Hierek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Od tygodnia próbuję zainstalować debiana 3.1 na laptopie HP compaq nx9020 ale nie mogę !!! Po zakończeniu pierwszej części instalacji restartuje kompa i wtedy staje. Na monitorze mam wypisane : Loading uhci_hcd module <6>usbcore: registred new driver hub USB Universal Host Controller Interface driver v2.2 Nie mam pojęcia co zrobić by nie stawał w tym miejscu i że bym mógł zakończyć instalację i normalnie z niego korzystać. Próbowałem uruchomić bez wykrywania USB i nic to nie dało. Jak ktoś wie jak rozwiązać ten problem to proszę o pomoc. Pozdrawiam :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 A nie masz do wyboru przy uruchomiania czegoś w stylu "safe mode" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hierek Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 A nie masz do wyboru przy uruchomiania czegoś w stylu "safe mode" ? Próbowałem tej metody i nic za każdym razem staje w tym miejscu i nie che iść dalej. Tak jak by sterowniki dołaczone do debiana źle odczytywały sprzęt i wpadały w nieskończoną pentle . :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hierek Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Dziś poszedłem dalej i podczas ponownego uruchamiania wyłączyłem botowanie z CD-ROM -u i poszedł dalej, tak tylko że nie za daleko - zainstalował USB i stanol w nowym miejscu 2 linijki dalej z napisem : Starting hotplug subsystem pci <6> Linux agpgart interface v .100 © Dave Jones Tylko, że to wszystko co mogę wyłaczyć w biosie i dalej już nie mam pojęcia co dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linuptaq Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 a jajko masz 2.4 czy 2.6, bo podczas instalacji jest wybor, na 2.6 powinno to chodzic bez problemu, ew sciagnij plytke z wersja rozwojowa i nowszym jajem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hierek Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Instaluje jajko 2.6.8 i niechce iść - ale z tego co słyszałem to nie tylko ja mam taki problem z instalacją Debiana na laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) to tak, sam mialem ten problem i spedzilem pol nocy zeby cos z tym poradzic. szczatkowo mi sie udalo tzn system mi sie odpala poprawnie. podczas tej fazy w ktorej ty jestes zamiast odpalac debiana uruchomilem knoppiksa std, to taka specjalna wer., mozesz miec innego live linuksa. znalazlem katalog /etc/hotplug (oczywscie debiana) i w nim plik blacklist tam nalezy dopisac agpgart i restart juz naszej kochanej distro ;). mysle ze to tyle, w tej chwili nie moge wskoczyc od linuksa ale moze wieczorem dopisze jak to jest w 100%. Edytowane 13 Listopada 2005 przez kenji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...