Tomik Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Dlaczego restartuje mi się pc ? mam Durona 600 FSB104 256RAM Dimm (100) napiecie na procku pokazuje ze jest 1.65 (a chyba powinno byc 1.6 :/ )Gigabyte KT133 Temp na procku nie przekracza 43'C a srednia to 38'C podejmowalem sie zwiekszania Napiecia na procku (przez zamalowanie L7) aby moc zwiekszyc FSB lecz jednak gdy zaczal mi sie pc restartowac to powrocilem do dawnej postaci czyli zmazalem to co namalowalem na L7. Tak samo jak na 104 restartuje sie na 100 FSB. Najczesciej restartuje sie gdy uruchamiam iMesha albo Kazaa HELP :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 HMMMMM!!! Ja miałem podobny problem. Pomogło wymienienie RAM'u. On był winowajcą. Zobacz może czy u ciebiue nie jest to samo. Zrób test na innych kościach, powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zobacz jakie napiecia pokzuje zasilacz. Moze to byc tez jego wina. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 u mnie bylo to samo. zobacz czy styki z wyjscia od zasiłki ( no wtyczka która wpinasz do mb ) , czy blaszki sa dobrze powyginane. w tanich obudowach takie cos b. czesto sie zdarza. moze masz zasilacz o malej mocy..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 hmmmm zasilacz ale wczesniej tak nie mialem poki portu nie zamalowalem (ale zmazalem go spowrotem L7) a fsb nawet na standartowym sie restart. A jesli to zasilacz to gdzie spr. napiecie na nim ? i jakie ma ono byc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Crashr na takiej plyttce nie wyciagasz wjecej z tego proca ja na ecs wyciagam 1133 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Eheheh dobrze wiedziec :D ale mi nie chodzi o podkrecanie (to w przyszlosci :P) tylko PC MI SIE RESTARTUJE HELP :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 tak jak mowie zobacz czy sa obrze blaszki powyginane na glownej wtyczce do plyty glownej!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Może spróbuj nowego biosa wstawić. Albo rzeczywiście te ramy sprawdzić bo często one powodują problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Hmmm ale wczesniej na tym ramie sie pc nie restartowal a co do blaszek zmienialem kabel zasilajacy i wyginalem troche bolce ale jest taka sprawa mi sie komp najczesciej restaruje w czasie sciagania plikow , czyli podczas uzywania Imesha czy kazaa :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Hmmm ale wczesniej na tym ramie sie pc nie restartowal a co do blaszek zmienialem kabel zasilajacy i wyginalem troche bolce ale jest taka sprawa mi sie komp najczesciej restaruje w czasie sciagania plikow , czyli podczas uzywania Imesha czy kazaa :?: Skoro bawiłeś się w malowanie L7, to sprawdź czy przy okazji nie ukruszyło Ci się jądro procesora. Jak masz dostęp to spróbuj kompa na innym (sprawnym na 100%) procku. Skoro wiesza się przy Kazaa itp., to pytanie wiesza się TYLKO wówczas czy NAJCZĘŚCIEJ wówczas? Jak łączysz się z Net'em - jak przez sieciówkę, to może z nią jest coś nie tak. Można jak sugerują koledzy obadać, czy wszystkie styki są w porządku, podociskać karty, ram itd. Być może coś namieszałeś przy malowaniu tego procka i coś w zasilaczu się uszkodziło ... Jak widzisz może być wiele powodów tego stanu. Powyższe rady powinny pomóc Ci znaleźć przyczynę. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ja mam sdi wiec z sieciowki nie korzystam Co do jadra nie wiem :| i nawet mnie tym nie strasz Juz wszystko podpinalem od nowa ram graf siecowke (z niej nie korzystam) wiesza sie najczesciej przy sciaganiu plikow malo wazne czy w kazaa czy tez w imeshu czy w download express nie wiem co mam zrobic ale odepne sieciowke i zobacze bo to moze ona bo jest porzyczona od qmpla i teraz mam FSB 104 bo mi plyta wiecej nie wytrzymuje :roll: Pozdro i THX za rade ale ja juz sam nie wiem co to moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...