Skocz do zawartości
Gość maciekkk

6600gt Vs X800gt

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak, od tygodnia się wacham i kombinuje, jutro dostane kase i ...

Mając 600 zł mogę wybrać

gigabyte 6600gt za 569 zł

szafir x800gt 256/256 za 665 zł

Zakładam wariant pesymistyczny czyli że się nie da zmodować do 12p i przy takim założeniu mam poważne wątpliwości co do kupienia Radeona. Podstawową z nich narzuca test na tweak.pl - jeśli przy 8p obie karty się podkreci - mają praktycznie taką samą wydajność. Kartę potrzebuję praktycznie tylko do cs:source, ale miło byłoby mieć te 256 mb... ale nie mieć ps 3.0... i tu mam właśnie wątpliwości jakiego wyboru dokonać. GTO jest już sporo droższe, a skoro gto to może i do gto2 i tak w koło macieju...

ludu, co ja mam zrobić :mur:

z góry dziękuję za sensowne i konstruktywne odpowiedzi - nie odsyłajcie mnie do tematów o obu kartach bo je czytałem w 50-60% B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie tego modowania się obawiam... to że wyłowiłem dobrego E6 świadczy o moim szczęściu, ale złośliwość rzeczy martwych nie zna granic... więc jakie są szanse na moda dla szafira 256/256 na niebieskim pcb ? wielu osobm się nie udało ? kupuje w proline więc sa to raczej "świeże" dostawy...

właśnie mi zablokowali konto na dzikie.net bo napisałem że TWEAK ownuje... odpowiedzcie coś bo stracę wiarę w waszą pr0fesjonalnośc B)

Edytowane przez maciekkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli grasz w wyższych rozdzielczościach radek będzie wydajniejszy (256MB 256 bit). Jeśli nie i zakładasz "wariant pesymistyczny" to geforce jest już ciut szybszy i będzie chyba lepszym wyborem (jest też trochę tańszy :wink: )

nowsze ciężko się modują

ale z dwojga złego polecam X800GT, bo jednak R423 jest bardziej wydajny, z niczego nie poobcinany itp, a krecą się podobnie - poza tym 256MB 256bit :D

a PS 3 w kartach Nvidia nie jest aż takie dopracowane.. zresztą to tylko małowidoczne efekty oświetlenia, a X800 da ci znacznie lepszy AA i Anizo niż 6600 :-P

właśnie mi zablokowali konto na dzikie.net bo napisałem że TWEAK ownuje... odpowiedzcie coś bo stracę wiarę w waszą pr0fesjonalnośc cool.gif

no kto by pomyślał Sol :-D :lol:

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kto by pomyślał Sol

no widzisz ;) odrazu inny człowiek, taki się grzeczny i uprzejmy nagle zrobił (nie ma jak włażenie w pupe, prawda Sol?) :P

co do tematu to imho x800gt lepszy, wydajnoość porównywalna, a zawsze jest szansa że uda się zmodować. Jeśli już naprawde chcesz 66gt to tylko ten gigabyte (bo najtańszy ze wszystkich gt, a pozostałą kase inwestujesz w chłodzenie) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...