tanaka Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 kupilem w marcu dysk baracuda 4 ST240016A i zaczyna powoli sie sypac badow nie mam ale jak chce wlaczyc divx to film odpala sie z 1-2 minuty czys dostepu ma ok 14ms a mial 9.9 wedlug HD tach 2.61 i wzrosla jego temperatura do ok 40-42 stopni wczesniej mial ok 20 stopni ,a najgorsze ze sklep w ktorym kupilem dysk juz nie istnieje na dysk dostalem jeszcze 3 letnia gwarancje , na dysku jest tylko naklejka Action jakas zolta i to wszystko.Zadzwonilem do Action i powiedzieli mi ze nie przyjma dysku bo ja go unich nie kupilem i gwarancji udzielili oni firmie komputerowej a jej nie ma .czytalem na forum podobna sytuacje i dowiedzialem sie ze ktos jakos to zalatwil ze Action wymienil mu dysk , jak ktos wie co z tym mozna zrobic . jaki jest dobry prog. do sprawdzania dysku ? bo w HD Tach podaje tylko transfery i czas dostepu , wedlug SpeedFana Fitness 43% Performance 100% jest w polsce dystrybutor dyskow seagate ? jak tak to prosze o adres , lub tel. pozdro prosze zeby rzeznicy nie przesuwali tematu na osla laczeke ani go nie zamykali , a najlepiej jakby go plekleili na jakis czas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Na stronie Seagate masz program do sprawdzania dysków ich produkcji, na FAQ jest chyba do niego link. W Action wal na magazyn i "pogadaj" z magazynierem a nie handlowcem. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Miałem coś podobnego. Kupiłem dysk Barracuda II 13,5GB w firmie podającej się za Action z żółtą nalepką. Firma splajtowała. A mi padł zasilacz i dysk się uwędził. (Oni o tym nie wiedzą) Wspaniałomyślna firma Action przejęła wszystkie sprawy "tamtej" firmy. Czekałem na niego ponad 2 miesiące!!! Opierdalałem ich przynajmniej raz w tygodniu po około 4 tygodniach oczekiwania. Później postraszyłem paroma instytucjami. Skończyło się na tym że odpuścili i w ramach "rekompensaty" dostałem WDC400JB (po dopłacie 50 zł). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 potrzebuje jakis inny prog do sprawdzania dysku bo ten od seagata nie chce mi dzialac :( nie wykrywa mojego dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 potrzebuje jakis inny prog do sprawdzania dysku bo ten od seagata nie chce mi dzialac :( nie wykrywa mojego dysku to chyba zly znak, skoro firmowy soft go nie wykrywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 potrzebuje jakis inny prog do sprawdzania dysku bo ten od seagata nie chce mi dzialac :( nie wykrywa mojego dysku czy mowisz o disc wizardzie?, jesli nie to polecam disc wizarda, jest tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 idz do tej firmy osobiscie - musza Ci uznac gwarancje. a jak nie to ich postrasz prawem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 idz do tej firmy osobiscie - musza Ci uznac gwarancje. a jak nie to ich postrasz prawem.Jak, przecież on go kupił w jakiejś firmie a nie w Action, sticker's nie jest przecież gwarancją, a jeżeli już jest tak używany to musisz przedłożyć paragon lub FV i ciekawe skąd weźniesz FV wystawioną na tą firmę. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zerknij na benchmark.pl do działu PORADY, są tam właśnie take casusy prawne może coś znajdzasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...