Skocz do zawartości
Strongmen

Konfiguracja Neostrady 512

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie stalem sie posiadaczem tej uslugi

Powiedzcie jak mozna to najlepiej skonfigurowac

chodzi o jakies najlepsze DNS i PROXY ?

pierwsza czynnoscia jaka udalo mi sie wysledzic na forum (polecane) to zeby nie instalowac orginalnego oprogramowania tpsa tylko zrobic windosowskie polaczenie - co tez uczynilem

NIestety - mam mieszane uczucia co do szybkosci tej neo - Torrenty chodza mi po 2 kb/s download a upload normalnie zapierdziela po 20kb/s

nie wiem w czym moze byc przyczyna - niby lacze sie z 20 peerami a ssam od nich tylko 2kb/s troche dziwne ? mial juz ktos ten problem ?

na necie sciagam srednio ok 58- 72 kb/s - wiec niby wporzadku -0 ale bitcomet = porazka ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koleego a jednak tak trohee to taka mała lamka jestes.

po pierwszee top gdy ma upload daje ci na maksa to zmniejsza ssie download. bo cale pasmo jest wykorzystane przez jakis bittoreent i nie ma sily przebicia zeby wysyłac inf o pakietach. -proponuje zmnieejszyc do 15kilo

a co do downoloadu z takiego czegos to po pwiersze wył firewall i w programi wpisz z jestes activ i usstaw tam aktualne ip. wiadomo e neo zmienia je przynajmniej raz dziennie. wic jestes passive user hehe :lol2: i dlatego tak kiepsko. ale wydaje tez mi sie e tam są zasady kolejkowania i tak przeważnie po kilku godzinach dopero zaczyna leciec.

a co do łącza to wiecej niz 64kilo/s nie mozesz wyciągnąć. w prawdzie na początku pobierania piszee tam 80-70 ale zawsze spadni ponizej 64. uwierz mi B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fun gier - sam jestes lamka :P

ja mam neo512 i torrentem ssie srednio 60-70 KiB/s przy uploadzie 15-20 KiB/s. i mam ustawione bez ograniczen i wlaczony firewall (kerio pf 4.1.2) :P a kolejek zadnych nie ma - to nie osiolek ani irc. sciaga od razu, tylko czasami kilka minut mu zajmuje 'rozwiniecie skrzydel' z 5 do 50 KiB/s. na marginesie - czy tylko u mnie nierealny jest wiekszy download na jednym torrencie niz jakies 40-50 KiB/s? moge sciagac kilka z transferem ponad 70 (sporadycznie, ale zdarza sie), ale na jednym nigdy nie mialem takich osiagow, nawet przy pary tysiacach seedow. a jesli chodzi o download z www to np. z rapidshare zawsze mi startuje z ok 300 KiB/s i zjezdza do 60-70 KiB/s. ale kilka pierwszych procentow mam duzo szybciej sciagniete. kiedys jeden plik tak sciagalem DAP'em, ze z pol minuty mu zawsze sie schodzilo zejscie z 3 MiB/s do 17-18 KiB/s (gdy jeszcze mialem neo128) i tak go co pol minuty wstrzymywalem i wznawialem. potem sredni transfer mi wyszedl ponad 100 KiB/s :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie niestety PROBLEM- znow sie pojawil ...

Sciagam z Torrenta .. i lacze sie z 90 PEERAMI !! uzywam dodatkowo BIT Activatora i qpa

sciagam po 3-5 kb od 90 PEEROW !!

Na 100% jest cos nie tak ale nie mam pojecia w czym moze byc problem

Moze jakies lepsze DNS albo PROXY? ew konfiguracja BITCOMETA?

Jesli ktos ma jakis pomysl i rade bede b.wdzieczny bo juz mnie SZLAG TRAFIA z ta neostrada...

Ze stronek normalnie ssam po 65-60 kb/s a tutaj a na torenicie QPa

i nie pomaga czy ustawiam UPLOAD 1 kb czy 20 taki sam mam zawsze downolad ... :mur:

EDIT

aktyualnie lacze sie z 184 peerami

i ssam 8 kb/s Zaajebi.... :mur:

Edytowane przez Strongmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, DNSy i Proxy w P2P :lol2:

Znajdż sobie jakieś dobre strony z rejestracją i liczeniem ratio, rozczulają mnie zawsze te narzekania na żałosne transfery na publicznych trackerach, szczególnie polskich gdzie 3/4 ludzi siedzi na neostradzie i dodatkowo ma w [gluteus maximus] seedowanie po ściągnięciu.

A, i poczytaj co to peer i seed bo chyba coś nie bardzo u Ciebie z wiadomościami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz moze nie jestem w tej dziedzinie znawca - ale naprawde wydaje mi sie ze jest cos nie tak - bo wczesniej na takich PUBLICZNYCH sciagalo mi po 60 kb/s

Poza tym dziwne jest to ze sciagam aktualnie od 200 Peerow ( tak wiem jaka jest roznica miedzy peerem a seedem i nie wiem co to ma do znaczenia) a mam transfer 10kb/s - nie sadzisz ?

co do DNS to myslalme ze one cos w torentach daja ... ale skoro twierdzisz ze nie to okey ;-)

tak czy inaczej czekam na jakies sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez odpal Azerusa.W opcjach masz test NAT.Jak przejdzie to znaczy ze all ok jest.Klikasz 2 razy przycisk na pliku xxx.xxx.Bierzesz szczegoly, prawy przycisk "kolumny".Nazwa kolumny C zaznaczasz. Teraz szczegoly i jak masz "gwiazdke" to znaczy ze od tych osob nie jestes w stanie nic sciagnac.

P.S masz jakiego v-moda na plycie g. ?

Edytowane przez treumatic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwiększanie liczby połączeń nic tu nie da. Przy słabym łączu, jakim jest neo 512 duża część przepustowości będzie zużywana na komunikację z peerami/seedami. Pierwszy post wskazuje na to, jaki to jest tracker (poziom ul i dl) i nie wiem po co szukać na siłę rozwiązania tam gdzie się go nie znajdzie.

Co do Azureusa - Azureus jest chyba najbardziej problematycznym klientem ze wszystkich obecnie rozwijanych. Jeżeli BitComet nie jest w stanie 'rozepchnąć się łokciami' i zacząć ściągać czegokolwiek to nie ma innej opcji, tylko taka, jaką wymieniłem wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi