sienias Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Witam! Mam problem z laptopem. Jest to Acer Aspire 1522LMi (athlon3000 64bit, 512 ram, grafika geForce FX Go 5700 64MB). A problem polega na tym, że podczas grania w bardziej wymagające gry po prostu zwalnia. Tak na oko o około połowę. Dźwięk jest płynny, bez zmian, ale na przykład gra meczu w fifie zamiast trwać 8 minut trwa jakieś 15. Czas zwalnia. I nie wiem właśnie czy jest to problem związany z procesorem czy grafiką. Podejrzewam, że może jak procek reguluje sobie tą częstotliwością to źle ją dobiera. Jest może jakiś program, który będzie miał priorytet w obsłudze procesora, czyli na stałe ustawi maksymalną wartość i będzie śmigał. Nie mam pojęcia co jest grane. Pomoże mi ktoś? Byłbym wdzięczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Problem byl juz walkowany w temacie odnosnie modelu 5012-5014, wiec tam poszukaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 http://forum.purepc.pl/Acer-Aspire-5014wlmi-t152752.html tam znajdziesz cały opis. ale w skrócie musisz obniżyć napięcie na procku przy pełnym taktowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sienias Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 No i wszysto już śmiga, teraz czuję co to jestza sprzęt. Dzięki wielkie za linka i pomoc. Mam jeszcze tylko jedno pytanie, a mianowice skąd można ściągnąć ten program MOBILE METER?? Może jakiś link, albo jak ktoś ma to podeśle mi na maila: sienias@poczta.fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek O. Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 skąd można ściągnąć ten program MOBILE METER??a stad :): http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...