Skocz do zawartości
moharp

Pamiec Goodram Cl2,5 I 3,0

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam pamięci goodram 256/400, ale jedna jest cl 2,5 druga 3,0.Patrzac w everescie ich tajmingi sie nie zgadzają. Więc ustawiam je sam, raz pod tajmingi jednej raz po drugą i na 333 i na 400. A problem jest taki ze restartuje mi się komp.Podejrzewam że to sprawaka tych pamięci, ponieważ zaczęło sie o jak dołożyłem tą 2,5.Co wy na to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tescie wszystko ok.Jest taka sprawa, mimo że pamięci sa 400 to płyta w trybie auto ustawia je na 333 !!! Sprawdziłem je osobno raz jedną raz drugą i co sie okazuje, chodzą na 400 czyli prawidlowo. Razem tylko na 333 :(.Więc przestrzegam patrzcie na CL bo może wam nie pójśc.Ja swą cl3 sprzedam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tescie wszystko ok.Jest taka sprawa, mimo że pamięci sa 400 to płyta w trybie auto ustawia je na 333 !!! Sprawdziłem je osobno raz jedną raz drugą i co sie okazuje, chodzą na 400 czyli prawidlowo. Razem tylko na 333 :(.Więc przestrzegam patrzcie na CL bo może wam nie pójśc.Ja swą cl3 sprzedam.

Ja też mam pamięci goodram jedna CL3 a druga na CL 2,5 i na szczęście komp zawiesza sie tylko jeżeli dam FSB na 200 :-) Ogulnie wszystkie good ramy z CL3 to jakiś niewypał pozostaje tylko je sprzedać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi