Skocz do zawartości
arktos

Dwustronne I Jednostronne

Rekomendowane odpowiedzi

KVR400X64C3A/512 i KVR400X64C3AK2/512.Jak to odczytać?Jak sprawdzic,czy jest 2stronna,czy1?I jeszcze jedno zapytanie,jak rozpoznac,czy pamięć jest jednostronna,czy 2 stronna?Jaki byście mi polecili pamieci do epoxa 4BDA533(I).512mb ramu z komputronika.

Edytowane przez arktos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moduły jednostronne maja układy (te małe czarne kostki) po jednej stronie a dwu stronne maja układy po obu stronach moduły,

jednostronne zajmują jeden bank pamięci a dwustronne dwa banki pamięci

KVR400X64C3A/512 to jeden moduły dwostronny o pojemności 512MB

KVR400X64C3AK2/512 to dwa moduły jednostronne o pojemności 256MB do pracy w trybie dwu kanałowym

polecam lekturę producenta

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KVR400X64C3A/512 i KVR400X64C3AK2/512.Jak to odczytać?Jak sprawdzic,czy jest 2stronna,czy1?I jeszcze jedno zapytanie,jak rozpoznac,czy pamięć jest jednostronna,czy 2 stronna?Jaki byście mi polecili pamieci do epoxa 4BDA533(I).512mb ramu z komputronika.

dlaczego z oputronika? tam jest drogo... wez z jakiegos innego sklepu ;]

no i powedz czy chcesz o/c czy nie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O podkręcanie mi nie chodzi i tak puszcze ją na 266(inaczej nie da rady) i zmienie timingi.ale musi byc taka,żeby poszła na cl 1.5.Najlepiej,jak najtańsza.Ma pracować z inna 512 no-name.Jak macie jakies propozcje,to pisać.Oczywiscie chce kupic pc3200.

Edytowane przez arktos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O podkręcanie mi nie chodzi i tak puszcze ją na 266(inaczej nie da rady) i zmienie timingi.ale musi byc taka,żeby poszła na cl 1.5.Najlepiej,jak najtańsza.Ma pracować z inna 512 no-name.Jak macie jakies propozcje,to pisać.Oczywiscie chce kupic pc3200.

no to bedziesz miał problem ze znalezeniem jednostronnych 512 poszukaj wsrod goodram z układami BGA

moze cos znajdziesz ale zwykle jednostronne moduły sa stosowane w modułach do OC i to nie we wszystkich

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi