Skocz do zawartości
eclip

Pentagram Freezone Qvc-120 Cu Kontra Wc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mój konfig tak jak w podpisie 227x11 na napięciu 1.95V(bios) 1.9V real, idle temp. 49 stopni C temp. otoczenia 23 stopnie, buda otwarta. Przy wyższych taktowaniach mam w stresie ponad 58 stopni C, co powoduje nie stabilność lub reset.

Pytanie:

1.Czy jest gotowy zestaw, który byłby w stanie obniżyć temp. w stresie o 10 stopni C w stosunku do PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu + AS5 ?

2.Jeżeli nie to, jaki musiałby być zestaw WC żeby obniżyć o 10 stopni temp. (chodzi mi o konkretny zestaw (bloczek + pompka + chłodnica z wentylatorami), który mi to zagwarantuje.

Nie ukrywam, że chodzi o pieniądze, jeżeli mam wydać jakieś 600-800 zł na taki zastaw to dołożę te 200zł i złoże sobie coś A64 bardziej wydajnego niż AXP + WC.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh poszukaj topicow o skladaniu wc

blok 100zl

pompka od 40 do 300zl

chlodnica od 30 do 300zl

weze buczki itd od 50zl

wc mozna zlozyc spokojnie za 300zl i masz duuzo wieksza wydajnosci niz na ac ;]

http://forum.purepc.pl/Wc-How-To-t127401.html

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z przedmówcą;

300zł a nawet mniej przy odrobienie szczęścia i kombinowaniu i można miec gotowy układ;

i ciszę w kompie :wink:

aha, na twoim miejscu założył bym blok nie tylko na proca, ale też na grafę.

polecam poczytać i pooglądać dzieła użytkowników forum... na prawdę - skarbnica wiedzy :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh poszukaj topicow o skladaniu wc

blok 100zl

pompka od 40 do 300zl

chlodnica od 30 do 300zl

weze buczki itd od 50zl

wc mozna zlozyc spokojnie za 300zl i masz duuzo wieksza wydajnosci niz na ac ;]

http://forum.purepc.pl/Wc-How-To-t127401.html

Wiem że moge złozyć zestaw za 800 zł który na głowe pobije AC ale pisałem że wole dołozyć 200 zł i mam Msi k8n neo2 + selkta venice który nawet na AC pobije na głowe mój zestaw z WC za 800zł !

"...przy odrobinie szczęścia..." no właśnie z tym u mnie krucho chętnie bym nabył zestaw za 300 zł który mi obnizy temp. o 10 stopni ale czy jest taki który mi to zagwarantuje ? Bo na chybił trafił z doświadczenia wiem że akurat mi się trafi taki który szczęścia nie uwzględni i będe miał to samo co mam albo 2-3 stopnie w dół które mnie nie satysfakcjonują.

Jakie macie temp. w stresie na swoich 2500-2600 MHz, przy jakim napięciu ?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na magicznym nf7 w zaleznosci od temp otoczenia powiedzmy od 45 do 48*C napiecie 1,93v ale ma wc na grafie dobrze grzeje oraz nb a buczki i tak nie chodza wiecej niz na 7v to to jest po prostu nieznosne ;]

kolego prison pro aquel jakis fiacior z forum i masz wypas cooling cpu do 300zl ;] mialem penta na wejsciu na spiderze mialem -5*c potem nie pamietam bo oc poszlo w gore ;]

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój konfig tak jak w podpisie 227x11 na napięciu 1.95V(bios) 1.9V real, idle temp. 49 stopni C temp. otoczenia 23 stopnie, buda otwarta. Przy wyższych taktowaniach mam w stresie ponad 58 stopni C, co powoduje nie stabilność lub reset.

ja na swoim konfigu:

- AXP 2500+ @ 227x11 ~ 2500MHz napięcie 2,1V (miernikiem mierzone)

- prison (Kyńka)

- Hydor L-20

- nagrzewnica z fiata/poldka

- Abadon Lite v3 na GPU

- Crystal Fan 120mm na 12V

mam w stresie 49-50*C :) w pokoju temp. 23*C

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi