Skocz do zawartości
Kleiber

Nowy Monitor I Blad Plamaka

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem dzis belinea 101720

nie miałem możliwości sprawdzenia w sklepie

pracuje na nim juz 4 godzin i zauwazyłem jedna plamke blada w narożniku jakies 1 cm od konca .

górny narożnik prawy.

świeci na białym tle na lekko czarny kolor (blady) na czarnym jej nie widac oczywiście. nie znam sie czy to

na iny kolorach prz teście czerwony , zielony kolor świci na blado czarny

martwy mixel, czy subpixel.

czy jest to powód do wymiany monitora,

czy moze okazac sie ze bede tak wymieniał i moge dostac podobny

bo zwracam taki i ciekawe czy on wraca dalej do obiegu dla kogos mniej wybrednego zebym nie dostał gorszeg o niż mam bo czasu nie mam a sklep jest 25 km odemnie.

czy norma ISO jaką posiadaja Beline zakłada wymiane na nowy ?

dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy norma ISO jaką posiadaja Beline zakłada wymiane na nowy ?

dziekuje i pozdrawiam

http://www.samsung.com/pl/products/monitor...iso_13406_2.pdf

wynika z tego ze wymiana po 3 białych lub 3 czarnych lub 7 subpikslach lub jezeli uszkodzone piksle występują w obszarze 5x5 piksli to przysługuje wymiana LCDka.

1 uszkodzony piksel albo subpikslel nie kwalifikuje monitora do wymiany.

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...czy norma ISO jaką posiadaja Beline zakłada wymiane na nowy ?

dziekuje i pozdrawiam

kiedys bylo to u MaxDaty (prod. Belinea) troche porabane - "rysowales" okrag o danej srednicy (w zaleznosci od przekatnej) i w srodku okregu byla norma 1 klasy ale tylko na piksele (o ile pamietam na subpiksele na calosci byla 2 klasa) na zewnatrz 2 klasa - jak jest teraz nie wiem

skoro masz w samym rogu to raczej nie powojujesz - ale najlepiej zadzwon do MaxDaty i sie dowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogą wymienić nie na podstawie normy iso, ale rękojmi która obowiązuje sklep, chyba 7 dni lub 14 dni od daty zakupu mozna zwrócic towar, który nie spełnia satysfakcji klienta nawet bez podania przyczyny. Spróbuj szybko wymienic....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz ze to do konca nie takie proste

przyjechałem do domu

ogladnełm dokąłdnie

wyskoczyło to po ok 2-3 h pracy

Ja też tak mialem tylko że w monitorze LG, a tam jest dodatkowa gwarancja (30dni) i wymienili od ręki. Moj był czerwony wyskoczył po 4h i świecił cały czas. Warto się wykłócić, bo klient nasz pan :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi