Skocz do zawartości
Makonar

Ciekawy problem z obrazem na TV, nietypowy!

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam nowy telewizor (stary, ale duuuuży) do wypróbowania z TV-Out, tak więc podłączyłem sobie go do kompa, odpalam TV i wszystko ok, obraz jest, myszka jest... no to odpalam jakiś film na Windows Media Player i tu mnie zaskoczył... mianowicie:

Obraz na TV jest... jest Windows media Player, przesuwa się pasek i odliczanie itp, ale NIE MA FILMU! Jest czarne miejsce, podczas gdy na kompie obraz jest. Jak dam fulscreen to tylko kursor myszki moge oglądać. Na początku, film pojawiał sie na sekunde czy dwie i zaraz robił się czarny, ale teraz już w ogóle znika.

Defaultowo wykrył mi go jako NTSC, ale zmiany na PAL nic nie dały. Normalnie wszystko jest, strony, programy, tylko obrazu na WMP nie widać... najbardziej drażni mnie to, że program działa.

Kto wie co to moze być? Może jakiś software rozwiązuje takie coś?

Dam głowę, że takiego topicu jeszcze nie było, same czarno-białe problemy albo inne, ale niemożność oglądania filmów, a praca w windowsie to przyznacie dosyć osobliwy problem.

Zaraz będe sprawdzał czy inny program niż WMP działa i czy np: gry chodzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, sprawdziłem. Gry działają bez problemu na Fullscreen itp, ale filmów nie moge odtwarzać.

Próbowałem na VPlayerze, ale efekt taki sam, czarny ekran zamiast filmu, mimo, że pojawia się żółty napis na chwilę, który normalnie mogę przeczytać, tylko samego filmu nie ma... nie rozumiem co jest grane... czy ktoś mi to może wytłumaczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podbny problem mialem z radkiem 7500 a rowiazanie problemu polegalo na pobawieniu sie zakladka w ustawieniach karty tzn nalezalo ustawic tvout jako pierwszy ekran tv (default) przy inicjalizowaniu obrazu a nastepnie jako drugi ekran monitora (o ile dobrze pamietam to pomoglo). niestety nie wiem czy u ciebie to sie sprawdzi ale mozesz sprobowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmy używają overlaya (nakładki)- a on się jakoś dziwnie ustawia - w każdym razie nigdy nie poszedł mi film naraz na TV i monitorze - albo/albo. Dokładnie dlaczego tak jest - nie wiem .... (przyznaję się bez bicia) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he to chyba od ramdak-u zalezy jak masz 2 to tu i tu bedzie chodził u mnei chodzi na tv i na monitorze tylko ze tak monitor jest jako 2 ekran a tv jako pierwszy bo na odwrut napisy nie ida za nic ...a na monitorze film jest wyswietlany w zwezponym oknie i w 50 hz ale jest a na tv miodzio jak to u ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he to chyba od ramdak-u zalezy jak masz 2 to tu i tu bedzie chodził u mnei chodzi na tv i na monitorze tylko ze tak monitor jest jako 2 ekran a tv jako pierwszy bo na odwrut napisy nie ida za nic ...a na monitorze film jest wyswietlany w zwezponym oknie i w 50 hz ale jest a na tv miodzio jak to u ati

Ja mam 2 i film chodzi tylko albo na TV albo monitorze wszystko inne chodzi na dwóch bez problemu.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to moze na gf tak juz jest ja jak miałem jeszcze tnt2 pro to tez tylko na jednym chodziło ale to jzu nie ta epoka hehe..nie miałem juz dawno nic wspólnehgo z nv wiec nie wiem ..a na innych kartach nv u kumpli tez tak jest czy nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...