Lumperator Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) Mam problem. Zainstalowałem pakiet PureVideo, uruchamiam dowolny plik .ts HDTV 1080i (obciążenie procesora 15-30%) i obraz regularnie przycina. Po wyłączeniu dekodera obraz dławi się (zwalnia i przyszybsza). NVIDIA zaleca aby korzystać z Windows Media Player 10. Ja wolę Media Player Classic. Poniżej kilka informacji: - nForce 2 drivers v2.4 unofficial - ForceWare 77.72 - PureVideo Decoder v1.02.177 - Leadtek GeForce 6200, 64bit, AGP Pliki DVD, 720i oraz 720p chodzą bez problemu. Problem dotyczy HDTV 1080i. Pomimo niskiego obciązenia CPU, obraz przycina, tak jakby karta graficzna nie dawała rady albo coś z softem nie tak. Zainstalowałem też najnowsze FW 81.85 oraz PureVideo 1.02.185. JESZCZE GORZEJ! Obraz przycina, widoczny przeplot. Jeśli ktoś testował HDTV na 6200 64bit AGP, bardzo proszę o pomoc. ................................................................................ ... OK, już jako tako rozgryzłem to badziewie. Dekoder NVIDII w zadnej kofiguracji programowej nie chce mi płynnie odtwarzać obrazu (czkwawka co pare sekund). Po wyłączeniu dekodera audio (brak dźwięku) obraz juz idzie dobrze. I nie ma znaczenia czy wyłączę AC3, LPCM czy AAC. Każdy plik HDTV 1080 zachowuje się tak samo. Zauważyłem też inną rzecz. Jak ustawię film w tryb progesywny (1080i -> 540p) - czyli krócej mówiąc puszczę go programowo bez przeplotu, to wszystko wraca do normy. Tylko jeden program pomogł - VLC media player. Nie wiem na jakiej zasadzie działa, ale obciążenie procesora spadło ze 100% do ok 60-80%. Obraz idzie zupełnie płynnie, tyle, że 25fps progresywnie (ostrzejszy obraz kosztem pozornych 50fps... niestety). Ja się narazie poddaję. Albo grafika do wymiany, albo PureVideo do badziewie markietingowe. Edytowane 13 Listopada 2005 przez Lumperator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...