eclip Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Mój konfig tak jak w podpisie 227x11 na napięciu 1.95V(bios) 1.9V real, idle temp. 49 stopni C temp. otoczenia 23 stopnie, buda otwarta. Przy wyższych taktowaniach mam w stresie ponad 58 stopni C, co powoduje nie stabilność lub reset. Pytanie: 1.Czy jest gotowy zestaw, który byłby w stanie obniżyć temp. w stresie o 10 stopni C w stosunku do PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu + AS5 ? 2.Jeżeli nie to, jaki musiałby być zestaw WC żeby obniżyć o 10 stopni temp. (chodzi mi o konkretny zestaw (bloczek + pompka + chłodnica z wentylatorami), który mi to zagwarantuje. Nie ukrywam, że chodzi o pieniądze, jeżeli mam wydać jakieś 600-800 zł na taki zastaw to dołożę te 200zł i złoże sobie coś A64 bardziej wydajnego niż AXP + WC. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) eh poszukaj topicow o skladaniu wc blok 100zl pompka od 40 do 300zl chlodnica od 30 do 300zl weze buczki itd od 50zl wc mozna zlozyc spokojnie za 300zl i masz duuzo wieksza wydajnosci niz na ac ;] http://forum.purepc.pl/Wc-How-To-t127401.html Edytowane 7 Listopada 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 zgadzam się z przedmówcą; 300zł a nawet mniej przy odrobienie szczęścia i kombinowaniu i można miec gotowy układ; i ciszę w kompie :wink: aha, na twoim miejscu założył bym blok nie tylko na proca, ale też na grafę. polecam poczytać i pooglądać dzieła użytkowników forum... na prawdę - skarbnica wiedzy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 eh poszukaj topicow o skladaniu wc blok 100zl pompka od 40 do 300zl chlodnica od 30 do 300zl weze buczki itd od 50zl wc mozna zlozyc spokojnie za 300zl i masz duuzo wieksza wydajnosci niz na ac ;] http://forum.purepc.pl/Wc-How-To-t127401.html Wiem że moge złozyć zestaw za 800 zł który na głowe pobije AC ale pisałem że wole dołozyć 200 zł i mam Msi k8n neo2 + selkta venice który nawet na AC pobije na głowe mój zestaw z WC za 800zł ! "...przy odrobinie szczęścia..." no właśnie z tym u mnie krucho chętnie bym nabył zestaw za 300 zł który mi obnizy temp. o 10 stopni ale czy jest taki który mi to zagwarantuje ? Bo na chybił trafił z doświadczenia wiem że akurat mi się trafi taki który szczęścia nie uwzględni i będe miał to samo co mam albo 2-3 stopnie w dół które mnie nie satysfakcjonują. Jakie macie temp. w stresie na swoich 2500-2600 MHz, przy jakim napięciu ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) na magicznym nf7 w zaleznosci od temp otoczenia powiedzmy od 45 do 48*C napiecie 1,93v ale ma wc na grafie dobrze grzeje oraz nb a buczki i tak nie chodza wiecej niz na 7v to to jest po prostu nieznosne ;] kolego prison pro aquel jakis fiacior z forum i masz wypas cooling cpu do 300zl ;] mialem penta na wejsciu na spiderze mialem -5*c potem nie pamietam bo oc poszlo w gore ;] Edytowane 7 Listopada 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 f2s, freezer2 (odpowiednik bip II) z akasami, pompka od sama, 99zł + 239zł + 119zł = 457zł, można pewnie i taniej z pompką aquajetem i nagrzewnicą samochodową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 misiom1 dzięki o coś takiego mi chodziło. Co to jest "... pompka od sama ..." ? Czy ktoś po zmianie z podobnego AC jak moje na podobne WC j.w. jest wtanie +/- napisać o spadku temp. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) o to mi chodziło: http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=241 ;) u mnie temp w porównaniu z freezerem 4 spadły w idle o ~6-8st, może to nie jest amd ale zawsze porównanie ;) Edytowane 7 Listopada 2005 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 prison pro -100zl pompka atman 305 - 50zl chlodnica kadet - 50-100zl buczki weze zaciski itp - 60zl bloczek na grafe cube misiu15go - 100zl bez bloczku na grafe wychodzi 300-350zl srednio, i masz bardzo wydajne WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Mój konfig tak jak w podpisie 227x11 na napięciu 1.95V(bios) 1.9V real, idle temp. 49 stopni C temp. otoczenia 23 stopnie, buda otwarta. Przy wyższych taktowaniach mam w stresie ponad 58 stopni C, co powoduje nie stabilność lub reset. ja na swoim konfigu: - AXP 2500+ @ 227x11 ~ 2500MHz napięcie 2,1V (miernikiem mierzone) - prison (Kyńka) - Hydor L-20 - nagrzewnica z fiata/poldka - Abadon Lite v3 na GPU - Crystal Fan 120mm na 12V mam w stresie 49-50*C :) w pokoju temp. 23*C POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...