tazikk Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) Mam juz powoli mętlik w głowie... Im wiecej czytam tym mniej wiem i tym wiecej mi sie miesza. :mur: Chodzi o to ze obecnie mam Bartona 2500+ , Asus A7N8X-E Deluxe i GeForca 6600GT (Gainward). No i udalo mi sie troszke kasy zebrac wiec bedzie zmiana platformy :D Wiem juz ze napewno na Athlona 64 na Socket 939 + PCI-E + SLI... :D No i teraz mam ogromny dylemat :( Bo znalazlem sobie taka konfiguracje: * Plyta glowna - A8n-SLI nForce4 * Procek - Athlon 64 3000+ s939 * Cooler do procka - Arctic Cooling Freezer 64 * Karta graficzna - GeForce 6800 Leadtek Winfast PX-6800-TDH 256MB (PCI-E) No i teraz mam problem bo nie wiem czy dobrze wybralem. <_< Dlatego prosze o pomoc. Bardzo zalezy mi na opiniach o plycie glownej i karcie graficznej, bo cooler na 100% bedzie ten Arctic a procek na 99% 3000+ bo na 3200+ nie mieszcze sie w funduszach. Ogolnie na wszystko mam ok 2000 zł ( na tej konfiguracji sie mieszcze - ok 1980 za wszystko ). Moge do tego dodac 100 zl ( czyli zakres mozliwosci mam do 2100 zl MAX ). Prosze o wypowiedzi. P.S. O zasilacz sie nie martwcie, bo mam Chiefteca 420W ( ta starsza seria ). Edytowane 8 Listopada 2005 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) AMD Athlon 64 3200+ Venice E6 /2.0 GHz/ oem 559 zł DFI Lan Party UT nF4 Ultra-D (nForce4 Ultra) 559 zł apphire Radeon X800GTO FireBlade 256MB /256bit/ TV-out DVI-out 759 zł a masz jakies sensowne pamiątki ? Majac dysk pamiatki i zasilke masz piekny sprzet , ktory obedzie sie bez SLI :) Edytowane 8 Listopada 2005 przez Bulleto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Dzieki za odp, ale : 1 ) Chce SLI bo pozniej zamiast zmieniac graficzna dokupie jeszcze jedna taka sama i bedzie wzrost wydajnosci :D 2) Nie za bardzo jestem za ATI ( nie ma pelnej zgodnosci ze wszystkimi grami :| ), sa gry ktore nie pojda na ATI a nie ma gier ktore nie pojda na nVidii 3) Chce narazie 3000+ , bo wole dolozyc do plyty albo graficznej a on i tak sie dobrze kreci :D P.S. Mam dysk Hitachi 160 GB ( SATA ) , pamieci 1 Gb GoodRAM ( bede zmienial na Corsair =] ) , zasilacz Chieftec 420 W ( dobrze chodzi ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 @Bulletto po co 3200+? Niedośc ze jest o 100droższy to 3000 spokojnie sie podkrecido jego poziomu... Ja kupiłem tego z nowej rewizji i jak narazieto idzie na fsb 240 bez problemów... @Tazikk Masz racje lepiej dołozyć do grafy niz do szybszego o 200mhz procka którego. Nie wiem czy opłaca Ci sie brać SLI. Jak bedziesz miał już kase to poprostu sprzedasz poprzednią karte a kupisz jakiś nowszy model. Ale decyzje pozostawiam tobie. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Chcialbym juz na SLI. A co do tematu to bardziej mi chodzi o wypowiedzi osob ktore maja plyty glowne na nForce 4 ( SLI ) i chcialbym dowiedziec sie jakie sa wasze odczucia ( zalety , wady )... Prosze pomozcie wybrac odpowiednia plyte glowna i karte graficzna ( raczej tylko nVidia pod uwage )... Moze macie 6800 ( albo LE krecone )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 6800le lepiej kręci sie na agp a co do mobo ultra-d bsługuje SLI a procek to może opteronik 144 jak kase bedziesz miał?/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 procek zostaje 3000+ , max 3200+... Nic innego... Chodzi mi o plyte glowna w sumie juz tylko, bo karte graficzna sobie wybralem taka : - 6800 Pozostaje wiec kwestia plyty glownej. W okolicach 500 zl. Ludzie pomocy przy wyborze bo ja juz sie gubie <_< Chcialbym Asusa albo Gigabyta ale czekam na propozycje i opinie o konkretnych modelach ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...