zagiel_14 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Czy ten procek jest dobry do kręcenia? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70097057 wiem że już jest za późno żeby się z niego wycofać, ale chcę się dowiedzieć czego mogę się po nim spodziewać. I jescze jedno: co powiecie o płycie Gigabyte GA-7VT880? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 generalnie thoroughbredy dobrze się kręcą, a podejrzewam że proc jest na takowym jądrze :> patrz tutaj na wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagiel_14 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 o tym że one generalnie się dobrze kręcą to ja wiem, tylko chcę się dowiedzieć jak to jest z tą serią, czy dobrze trafiłem czy raczej niedobrze. Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy ta płyta jest dobra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Najlepsze do oc są JIUHB, ale z niego też napewno conieco ;-) wyciśniesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Procek powinien być spoko, płyta niekoniecznie, o ile pamiętam, to jest problem z fsb 200 na procesorach nie pracujących standardowo z tą magistralą, lepiej już Asusa A7V600 bez x, tyle że nie ma blokady AGP/PCI albo lepiej coś na NF2, tyle że pewnie nie warto ładować tyle kasy w socket A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagiel_14 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Co będę musiał zrobić żeby ta płyta jednak zaczęła chodzić z fsb 200mhz lub wyższym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 sprawdź czy masz blokade pci/agp, bo jeśi nie masz to prze takie podnoszenie fsb możesz ujarać sobie dyski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagiel_14 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) wcześniej miałem athlona 2000xp+ podkreconego na 2800xp+ fsb 180mhz i o zadnym jaraniu się dysków nie było mowy, płyta na której przeprowadzane były przeróbki to asrock k7vt4-4x Edytowane 8 Listopada 2005 przez zagiel_14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 powiem tak: ja na moim starym athlonie 1700+ odblokowałem sobie mnożnik i ustawiłem 200x9 i komp miewiał zwiechy i restaty, miałem podzielnik 1/6 przy fsb 200 więc pci nie wykraczało poza 33 mhz, a mimo to były problemy. więc mozesz mieć tak że też nie bedzie ci chciał chodzić na fsb 200, tyle że mój to był palomino... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagiel_14 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) Przecież z palomino to masz lipe jeśli chodzi o podkrecanie a i tak niejeden by się z tobą zamienił na takiego co chodzi na fsb 200mhz nie wytwarzając przy tym ciepła zdolnego ogrzać domek jednorodzinny. a co do tej płytki to tam nie ma zmiany zworek ani nic, żebym ustawił sobie fsb na starcie 200mhz? Edytowane 8 Listopada 2005 przez zagiel_14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 powiem ci jedno. Proc zajebisty. Z tym ze u mnie chodzil niespelna 48h. Poszedl z dymem. Zle zalozlem radiator i zabardzo byl przycisniety do proca i szlaq go trafil. Jak widac w linku troszke od spodu sie podwedzil :lol2: kliK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagiel_14 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 To mnie teraz pocieszyłeś :P sprawdzałeś w międzyczasie jego możliwości OC? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 niestety niezdazylem. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Ja miałem 2 sztuki KIUHB kręcą się troche gorzej niż JIUHB , nie przekraczająć rozsądnych wartości napięcia nie uzyskasz wyżej niż 2.1 GHZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 nie przekraczająć rozsądnych wartości napięciaco rozumiesz przez "rozsądne wartości napięcia" ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagiel_14 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 a czy ta seria ma odblokowany mnożnik? co mam rozumieć przez rozsądne wartości napięcia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 a czy ta seria ma odblokowany mnożnik? co mam rozumieć przez rozsądne wartości napięcia? powinna mieć odblokowany mnożnik a rozsądne napięcie to ok 1,85 do 1,9v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagiel_14 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 a ta płyta która podałem w pierwszym poście? bez moda sobie nie poszaleje? nie da się przeskoczyć magistrali? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Rozsądna czyli według mnie napiecie na procu nie większe niż 1.85 V powyżej tej granicy zaczyna być niebezpiecznie .. chociaż widziałem wariata co dał procowi 3.2 V !! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Rozsądna czyli według mnie napiecie na procu nie większe niż 1.85 V powyżej tej granicy zaczyna być niebezpiecznie .. chociaż widziałem wariata co dał procowi 3.2 V !! :) Heh jeśli chodzi o piotresa to nie żaden warjat!! To, że na screenie z cpuz jest 3,2v to jeszcze o niczym nie świadczy. Poprostu podczas używania FC coś mu się "przymroziło" i dlatego ma taki odczyt. W realu było coś ok 2,1 do 2,2v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Rozsądna czyli według mnie napiecie na procu nie większe niż 1.85 V powyżej tej granicy zaczyna być niebezpiecznie .. chociaż widziałem wariata co dał procowi 3.2 V !! :) Jejku nawet 2,15v nie jest zle :) Na codzien tak pracuje od pol roku... licza sie warunki pracy rowniez (czyli temperatura)... ktora nie jest u mnie chyba zbyt wygurowana... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Co do tego gigabyte'a, to żeby wyciągnąć FSB >=200, to trzeba mu włożyć odpowiednio druty w podstawkę, było o tym pisane wiele razy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Ale można trafić na lipnego strasznie proca któremu sie da te 2 V nawet majac FC może ulec uszkodzeniu ... a to nie ze względu na przegrzanie // tylko przebicie wewnątrz rdzenia .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...