Skocz do zawartości
MoRdRaG

Telewizor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam pytanie do was. Kupiłem kabel laczacy komputer z telewizorem. W telewizorze mam wejscie euro wiec podlaczam kabel do tego wejscia. Z drugiej strony klbla sa 2 wtyczki: jedna to raczej glos, a na druga nie mam nigdzie wejscia :/. Czy aby polaczyc TV z komputerem trzeba karty telewizyjnej ?? Oczywiscie chodzi mi o ogladanie na telewizorze obrazu z komputera. Czekam na wasze odpowiedzi. Z gory dziekuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłeś zły kabel.Potrzebny kabel to np Euro lub czincz najprawdopodobnie będą 3 czincze na końcu kabla (głos,video) lub Euro.A z 2 strony S-Video taka wtyczka podobna do wtyczki od klawiatury.I mam pytanko jaką kartę graficzną posiadasz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz dwie opcje :

1.Jesli kupiles juz kabel Euro-S-video 4pin+chinch to kupujesz przejsciowke 7pin-4pin i montujesz ja w Tv-out grafy. S-video montujesz w przesjciowce a chinch (nie wiem jak sie to pisze :lol: ) przez przejsciowke chinch-jack wsadzasz do audio-in .

2.Kupujesz kabel Euro-7pin+jack na allegro (np tutaj) albo robisz go sam .

Od razu uprzedzam , ze jesli podlaczysz pod TV-Out Ati wtyczke s-video 4pin to bedziesz mial czarno-bialy obraz... W grafach NV takie problemy nie wystepuja bo maja gniazdo cztero pinowe .

Edytowane przez Heat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK problem rozwiązałem w POLOWIE niestety. Przerobilem wtyczke i podlaczylem do karty. Wczesniej nie wykrywal mi telewizora teraz juz wykrywa, ale jakie mam dac ustawienia, albo co mam zrobic? Chyba wszystkiego prubowalem ale nic z tego. Karta Radeon 9200 SE AGP 64MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup kabel S-Video i przez niego polacz TV z kompem, to wlasnie napewno to miales na mysli mowiac ze na karcie masz wyjscie "okragle i podobne do wejscia na klawiature/mysz".

Aby miec glos z kompa, w tv musisz miec kabel z jednej strony z czinczami a z drugiej specjalnego dzeka ktorego podlaczas do karty dzwiekowej, glos bedzie stereo.

Edytowane przez Patryk555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi