Nizki Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam. Od kiedy mam kompa używam programu Power Strip, a dokładnie jednej z jego funkcji jaką jest trzymanie odświerzania nie zależnie od rozdzielczości itp. Jednak teraz gdy chce uruchomić BF2, cokolwiek ze steama, Q4, COD2 to zaraz po włączeniu monitor nie dostaje sygnału i przechodzi w stan oczekiwania. Pomaga albo ALT+F4 lub znaczek windy+D, i wyłączenie PS. Kiedyś taką opcje miały stery Nvidi ale od dłuższego czasu nie mają <_< Czy znacie jakiś program którym tak samo można by ustawić aby trzymało odświerzanie nie zależnie od rozdziałki itp. ? Z góry dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Riva tuner -> low refresh rate wizard (czy coś w tym stylu) wybierasz plusem z listy tryb i ustawiasz np. od 16 do 32 bitów w rodziałce 1024x768 przy odświerzaniu od 60 do np. 85 Hz ma zmieniać odświerzanie na 85 albo max supported. Poradzisz sobie, tyle ze jest troche więcej z tym roboty, ewentualnie nvHardPage bodajze mozna w niektórych sterach ustawić coolbits i tam ustawić wumuszanie odświerzania. sory że tak zawile ale ze szkoły skrobie , także w razie problemów pisać xD P.S. Moze wieczorem dokładniej opisze co i jak. pzdr z guru3d.com możesz sobie zassać Rive Tuner RC 15.7 Edytowane 7 Listopada 2005 przez crazy_martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Jest dodatek do sterowników NV który odblokowuje funkcję związaną z odswieżaniem ekranu. Masz tutaj linka. Pozdrawiam.. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Griszman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizki Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Już próbowałem z Cool Bits wcześniej ale jakoś nie odblokowała się ta opcja. Jednak program nVHardPage SE ma opcje, która odblokowywuje właśnie zmiany rozdziałki w sterach. Dzięki za info crazy_martin. U2 Griszman :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Hmm, to dziwne że CoolBits Ci nie pomógł. Ja do niedawna miałem ten sam problem co ty i po zainstalowaniu wcześniej wspomnianej łatki pojawiła się opcja dotycząca odświeżania ekranu i podkręcania karty. W każdym razie ciesze się, że już wszystko działa Ci OK. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Griszman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...