MoRdRaG Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Witam wszystkich Mam pytanie do was. Kupiłem kabel laczacy komputer z telewizorem. W telewizorze mam wejscie euro wiec podlaczam kabel do tego wejscia. Z drugiej strony klbla sa 2 wtyczki: jedna to raczej glos, a na druga nie mam nigdzie wejscia :/. Czy aby polaczyc TV z komputerem trzeba karty telewizyjnej ?? Oczywiscie chodzi mi o ogladanie na telewizorze obrazu z komputera. Czekam na wasze odpowiedzi. Z gory dziekuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Kupiłeś zły kabel.Potrzebny kabel to np Euro lub czincz najprawdopodobnie będą 3 czincze na końcu kabla (głos,video) lub Euro.A z 2 strony S-Video taka wtyczka podobna do wtyczki od klawiatury.I mam pytanko jaką kartę graficzną posiadasz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 A masz jakiekolwiek "okrągłe gniazdona karcie graficznej" (czincz lub s-video ) tzw. tv out ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) wlasnie, przydaloby sie jeszcze wyjscie na karcie oprocz monitora :> Edytowane 8 Listopada 2005 przez [eM] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRdRaG Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Radeon 9200 SE AGP 64MB. Po za monitorem mam jeszcze dwa inne wejscia na karcie graficznej. Jedno z nich jest okragle i podobne do wejscia na klawiature/mysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Masz dwie opcje : 1.Jesli kupiles juz kabel Euro-S-video 4pin+chinch to kupujesz przejsciowke 7pin-4pin i montujesz ja w Tv-out grafy. S-video montujesz w przesjciowce a chinch (nie wiem jak sie to pisze :lol: ) przez przejsciowke chinch-jack wsadzasz do audio-in . 2.Kupujesz kabel Euro-7pin+jack na allegro (np tutaj) albo robisz go sam . Od razu uprzedzam , ze jesli podlaczysz pod TV-Out Ati wtyczke s-video 4pin to bedziesz mial czarno-bialy obraz... W grafach NV takie problemy nie wystepuja bo maja gniazdo cztero pinowe . Edytowane 9 Listopada 2005 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRdRaG Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 OK problem rozwiązałem w POLOWIE niestety. Przerobilem wtyczke i podlaczylem do karty. Wczesniej nie wykrywal mi telewizora teraz juz wykrywa, ale jakie mam dac ustawienia, albo co mam zrobic? Chyba wszystkiego prubowalem ale nic z tego. Karta Radeon 9200 SE AGP 64MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Wyszukiwanie informacji nie boli a przy okazji uczy.... Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRdRaG Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Nie znalazlem tematu podobnego do mojego bo mi nic nie wyswietla na tym telewizorze. A tam wszyscy pisza o tym ze im wyswietla na czarno bialo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Kup kabel S-Video i przez niego polacz TV z kompem, to wlasnie napewno to miales na mysli mowiac ze na karcie masz wyjscie "okragle i podobne do wejscia na klawiature/mysz". Aby miec glos z kompa, w tv musisz miec kabel z jednej strony z czinczami a z drugiej specjalnego dzeka ktorego podlaczas do karty dzwiekowej, glos bedzie stereo. Edytowane 10 Listopada 2005 przez Patryk555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRdRaG Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Wiem juz to zrobilem. Zmienielem wtyczke i polaczylem TV z PC. Wykrywa mi teraz telewizor, ale dalej mi nie chce wyswietlac tego obrazu. Napewno cos trzeba zmienic. ale co?? A stry do karty mam raczej najnowsze omega 2.6.42. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Rozumiem, ze standard obrazu ustawiony na PAL? Mozesz sprobowac przelaczyc TV na "primary display" zamiast monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRdRaG Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Primary display hmm... a gdzie to znajde w ustwieniach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...