Skocz do zawartości
ricky44

Cooler Master Centurion Series

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SamoDobro

Cooler Master Centurion 530

- cienka blacha (za cienka jak na moj gust)

- dysk w koszyczku bez modyfikacji brzeczy

- wiatrak halasuje (moze nie tak strasznie, ale jednak)

- we/wy audio i usb sa na gorze panelu - duzy plus za to

- siatka z tylu na wentyl jest zdecydowanie za mala na 120mm

- zaslepka na CD nie pasuje do mojego DVD (Lite-On)

- posty (rurki) po bokach obudowy ladnie wygladaja na fotkach tylko ;)

- diode musialem uszkodzic bo nie wiedzialem jak inaczej wylaczyc to j*"%&£ swiatelko

- filtry antykurzowe - plusik

- czasami zdarzy jej sie zabrzeczec - nie wiem co to powoduje - podejrzewam kabel od dysku twardego ktory opiera sie o scianke boczna (bo koszyczek jest tak umieszczony, ze nie ma bata zeby sie nie opieral)

czym wyciac ta cholerna blache z boku, zeby to nie wygladalo jakby sie do budy dobral jakis obcy? bez katowki sie nie obejdzie?

nastepna buda bedzie od Chiefteca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaliśmy w sklepie i na allegro kilkadziesiąt obudów z tej serii i wszyscy użytkownicy są zadowoleni. Moim zdaniem stanowią udany kompromis między eleganckim designem i w miarę przemyślaną budową...

Nie są oczywiście idealne 530 z wiatrakiem z przodu posiada front panel z ażurowej blachy, pod która znajduje się filtr przeciwpyłowy... dobrze zatrzymuje kurz, który nie dostaje się do środka ale sam przód obudowy na zewnątrz bardzo się kurzy.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie -> czym wyczyscić przedni aluminiowy (matowy, chropowaty) panel z aluminuim?

Gąbka + ludwik to sie będzie potem nienaturalnie świeciło. Myślę, że coś w postaci piany, ale co? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p0rNfLaKe napisał(a):

wiem ze temat o innym...

http://www.allegro.pl/item114740888_cooler...ium_czarna.html ale co sadzicie o praetorian? drozszy od centuriona, ale czy lepszy?

pozdro mial ktos stycznosc z nim?

O ile mnie wzrok nie myli, to kosmetyczne zmiany względem WaveMastera.( pewnie ten sam szkielet)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Preatorian 730 byl nazywany nieoficjalnie WaveMasterem II...

Sama obudowa jest bardzo sympatyczna i przemyslana, w pełni aluminiowa.

Drażniąca jest tylko niebieska dioda na górze obudowy która świeci dość "ostro"

No i z tyłu obudowy ma 2x 80mm. Preatorian 732 ma z przodu i z tylu 120mm wentyle.

Ja prawdę powiedziawszy zamiast Preatorian'a polecał bym Mistique 631 która to jest nieoficjalnie nazywana WaveMaster'em III, nawet z wyglądu troszkę go przypomina i jest bardzo, bardzo sympatyczną obudową w podobnej cenie.

Mistique 631 -> http://www.coolermaster-europe.com/index.p...BMystique%20631

WaveMaster -> http://www.coolermaster-europe.com/index.p...1+Wave%20Master

Ja miałem żółtą:]

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zmontowalem u siebie Centuriona 534 Black... fajna obudowa, ale ma tez swoje wady (niestety):

- dyski ciut drgaja po zamontowaniu (rezonans)

- niebieska dioda... w nocy oslepia i denerwuje, na szczescie nie problem zmniejszyc na niej napiecie

- glosny wiatrak z przodu, na miejszym napieciu jest ok

- blacha przedniego panelu bardzo latwo sie 'rysuje' od paznokci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi