Skocz do zawartości
slize~

Jaka Karte Do 1000 Zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem. Otoz nie wiem, ktora karte wybrac do 1000 zl na agp x8. Moj komp to: Barton 3200 Xp+, 2x512 DDR/400 Kingston HyperX, Asus A7N8X-E, Gf fx 5900 xt 128.

Zastanawialem sie nad ta: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15311

Prosze o pomoc bo nie wiem co mam wybrac zeby sie oplacalo itp itd. Z gory thx :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz 1000 zl, kompa na starej platformie i chcesz go modernizowac wkladajac do niego karte, ktorej juz za rok nigdzie nie wlozysz? Moim zdaniem to zly pomysl, sprzedaj kompa puki jest cos warty i kup cos na 64bitach i PCIE. Pozdro.

Edytowane przez Lukiqq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm podoba mi sie karta, ale co z tymi dodatkowymi bajerami? Ten SMARTSHADER HD itp,

nie widze aby tutaj byl HDR. Albo sie myle albo on jets tylko pod inna nazwa- nie wiem, nie znam sie dobrze. Sporo gram i chcialme np wiedziec czy to ze jest pixel shader 2.0 to nie bedzie odczuwalna jakas kolosalna roznica miedzy 3.0?

P.S.

A co z o/c ? Dobrze sie kreci/zle?

Ok, moze i warto zmienic kompa, tzn jezeli mam kupowac grafe pci-e to musze plyte zmienic, nie wiem czy zmieszcze sie w 1000 zl, nie wiem tez czy barton 3200 XP+ mi styknie na plytce pci-e. Jakies oferty moze? :-|

Edytowane przez slize~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm podoba mi sie karta, ale co z tymi dodatkowymi bajerami? Ten SMARTSHADER HD itp,

nie widze aby tutaj byl HDR. Albo sie myle albo on jets tylko pod inna nazwa- nie wiem, nie znam sie dobrze. Sporo gram i chcialme np wiedziec czy to ze jest pixel shader 2.0 to nie bedzie odczuwalna jakas kolosalna roznica miedzy 3.0?

HDR na 6600GT?? chyba zartujesz na tak slabej karcie mozesz o tym efekcie zapomniec bo po jej wlaczeniu bedziesz mial pokaz slajdow. Nawet 6800Ultra niezbyt dobrze sobie z tym radzi. A co do ps 3.0 to roznicy nie ma w sumie zadnej bo te efekty w grach ktore zostaly zoptymalizowane pod ps3.0 mozna i osiagnac na kartach z ps2.0. tylko z tym jest problem. Bo jak nvidia sypnie kasa to np taka gra jak splinter cell chaos teory nie obsluguje wogole ps2.0 tylko wersje 3.0(zeby byla wieksza roznica w obrazie) ale na to sa odpowiednie laty wiec spoko. Oczywiscie cieniowanie w wersji 3.0 jest dobrym pomyslem bo z tego co pamietam jest troche wiecej klatek w porownaniu do 2.0 tylko tyle, ze nie warto kupowac z tym efektem karty 6600 bo w porownaniu z x800pro czy GTO2 wypada bardzo slabo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszym wyborem jest odczekanie pare miesiecy i uzbierac kaske na zakup nowej plyty, proca i grafy. W miedzyczasie ceny kart graficznych spadna i za 1000zl kupisz troche lepszy model niz obecnie. Jakbys mial kupca teraz na swoj stary sprzet (mobo, proc i grafika) to mysle, ze spokojnie bys sie zamknal w budzecie potrzebnym na zakup nowych podzespolow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh skoro juz mowimy o podzespolach to co polecacie ? Mianowicie proc,plyta, grafa. :-P Byc moze mi sie uda do swiat zebrac wiecej hajsu i bedzie ok. A tak miedzy nami to ile byscie dali za mojego kompa obecnie? Kupca moge zalatwic, ktory wezmie stare czesci, doplace mu i nowy sprzet bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Mówisz że masz 1000zł i nie stać Cie na nowego kompa. Za taką kase można już kupić spoko sprzęcior, DFI Ultra-D, A64 3000+ Venice, ATI Radeon x800 i myślę, że można się zmieścić w 1000zł, a jak nie to inna płyta główna, lub grafika.

EDIT: Sorki za 1500, pomyliłem się, www.skapiec.pl tam masz ceny poszczególnych produktów.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee gdzie napisalem ze mam 1500 zl?

Jakies linki do tych produtkow? :P Wiem, jestem troszke leniwy ale skoro cos proponuejsz Grzechu to podawaj linki, ulatwi mi to sprawe. ( z gory thx ).

Pozatym ile jest wart moj sprzet ( mobo,grafa,proc) wg was?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz że masz 1500zł i nie stać Cie na nowego kompa. Za taką kase można już kupić spoko sprzęcior, DFI Ultra-D, A64 3000+ Venice, ATI Radeon x800 i myślę, że można się zmieścić w 1500zł, a jak nie to inna płyta główna, lub grafika.

Heh odwieczny problem czekac czy nie ... mowia ze niby AGP to przezytek w sumie to nie do konca prawda poniewaz dalej producenci produkuja karty na AGP. Spadek wydjanosci w porown. do PCI-E jest bardzo maly i tylko w niektorych grach mozna zauwazyc roznice w dzialaniu.

Moim zdaniem jak zakupisz sobie karte z 12-16 potokami i z nowym silnikiem graficznym to pograsz w wysokich detalach jeszcze przez rok... a potem przesiadziesz sie na platforem 64 bitowa. Ja mam taki plan, dlaczego ? Kolesie na bartkach 3200 i na 16 potokowcu wyrabija prawie 5,5k w 3dm05, a kolesie na a64 wyrabiaja 6,5 dla mnie taka roznica to zadna roznica w grach to moze 5-15 fps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vault tak samo myslalem na poczatku, ale wolalem poczekac na opinie innych. Dla niektorych 5-15 fps to duzo :D Wiele osob wciaz mowi, ze agp to 2x gorsze wyniki w testach itp itd, bzdura. Chociaz prawda jest to ze pci-e to przyszlosc i mozna by sie juz teraz przesiasc, lecz jak powiedziales na tym x800 z 12 potokami ( wiecej pewnie sie da uzyskac po o/c ) mozna jeszcze sporo czasu pozyc.

Ale wciaz nie moge sie od was dowiedziec ile byscie dali za moje czesci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za stare dostaniesz jakieś hmm bartek 270zł asus 140zł fx 350zł przy dobbrych wiatrach 760zł + 1000zł to masz spoko sprzęta na S939 np:

Asus A8n-e 400zł

venice 3000 420zł

x800gto za 750zł więc grać i tylko grać.

Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz 1000 zl, kompa na starej platformie i chcesz go modernizowac wkladajac do niego karte, ktorej juz za rok nigdzie nie wlozysz? Moim zdaniem to zly pomysl, sprzedaj kompa puki jest cos warty i kup cos na 64bitach i PCIE. Pozdro.

No wlasnie, ale tutaj nasuwa sie tez pytanie. Czy dobrze robie ze inwestuje teraz w agp ? Bo jak powiedzialem nie mam kasy zeby kupic nowego proca, plyte g., grafe i to wszystko pod pci-e. Co robic?

Najlepszym wyborem jest odczekanie pare miesiecy i uzbierac kaske na zakup nowej plyty, proca i grafy. W miedzyczasie ceny kart graficznych spadna i za 1000zl kupisz troche lepszy model niz obecnie. Jakbys mial kupca teraz na swoj stary sprzet (mobo, proc i grafika) to mysle, ze spokojnie bys sie zamknal w budzecie potrzebnym na zakup nowych podzespolow.

Propozycja twojego kolegi tez wydaje mi sie wypalona z glupa..

<uzasadnienie>

nie rozwazajcie tylko grafiki ale i procek ktorego nasz kolega w tej chwili uzywa a za dwa czy trzy lata cos czuje z bedzie myslal o zmienie i co wtedy pocznie ..

<koniec uzasadnienia>

przypomni sobie jak to wywalil 1000 pln na grafike :) ktora nadal nie jest zla gdyby nie ten procek ..

Lepiej uzbroic sie w cierpliwosc i postarac sie zmienic plytke ..

Skoro chcesz infestowac tak duza kwote w grafike wydaj je z glowa

a takie zestawy wydaja mi sie optymalny his i saphire maja fajna propozycje z tym gto .. a to i tak jest wyciaganie siana z kieszeni klienta ...

bosh co za czasy ciezkie czasy .... ;)

jest radek X800GT ale czy lepiej hula od GF nie potrafie powiedziec bo nie bralem go pod uwage przy czytaniu testow itd ..

i jak zreszta widzisz wszyscy jednym chorem mowia to samo a ogół sie nie myli ;) ... ogólnie rzecz biorac tak ale sa wyjatki ...<czytelna aluzja do wyborow>

Edytowane przez Bulleto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh odwieczny problem czekac czy nie ... mowia ze niby AGP to przezytek w sumie to nie do konca prawda poniewaz dalej producenci produkuja karty na AGP. Spadek wydjanosci w porown. do PCI-E jest bardzo maly i tylko w niektorych grach mozna zauwazyc roznice w dzialaniu.

Moim zdaniem jak zakupisz sobie karte z 12-16 potokami i z nowym silnikiem graficznym to pograsz w wysokich detalach jeszcze przez rok... a potem przesiadziesz sie na platforem 64 bitowa. Ja mam taki plan, dlaczego ? Kolesie na bartkach 3200 i na 16 potokowcu wyrabija prawie 5,5k w 3dm05, a kolesie na a64 wyrabiaja 6,5 dla mnie taka roznica to zadna roznica w grach to moze 5-15 fps

Tak, narazie będziesz miał szybki sprzęt, ale jak kupisz tego A64 to znowu będziesz musiał tą nienajgorszą kartę zmieniać, bo jest pod AGP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok no to zalozmy ze mam to 1700 zl, 1000 zl moje + ok 700 zl za moj sprzet.

Wiec:

Mobo- http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16985

Proc- http://www.jes.com.pl/index_lista_o.php?kategoria=1&id=1740

Grafa- http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22681

Razem: 1934 zl :/

Pomozcie mi cos wybrac zebym sie jednak zmiescil w tym 1700 zl, bo nawet te 200 zl nie bede mial skad wytrzasnac... Wiem, ze komputronik ma dobre ceny, ale patrze na inne sklepy, np. jes.com.pl no i maja taniej wszystko. Z jakiej sklepu polecacie? Tzn, zeby cena byla ok, a sprzet dotarl w dobrym stanie i odpowiednim czasie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi