Skocz do zawartości
Nizki

Program Podobny Do Power Strip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od kiedy mam kompa używam programu Power Strip, a dokładnie jednej z jego funkcji jaką jest trzymanie odświerzania nie zależnie od rozdzielczości itp. Jednak teraz gdy chce uruchomić BF2, cokolwiek ze steama, Q4, COD2 to zaraz po włączeniu monitor nie dostaje sygnału i przechodzi w stan oczekiwania. Pomaga albo ALT+F4 lub znaczek windy+D, i wyłączenie PS.

Kiedyś taką opcje miały stery Nvidi ale od dłuższego czasu nie mają <_<

Czy znacie jakiś program którym tak samo można by ustawić aby trzymało odświerzanie nie zależnie od rozdziałki itp. ?

Z góry dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riva tuner -> low refresh rate wizard (czy coś w tym stylu) wybierasz plusem z listy tryb i ustawiasz np. od 16 do 32 bitów w rodziałce 1024x768 przy odświerzaniu od 60 do np. 85 Hz ma zmieniać odświerzanie na 85 albo max supported. Poradzisz sobie, tyle ze jest troche więcej z tym roboty, ewentualnie nvHardPage bodajze mozna w niektórych sterach ustawić coolbits i tam ustawić wumuszanie odświerzania.

sory że tak zawile ale ze szkoły skrobie , także w razie problemów pisać xD

P.S. Moze wieczorem dokładniej opisze co i jak.

pzdr

z guru3d.com możesz sobie zassać Rive Tuner RC 15.7

Edytowane przez crazy_martin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już próbowałem z Cool Bits wcześniej ale jakoś nie odblokowała się ta opcja.

Jednak program nVHardPage SE ma opcje, która odblokowywuje właśnie zmiany rozdziałki w sterach.

Dzięki za info crazy_martin.

U2 Griszman :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, to dziwne że CoolBits Ci nie pomógł. Ja do niedawna miałem ten sam problem co ty i po zainstalowaniu wcześniej wspomnianej łatki pojawiła się opcja dotycząca odświeżania ekranu i podkręcania karty. W każdym razie ciesze się, że już wszystko działa Ci OK.

Edytowane przez Griszman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi