Panek Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Nie potrafie zrobic bootowalnego cd z win98. Mam uszkodzona stacje dyskietek wiec nie moge zrobic sobie obrazu aby go pozniej wykorzystac. Znajomy podeslal mi juz zrobiony, ale ten chyba jest uszkodzony, poniewaz po wypaleniu (nero z opcja emulacji dyskietki) system wypisuje mi zebym wlozyl prawidlowy dysk z systemem. (Czy to moze zalezec od tego ze jest od na RW?) Pozdrawiam Panek. Ps. Dla maruderow czytalem poprzednie posty ale niestety mi nie pomogly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Sprawdz, czy w biosie CD-ROM jest ustawiony na pozycji pierwszej. CZyli wpierw botuje z Cd a następnie z HDD, dyskietka trzecia!! Jeżeli CD-ROm jest na drugim złączu, to sprawdz czy jest na MASTER!! Może się okazać, że Cd jest nie botowalny, a win 98 który ty posiadasz jest wersją upgrade!!. CD-ROm może niebotować płyt (niektóre starsze typy jak i nowsze noname). 3. - może źle została płyta przegrana - płytę należy skopiować, a nie wgrać zawartość na dysk i następnie na płytę! Sprawdź, czy z płyty jakiej przegrywałeś da się uruchomić komputer!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panek Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Sprawdz, czy w biosie CD-ROM jest ustawiony na pozycji pierwszej. CZyli wpierw botuje z Cd a następnie z HDD, dyskietka trzecia!! Jest ustawiony w pozycji pierwszej. Jeżeli CD-ROm jest na drugim złączu, to sprawdz czy jest na MASTER!!Jak wyzej. Może się okazać, że Cd jest nie botowalny, a win 98 który ty posiadasz jest wersją upgrade!!. CD-ROm może niebotować płyt (niektóre starsze typy jak i nowsze noname).Win98 ktorego posiadam to zbior katalogow na Hdd, cdrom (konkretnie DVD LG'ka) bezproblemowo butuje inne systemy (WinXP, Linux), a plytka jest nowa CDRW (wypalam na niej bo nie chce tracic plytki jakby cos nie poszlo) 3. - może źle została płyta przegrana - płytę należy skopiować, a nie wgrać zawartość na dysk i następnie na płytę! Sprawdź, czy z płyty jakiej przegrywałeś da się uruchomić komputer!!Nie da sie bo jej nie mam. Nie moge jej przegrac. Chodzilo mi o to jak utoworzyc plytke boot'owalna z katalogow i plikow windows (z Hdd) i zewnetrznego sektora boot. Pozdrawiam Panek Ps. Nie o to chodzilo, ale dzieki za zainteresowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Nero miał chyba opcje tworzenia bootowalnego CD, a jak nie, to disk juggler miał taką, nawet bootowalnego CD z plików na c:/, może o to Ci chodziło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...