ricky44 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ma1y napisał(a): a na bokach można cos zamontowac???? znaczy wiatraczki?? jasli tak to jakie? Można też wstawić wiatrak pod AirDuct nad procesorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Cooler Master Centurion 530 - cienka blacha (za cienka jak na moj gust) - dysk w koszyczku bez modyfikacji brzeczy - wiatrak halasuje (moze nie tak strasznie, ale jednak) - we/wy audio i usb sa na gorze panelu - duzy plus za to - siatka z tylu na wentyl jest zdecydowanie za mala na 120mm - zaslepka na CD nie pasuje do mojego DVD (Lite-On) - posty (rurki) po bokach obudowy ladnie wygladaja na fotkach tylko ;) - diode musialem uszkodzic bo nie wiedzialem jak inaczej wylaczyc to j*"%&£ swiatelko - filtry antykurzowe - plusik - czasami zdarzy jej sie zabrzeczec - nie wiem co to powoduje - podejrzewam kabel od dysku twardego ktory opiera sie o scianke boczna (bo koszyczek jest tak umieszczony, ze nie ma bata zeby sie nie opieral) czym wyciac ta cholerna blache z boku, zeby to nie wygladalo jakby sie do budy dobral jakis obcy? bez katowki sie nie obejdzie? nastepna buda bedzie od Chiefteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Co masz na myśli pisząc że zaślepka nie pasuje do DVD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Czy moglby ktos zmierzyc i podac tu wymiar od krawedzi plyty do zasilacza ? Chodzi o montarz BigTyphoon`a na plycie z NF2 a tam jak wiadomo procki sa blisko krawedzi :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disystem Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Sprzedaliśmy w sklepie i na allegro kilkadziesiąt obudów z tej serii i wszyscy użytkownicy są zadowoleni. Moim zdaniem stanowią udany kompromis między eleganckim designem i w miarę przemyślaną budową... Nie są oczywiście idealne 530 z wiatrakiem z przodu posiada front panel z ażurowej blachy, pod która znajduje się filtr przeciwpyłowy... dobrze zatrzymuje kurz, który nie dostaje się do środka ale sam przód obudowy na zewnątrz bardzo się kurzy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Mam pytanie -> czym wyczyscić przedni aluminiowy (matowy, chropowaty) panel z aluminuim? Gąbka + ludwik to sie będzie potem nienaturalnie świeciło. Myślę, że coś w postaci piany, ale co? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 sa pianki np do czyszczenia monitorów LCD ... + bawełniana szmatka i jazda ... Dodam jeszcze że filtr powietrza ma także następca RC-530 czyli RC-532 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 wiem ze temat o innym... http://www.allegro.pl/item114740888_cooler...ium_czarna.html ale co sadzicie o praetorian? drozszy od centuriona, ale czy lepszy? pozdro mial ktos stycznosc z nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 p0rNfLaKe napisał(a): wiem ze temat o innym... http://www.allegro.pl/item114740888_cooler...ium_czarna.html ale co sadzicie o praetorian? drozszy od centuriona, ale czy lepszy? pozdro mial ktos stycznosc z nim? O ile mnie wzrok nie myli, to kosmetyczne zmiany względem WaveMastera.( pewnie ten sam szkielet) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 to dobrze czy zle? wavemastera tez nie znam... wiec mi nic to nie mowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Preatorian 730 byl nazywany nieoficjalnie WaveMasterem II... Sama obudowa jest bardzo sympatyczna i przemyslana, w pełni aluminiowa. Drażniąca jest tylko niebieska dioda na górze obudowy która świeci dość "ostro" No i z tyłu obudowy ma 2x 80mm. Preatorian 732 ma z przodu i z tylu 120mm wentyle. Ja prawdę powiedziawszy zamiast Preatorian'a polecał bym Mistique 631 która to jest nieoficjalnie nazywana WaveMaster'em III, nawet z wyglądu troszkę go przypomina i jest bardzo, bardzo sympatyczną obudową w podobnej cenie. Mistique 631 -> http://www.coolermaster-europe.com/index.p...BMystique%20631 WaveMaster -> http://www.coolermaster-europe.com/index.p...1+Wave%20Master Ja miałem żółtą:] Edytowane 22 Lipca 2006 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Czy do tych obudów ą dostępne boki z oknem chodzi mi o Centuriona 534 black-silver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Czy mógłby mi ktoś podać informację dotyczącą obudowy Centurion 532, a mianowicie jaka jest szerokość obudowy w miejscu tych dwóch prętów. Bo raczej szerokość 20,8 cm to się tyczy samej skrzyni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 pałąki wystają jakieś 2-3cm poza obryz obudow z każdej strony. Co do okna do 534 to nie ma "dedykowanych" ale chyba wszystkie centuriony mają identyczne boki więc od centuriona 5 powinna pasować ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Są okna dedykowane do 534 ale nie widziałem ich w Polsce, use Google :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 A, czy ze wzg. na ażurowy przód, z obudowy tej nie dochodzą większe dźwięki niż z typowych obudów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Nie, azurowe sa tylko rogi przedniego panelu, a nie cala konstrukcja przodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Akurat miałem na myśli Centuriona 532, w którym praktycznie cały przód jest ażurowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 A to sorry, zasugerowalem sie wczesniejsza rozmowa o oknach do 534 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ok. Ale to jak jest z tymi 532? Więcej dźwięku z nich się wydobywa niż z takich standardowych "zamkniętych" obudów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tancerzekek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 własnie kupiłem Centuriona 532 Black, za jakiś tydzień będzie u mnie, oczekujcie obszernej relacji ze zdjęciami z odpakowywania i montowania podzespołów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Wlasnie zmontowalem u siebie Centuriona 534 Black... fajna obudowa, ale ma tez swoje wady (niestety): - dyski ciut drgaja po zamontowaniu (rezonans) - niebieska dioda... w nocy oslepia i denerwuje, na szczescie nie problem zmniejszyc na niej napiecie - glosny wiatrak z przodu, na miejszym napieciu jest ok - blacha przedniego panelu bardzo latwo sie 'rysuje' od paznokci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 CENTURION 5 Ma CD-covery?? na zdjeciach wydaje sie ze nie. I czy wentylatory po podlanczeniu do plyty glownej moga zmieniac swoje obroty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 aadd napisał(a): CENTURION 5 Ma CD-covery?? na zdjeciach wydaje sie ze nie. I czy wentylatory po podlanczeniu do plyty glownej moga zmieniac swoje obroty?? nie i... nie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszu Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Centurion 532 - posiadam i mam pytanko, jaki bok z oknem pasuje do tej obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...