustawiony na slave. Pokombinuj może ze sterownikami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 mam na 2 tasmie nagrywarke cd/rw -- i jest na slave. Az tak zmuli na starcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Ona nie muli wcale. Muli winda bo nie lubi takich kombnacji. Przestaw zworke na master a zobaczysz ze bedzie good !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Ona nie muli wcale. Muli winda bo nie lubi takich kombnacji. Przestaw zworke na master a zobaczysz ze bedzie good !! Ok. Zyskalem ok 10 sek ( ładuje sie w jakies 41 sek) . A czemu az taka roznica w porownaniu z athlonem ? i to starszym ( ponad rocznym) i slabszym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Ładuje ci się normalnie. Sporo też zależy od biosu jego ustawienia itd... A najwięcej zależy od windowsa... Tu znajdziesz kilka rzeczy apropos optymalizacji http://forum.purepc.pl/Windows-Xp-2003-Opt...cja-t56399.html Mi się udało zejść z 3 pasków do 1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 w tym poscie wyczytalem cos o szybkosci systemow plikow - czy FAT32 jest szybszy od NTFS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam3 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 w tym poscie wyczytalem cos o szybkosci systemow plikow - czy FAT32 jest szybszy od NTFS ??tak jest szybszy FAT32 od NTFS ale w twoim przypadku luknął co się włacza razem z windą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 szybszy ale prawie niezauwazalnie:P kompa zazwyczaj uruchamia sie raz dziennie ( u mnie tak kiedys bylo tera chodzi nonstop prawie) wiec nie widze sensu przyspieszania uruchamiania wazniejsze jest to zeby uruchomilo sie wszystko to co bedzie w puzniejszej pracy potrzebne zeby puzniej nie zamulal (to jest o wiele bardziej denerwujace) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...