Skocz do zawartości
tanaka

HDD pada ? jego gwarancja LUKAC tu

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem w marcu dysk baracuda 4 ST240016A i zaczyna powoli sie sypac badow nie mam ale jak chce wlaczyc divx to film odpala sie z 1-2 minuty

czys dostepu ma ok 14ms a mial 9.9 wedlug HD tach 2.61 i wzrosla jego temperatura do ok 40-42 stopni wczesniej mial ok 20 stopni ,a najgorsze ze sklep w ktorym kupilem dysk juz nie istnieje na dysk dostalem jeszcze 3 letnia gwarancje , na dysku jest tylko naklejka Action jakas zolta i to wszystko.Zadzwonilem do Action i powiedzieli mi ze nie przyjma dysku bo ja go unich nie kupilem i gwarancji udzielili oni firmie komputerowej a jej nie ma .czytalem na forum podobna sytuacje i dowiedzialem sie ze ktos jakos to zalatwil ze Action wymienil mu dysk , jak ktos wie co z tym mozna zrobic .

jaki jest dobry prog. do sprawdzania dysku ? bo w HD Tach podaje tylko transfery i czas dostepu , wedlug SpeedFana Fitness 43% Performance 100%

jest w polsce dystrybutor dyskow seagate ? jak tak to prosze o adres , lub tel.

pozdro

prosze zeby rzeznicy nie przesuwali tematu na osla laczeke ani go nie zamykali , a najlepiej jakby go plekleili na jakis czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem coś podobnego. Kupiłem dysk Barracuda II 13,5GB w firmie podającej się za Action z żółtą nalepką. Firma splajtowała. A mi padł zasilacz i dysk się uwędził. (Oni o tym nie wiedzą)

Wspaniałomyślna firma Action przejęła wszystkie sprawy "tamtej" firmy.

Czekałem na niego ponad 2 miesiące!!! Opierdalałem ich przynajmniej raz w tygodniu po około 4 tygodniach oczekiwania. Później postraszyłem paroma instytucjami.

Skończyło się na tym że odpuścili i w ramach "rekompensaty" dostałem

WDC400JB (po dopłacie 50 zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idz do tej firmy osobiscie - musza Ci uznac gwarancje. a jak nie to ich postrasz prawem.

Jak, przecież on go kupił w jakiejś firmie a nie w Action, sticker's nie jest przecież gwarancją, a jeżeli już jest tak używany to musisz przedłożyć paragon lub FV i ciekawe skąd weźniesz FV wystawioną na tą firmę.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...