Skocz do zawartości
zagiel_14

1700 Xp+ Kiuhb Czy Dobry Do Oc?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten procek jest dobry do kręcenia?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70097057

wiem że już jest za późno żeby się z niego wycofać, ale chcę się dowiedzieć czego mogę się po nim spodziewać.

I jescze jedno: co powiecie o płycie Gigabyte GA-7VT880?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek powinien być spoko, płyta niekoniecznie, o ile pamiętam, to jest problem z fsb 200 na procesorach nie pracujących standardowo z tą magistralą, lepiej już Asusa A7V600 bez x, tyle że nie ma blokady AGP/PCI albo lepiej coś na NF2, tyle że pewnie nie warto ładować tyle kasy w socket A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak: ja na moim starym athlonie 1700+ odblokowałem sobie mnożnik i ustawiłem 200x9 i komp miewiał zwiechy i restaty, miałem podzielnik 1/6 przy fsb 200 więc pci nie wykraczało poza 33 mhz, a mimo to były problemy. więc mozesz mieć tak że też nie bedzie ci chciał chodzić na fsb 200, tyle że mój to był palomino...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież z palomino to masz lipe jeśli chodzi o podkrecanie a i tak niejeden by się z tobą zamienił na takiego co chodzi na fsb 200mhz nie wytwarzając przy tym ciepła zdolnego ogrzać domek jednorodzinny. a co do tej płytki to tam nie ma zmiany zworek ani nic, żebym ustawił sobie fsb na starcie 200mhz?

Edytowane przez zagiel_14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozsądna czyli według mnie napiecie na procu nie większe niż 1.85 V powyżej tej granicy zaczyna być niebezpiecznie .. chociaż widziałem wariata co dał procowi 3.2 V !! :)

Heh jeśli chodzi o piotresa to nie żaden warjat!! To, że na screenie z cpuz jest 3,2v to jeszcze o niczym nie świadczy. Poprostu podczas używania FC coś mu się "przymroziło" i dlatego ma taki odczyt. W realu było coś ok 2,1 do 2,2v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozsądna czyli według mnie napiecie na procu nie większe niż 1.85 V powyżej tej granicy zaczyna być niebezpiecznie .. chociaż widziałem wariata co dał procowi 3.2 V !! :)

Jejku nawet 2,15v nie jest zle :)

Dołączona grafika

Na codzien tak pracuje od pol roku... licza sie warunki pracy rowniez (czyli temperatura)... ktora nie jest u mnie chyba zbyt wygurowana... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...