daroo_g Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 witam a wiec za waszymi namowami zmieniam kompa wiec teraz prosze o pomoc do syspozycji mam 1500 zł na procka i mobo wczesniej posiadalem asusa i pentiuma wiec sentyment pozostał głównie z powodu bezproblemowośći nigdy nie zajmowałem sie podkrecaniem wiec teraz mysle ze tez tak bedzie (chociaz jak czytam zaczyna mi sie to podobać) tak patrze na ceny i wymysliłem cos takiego 1) pentium z serii 5 czy 6 nie wiem 3.4 i jakas plytka asusa SOCKET 775 2) ATHLON 3500+ i ccos z asusa socket 939 grafika bedzie gf 6600GT komputer ma za zadanie chodzic szybko i stabilnie zarowno w grach jak i w codziennej pracy sorki za brak szczeg w opisie ale nie chce sie ponownie wygłupiać prosze was o podanie szczegółowych zestawów abym wziął kartke zapisał i takie cus kupił dzieki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Procesor AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) Venice 911.00 Płyta główna DFI LanParty UT nF4 ULTRA-D 580 Jak nie kupiłeś jeszcze karty to nie kupuj GF 6600GT, tylko radka X800GT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Venice tatkowanie wedle uznania i zasobnosci portfela Plytka Asusa DFI lub MSI na NF4 ultra lub sli do wyboru Grafika Radek X800 GTO konkretnie modele ktore polecilbym to (na podstawie przeczytanych info nie mam tu zadbych doswiaczen praktycznych) AMD Athlon 64 3200+ bulk (Socket 939) Venice Radeon X800GTO Sapphire FireBlade 256MB DVI + TV bulk (PCI-E) Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI Asus A8N-SLI nForce4 SLI DFI LanParty UT nF4-D Asus A8N-E nForce4 Ultra Microstar K8N Neo4-FI nForce4 Ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 A może dwurdzeniowego Pentiuma? Taki np. 820 (2.8GHz) kosztuje około 950 złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo_g Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 czytam i czytam forum tweak.pl i powiem wam ze coraz bardziej jestem w kole moja niepewnosc i niewiedza pewno dotyczy tych amd mam pentiuma 2.4 a widze ze polecacie 3000+ przeciez on nie ma nawet 2 giga o to mi chodzi jezeli mozecie to w kliku słowach napiszcie jak to jest w rzeczywistosci dzieki za wszystkie odpowiedzi jak dla mnie sa bardzo pomocne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Proc nie tylko gigahercami żyje, chodzi o to, że A64 3000+ jest wydajniejszy od pentiuma 3.0ghz pomimo, że ma 1.8ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 czytam i czytam forum tweak.pl i powiem wam ze coraz bardziej jestem w kole moja niepewnosc i niewiedza pewno dotyczy tych amd mam pentiuma 2.4 a widze ze polecacie 3000+ przeciez on nie ma nawet 2 giga o to mi chodzi jezeli mozecie to w kliku słowach napiszcie jak to jest w rzeczywistosci dzieki za wszystkie odpowiedzi jak dla mnie sa bardzo pomocne Z tego co do mnie dotarlo porownujac liczne testy Amd w opisie daje swoje mghz a intel swoje tzn ze Amd z zegarami np 2000 mghz wynikami wydajnosci dorownuja intela o zegarze 2400.. Moze myle ale chodzi o zasade, nie jestem wstanie zapamietac dokladnie wszystkiego ;) wiec wniosek jest jeden nie mozna przyrownywac tego jakim zegarem sa taktowane na papierze i jak sie nazywaja .. wniosek kolejny Amd jest skromniejsze ? :) ma lepsza technologie i wogole jest naj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Licząc że 6600GT min 550zł więc ~2k zł AMD Athlon64 3000+ OEM Venice AC Freezer64 Asus A8N-E Ultra to wyjdzie ~1k zł więc grafa to Sapphire X800 GTO 256MB PCI-E FireBlade za ok 775zł lub jak wyskrobiesz więcej to X800GTO2 za ok 1100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...