HaTeKa Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 dylemat pewnie wielu uzytkownikow. chce kupic ten mobo (JA JUZ GO SOBIE REZERWUJE wiec prosze o nie podbijanie ceny! :)) ale nie wiem czy czasem nie zrezygnowac i nie kupic plyty z 939. nastepny total upgrade planuje za ok 3-4 lata i nie wiem co mi sie ardziej oplaci. do tej z allegro chcialem kupic semprona 3000+ (i troche go podkrecic do 2,2 ghz). blagam o konkretna odpowiedz, bo przeszukiwanie tego forum juz od 3 dni robi mi metlik w glowie. Pliiz!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 dylemat pewnie wielu uzytkownikow. chce kupic ten mobo (JA JUZ GO SOBIE REZERWUJE wiec prosze o nie podbijanie ceny! :)) ale nie wiem czy czasem nie zrezygnowac i nie kupic plyty z 939. nastepny total upgrade planuje za ok 3-4 lata i nie wiem co mi sie ardziej oplaci. do tej z allegro chcialem kupic semprona 3000+ (i troche go podkrecic do 2,2 ghz). blagam o konkretna odpowiedz, bo przeszukiwanie tego forum juz od 3 dni robi mi metlik w glowie. Pliiz!!!TĄ MOBO jeżeli już, ile masz kasy na to, może lepiej było by właśnie dozbierać kasy i kupić coś na 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaTeKa Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 TĄ MOBO jeżeli już, ile masz kasy na to, może lepiej było by właśnie dozbierać kasy i kupić coś na 939. napisalem TEN mobo bo gdy rozszyfrowac mobo to wyszloby: "ten motherboard". pzrynajmniej ja tak uwazam. moze i zle ale niewazne. koniec offtopa. po przedyskutowaniu troche doszedlem jednak do wniosku ze fundne sobie jednak 754. obym tylko nie musial go wymieniac za pol roku na 939 :/ a moze jednak kupic 939? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisio Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Wszystko zależy od zasobów w portfelu. :) 939 jest przyszłościawą platformą a co za tym idzie lepszą. Jeżeli masz wiecej kasy to bierz 939. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Pod s939 nie ma hyba sempromów więc musiał bys kupować athlona 64 venice min 420zł ale mysle że warto kupic płyte z s939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 pod s939 sa juz semprony tylko wyjasnijcie mi prosze jedno: czy warto dokladac do s939 jesli wydajnosciowo jest praktycznie to samo co s754 a rozni sie tylko dualem ramu? (co daje moze 10% wzrostu wydajnosci a i to nie zawsze) i powiedzcie mi jeszcze jedno: dlaczego s939 jest bardziej przyszlosciowy? przeciez powstal niemal w tym samym czasie co s754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 10%??!!??!! szybszy o tyle s939 od s754 napewno nie jest to jest srednio 3%, czasem w niektrych aplikacjach siegnie 6% moze (przyjmujac ze mamy tem sam chipset), ja wymeiniam na 754 tez i bedzie luxxx a napewno duzo taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 10% to max ile udalo sie uzyskac w jakims tam tescie, z reguly to bylo wlasnie 3 do 5% o ile wogole byla wiec imo "jesli nie widac roznicy to po co przeplacac" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 939 bo bardziej przyszlosciowe i troszke bardziej wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...