Skocz do zawartości
miras19

Dokupywanie Pamięci Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziewczynia chce powiększyć sobie ram w kompie ale na co czeba zwracać

uwage muszą być te same wartości tzn ona ma PC 400 to czyli musze dokupić pc 400?

I czy mogą sie firmy różnić?

Jak sie je wkłada to czy jak teraz kupie 512 MB to czy ma tą wsadzić na 1 slot a stare 256mb na 2?

Bo to że jak ma DDR SD RAM to wiem że nie można mieszac.

więc prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie. mi tez odpowiedz na ten temat by sie przydala. ale jednoczesnie chcialem dopytac: plyty gigabyte GA-K8NS (pod socket 754) podobno maja problemy z dokladanym ramem. czy mozna sie jakos wczesniej tutaj dowiedziec czy mozna z tym sobie jakos poradzic? bo we wczesniejszych postach bylo juz cos na ten temat. ze niby jak sie wlozy jedna kosc 512mb to po wlozeniu drugiej plyta juz jej nie wykrywa. a moze kupic iinej firmy kosc? (!?) albo o iinej pojemnosci? (np. mniejszej). zastanawiam sie czy czasem nie zmienic plyty na 939 i na niej budowac kompa, ale to mnie troche duuzo wyniesie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz "no name 256mb DDR 400 CL3,0" to nei ma sensu kupowac kolejnej 256mb o takich samych właściwościach. Lepiej jest juz sprzedac stary a kupic "Twinmos 512mb 400 CL2,5" w jednej kości.

Jeśli ram różni sie firmami spotykałem się z przypadkiem że ramy nie chciały ze soba współgrać co objawiało się zwisami i restartami kompa.

Kośc o większej pojemności zazwyczaj wkłada się w slot 1.

Jeśli bym miał zmieniać ram to tak jak napisalem u góry. (stary sprzedać a kupić większy nowy).

"Twinmos 512mb 400 CL2,5" na allegro kupisz za 180zł razem z przesyłką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi